|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Musty Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 8:54 Prispevkov: 1575 Aktiv.: 7.13 Kraj: Rače
|
Objavljeno: Pet Jan 21, 2011 11:22 pm Naslov sporočila: PCB iskrišče |
|
|
Pozdravljeni,
konstruiram linearni regulator, ki bo montiran na antenskem drogu in iščem način, kako napraviti zaščito na dovodu (24V AC). Torej: 24V AC->CML choke->zener 60V->greatz->lin reagulator.... Verjetno bom na vhod še dodal varistorje.
Pa sem naletel na PCB izvedbe iskrišča in me zanima, če ima kdo izkušnje z njimi. Ideja je, da napravim neko vrsto ESD takoj na vhodu v vezje.
Tukaj sem našel nekaj informacij: http://www.airborn.com.au/method/sparkgap.html
Citiram: |
Breakdown of small sparkgaps is approx V=(3000pd+1350) where p is pressure in atmospheres (1) and d is distance in millimetres. This sparkgap can be expected to have a peak voltage of about 2000-2500V. |
Na enem izmed tujih forumov sem zasledil podatek razmerje napetost razdalja za PCB: 150 V/0.001 inch
Menite, da je smiselno uporabiti iskrišče v tem primeru? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni