www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Detektor ki ugotovi kovino v zidu betonu - detektor kovin
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
osterklin
Član
Član

Pridružen-a: Sob 03 Jan 2009 20:00
Aktiv.: 0.88

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 18, 2011 12:23 pm    Naslov sporočila:  Detektor ki ugotovi kovino v zidu betonu - detektor kovin Odgovori s citatom

Ali mogoče ga kdo ima in bi mi ga posodil
Rabim, da bom ugotovil kje imajo okna kovinska sidra, ker jih bomo menjali, da se bo na tistih mestih obstoječi okenski okvir izžagal
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Obelix
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 13:59
Aktiv.: 9.04
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 18, 2011 3:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če je v betonu armatura, bo težko ...

LpA
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
osterklin
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 18, 2011 5:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Obelix je napisal/a:
Če je v betonu armatura, bo težko ...

LpA

Ne rabim samo, da ugotovim po višini okna, kje so kovinska sidra, da bi se mi ob menjavi oken omet in ploščiče v kopalnici nebi poškodovale. Zid pa je opeka in malta.
Nazaj na vrh
RUros
Član
Član

Pridružen-a: Čet 09 Mar 2006 22:26
Aktiv.: 4.39

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 18, 2011 6:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim, da je Obelix mislil to, če je armatura potem boš težko našel sidra, ker ti bo iskalec piskal tudi če je tam armatura, ker je isto železna. Sicer pa tudi če je armatura, je verjetno možno tako globoko, da jo iskalec ne bo zaznal.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.94
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 18, 2011 6:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko bi žagal z eletrično lisičjo žago ki žaga les in kovino.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aljoš
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03
Aktiv.: 13.21
Kraj: Škofja loka-poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 18, 2011 6:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tako kot je rekel Andrej... lisičji rep in gasa....jaz sem tako naredil...
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.62
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 18, 2011 7:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

aljoš je napisal/a:
Tako kot je rekel Andrej... lisičji rep in gasa....jaz sem tako naredil...

Opažam, da sedaj uporabljajo za te namene tudi tiste vibrirajoče žagice in se super obnesejo. Saj sidra se ponavadi tako ali tako v zidu pusti.

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
aljoš
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03
Aktiv.: 13.21
Kraj: Škofja loka-poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 18, 2011 8:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če sidra ven puliš, itak pol zida raz_ebeš, tako da se tako v praksi ne dela....Odrežeš celo okno na pol, obrežeš na straneh in thats it...
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.62
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 18, 2011 8:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

aljoš je napisal/a:
Če sidra ven puliš, itak pol zida raz_ebeš, tako da se tako v praksi ne dela....Odrežeš celo okno na pol, obrežeš na straneh in thats it...

Točno tako.

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
osterklin
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 19, 2011 10:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vsi mislite to dokaj enostavno, ne vem koliko vas je to poizkusilo v praksi.

Jaz mam za sidra kovinske ploščice debelinecca 2-2,5 mm i velikost mislim da so bile cca 4 x 10 cm in v okenski okvir je bila samo zabita z žebljem s strani na notri v prostor je pa v opečnati zid na pvc vložek privito.
Jaz bi samo rad ugotovil točno kje so ker si takrat ko smo pred 30 leti vgrajevali okna nisem zapovnil točne pozicije.
Pokončnik okenskega okvirja pa se bo itak prežagal, samo če bi vedel točni pozicijo kje je sidro bi se na tistem mestu dvakrat in bi bilo najbrž lažje odstranit samo tist konec od pokončnika, ali bi se ga pa razcepil z dletom in bi mogoče žebelj popustil.

Saj drugače bi še šlo vendar v dveh kopalnicah pa nebi rad, da se mi poškodujejo ploščice
Nazaj na vrh
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 17.02
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 19, 2011 2:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri starših so menjali okna, ki so bila vgrajena tako kot ti pišeš. Zažagali so les ob mestu sider, in ga odstranili, mesto kjer je sidro privito na okvir pa zažagali tako, da se je vijak / žebelj lahko odstranil. Sidra so potem bolj kot ne samo poravnali ob zid. Saj tako niso motili vgradnje novih oken.
So v enem dnevu (7-16h) zamenjali 3 okna in balkonska vrata, pogipsali nov parapet pospravili in odšli.

Sem jim ves čas gledal pod prste, in so delo opravili tako, da nisem imel pripomb. Very Happy

osterklin
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 19, 2011 9:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Highlag je napisal/a:
Pri starših so menjali okna, ki so bila vgrajena tako kot ti pišeš. Zažagali so les ob mestu sider, in ga odstranili, mesto kjer je sidro privito na okvir pa zažagali tako, da se je vijak / žebelj lahko odstranil. Sidra so potem bolj kot ne samo poravnali ob zid. Saj tako niso motili vgradnje novih oken.
So v enem dnevu (7-16h) zamenjali 3 okna in balkonska vrata, pogipsali nov parapet pospravili in odšli.

Sem jim ves čas gledal pod prste, in so delo opravili tako, da nisem imel pripomb. Very Happy

Ali so točno vedeli kje so sidra, ali so imeli oziroma ali imajo DETEKTOR KOVIN da so to ugotovili, kar želim tudi jaz.

Jaz mam pa 18 oken ki jih bom menjal oziroma 13 odptin ki jim moram najti sidra predno mi bodo prišli menjati okna in razrezali okvirje.
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.68
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 19, 2011 9:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Taki detektorji, ki se jih ponavadi dobi (za inštalacije) delajo mogoče samo dva centimetra v globino... Ne vem če je to dovolj (da ni zid nad nosilcem debelejši).
osterklin
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 19, 2011 10:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne pro meni so sidra pri pokončnikih, se pravi levo - desno in to je globina 1 do 2 cm
Nazaj na vrh
RUros
Član
Član

Pridružen-a: Čet 09 Mar 2006 22:26
Aktiv.: 4.39

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 19, 2011 10:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam takega da gre tudi malo globlje do 10 cm. Ima možnost te nastavitve (S-deep varianta). To je zadeva.
Aparat je super za iskanje takih kovinskih profilov, za električne vodnike pa je zanič, ker se zdi kot da nagaja neka statična elektrika, in ne morem točno zadeti vodnika.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 498 dni