|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
sebastjan.kamensek Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04 Prispevkov: 1029 Aktiv.: 5.01 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Tor Jan 11, 2011 3:58 pm Naslov sporočila: Izbirnik orodja za spajkalnik Ersa -> tool selector |
|
|
Lep pozdrav
Rad bi si izdelal izbirnik orodja za spajkalno postajo Ersa Digital 2000A. V lasti imam 3 orodja, ki se priključijo na to postajo, vendar pa postaja omogoča priklop le enega orodja na enkrat. Sepravi, rad bi naredil preklopnik, da bi lahko hitro preklapljal med orodji. Gledal sem nekaj takega, vendar to pri nas stane 350€ (v akciji v nemčiji 150€) kar se mi zdi preveč. Res pa je, da tale preklopnik na povezavi že sam spreminja programe na glavni postaji, kar pa jaz za hobi ne potrebujem. Zadosti mi je če lahko samo menjam orodja.
Zamislil sem si nekako takole. Vhod povezan z ersino postajo. Nato pa 4 izhodi, vmes pa stikalo, ki bi preklapljalo med posameznimi izhodi. (lahko tudi relejska rešitev, če se da). Dobil sem še eno poškodovano ročko Micro tool, in sem jo "seciral", tako da sem ugotovil, da ima samo 3 žile v povezovalnem vodniku. 2 sta napajalni za grelec tretja pa služi za odčitavanje temperature.
Vprašanja:
- na kakšen način je izvedeno odčitavanje temeprature (če kdo ve)
- ali bo kaj narobe, če prekinem te žile in vmes dam stikalo (ali rele).
- moram biti na kaj pozoren
- Kakšno stikalo mi priporočate (če bo izvedeno s stikalom, mora stikalo zdržati tok 3,5 A saj je najmočnejše orodje 80W na 24V -> ~ 3.33A)
- ima mogoče kdo kako ohišje od ersinega spajkalnika (recimo pokvarjena postaja), ki bi mi ga bil pripravljen prodat, da izvedem preklopnik
Dodane so še slike "drobovja" ročke.
l.p.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
920.17 KB |
Pogledana: |
0 krat |

|
|
946.51 KB |
0 krat |

|
|
802.34 KB |
0 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
powr Član

Pridružen-a: Tor 18 Dec 2007 13:20 Prispevkov: 668 Aktiv.: 3.14 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Tor Jan 11, 2011 9:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nisem ziher ampak zdi se mi da se pri ersi odcituje temperaturo tako da se meri padec napetosti na grelcu (uporu) ki se spreminja medtem ko se ta segreva ali ohlaja.
Nazadnje urejal/a powr Čet Jan 13, 2011 1:50 am; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebastjan.kamensek Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04 Prispevkov: 1029 Aktiv.: 5.01 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Sre Jan 12, 2011 2:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Saj se je meni tudi zdelo, da je tako narejeno, vendar sem raje vprašal.
Ker če to drži, potem moram izbrati preklopnik z čim manjšim padcem napetosti, da bo ostalo merjenje točno..
l.p.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebastjan.kamensek Član

|
Objavljeno: Tor Jan 18, 2011 9:00 am Naslov sporočila: |
|
|
No po kontaktiranju naših zastopnikov za Erso, sem prišel do spoznanja, da mi za tool selector ostane samo samogradnja, saj Ersa ne dobavlja več omenjenega izdelka.
Ima kdo kako idejo kako to še drugače izvest kot z releji? Mogoče kaka shema?
l.p.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 485 dni