|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Matevžk Neznanec

Pridružen-a: Čet 03 Nov 2005 10:47 Prispevkov: 4 Aktiv.: 0.02 Kraj: Podljubelj
|
Objavljeno: Pet Nov 04, 2005 1:06 am Naslov sporočila: Ploščat kabel (24 žilni) za Aiwa avtoradio |
|
|
Zdravo.
Na tujih forumih sem zasledil, da je pri Aiwinih avtoradiih, ki so po dizajnu podobni mojemu (ki je CDC-R927M) tole pogosta napaka: komandna plošča (mislim uporabniški vmesnih z gumbi) začne odpovedovati gumb za gumbom (ali pa ekran prikazuje nesmisle) in ko ga odpreš, diagnosticiraš opraskan (do kratkega stika ali prekinjenih povezav) ploščat kabel, ki povezuje komandno z matično ploščo. Vzrok je mehanizem, ki skrije sprednji del radia (ga obrne) ob izvleku ključa iz ključavnice avtomobila.
Ker so povezave zelo majhne, bi bilo spajkati zelo težko, zato sem se odločil, da poskusim dobiti nov kabel. Neko podjetje iz Ljubljane mi ga menda lahko dobavi za 5 slovenskih tisočakov. Ker se mi ta cena zdi pretirana, sem se odločil, da še tu povprašam, če kdo ve, kje bi se morda dalo dobiti stvar kaj ceneje (v nasprotnem primeru bom seveda reskiral 5k, kar je še vedno ceneje kot sicer tako kvaliteten avtoradio).
Kabel ima 24 žil in je na enem koncu širši kot na drugem.
Kataloška slika avtoradia (neuporabno):
http://www.kal.si/temp/aiwa/radio.jpg
Fotografijo mojega kabla (uporabno; 1x samo kabel, 1x pa še moj prst za približno merilo):
http://www.kal.si/temp/aiwa/kabel1.jpg
http://www.kal.si/temp/aiwa/kabel2.jpg
Vnaprej se zahvaljujem za morebitno pomoč. _________________ lp
Matevžk |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
audio Član

Pridružen-a: Čet 19 Maj 2005 8:30 Prispevkov: 145 Aktiv.: 0.61 Kraj: kp
|
Objavljeno: Pet Nov 04, 2005 9:46 am Naslov sporočila: |
|
|
Vprašaj na AIWA servisu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Matevžk Neznanec

Pridružen-a: Čet 03 Nov 2005 10:47 Prispevkov: 4 Aktiv.: 0.02 Kraj: Podljubelj
|
Objavljeno: Sob Nov 05, 2005 12:23 am Naslov sporočila: |
|
|
Obstaja mar kakšen überalles Aiwa servis v Sloveniji? Tisti tip, ki mi ga ponuja za 5k, je namreč pooblaščen serviser za Aiwo, seveda pa še zdaleč ni edini. Ostali mi pa sploh niso odgovorili na mail ... _________________ lp
Matevžk |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
satelitko Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27 Prispevkov: 1777 Aktiv.: 7.50 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Sob Nov 05, 2005 9:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
In kdo je ta tip? Če mi daš nekaj dni časa, se bom pozanimal...
Sem se že: Dobim ga za nekaj malega manj kot 3300 sit. K temu prištej poštnino (700-800 sit) + poštnino, da stvar pride do tebe, pa sva tu, a ne??
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni