|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.25 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Pon Sep 27, 2010 2:21 pm Naslov sporočila: Vodotesna svetilka in dimenzijsko neustrezna svetila zanjo |
|
|
Pozdravljeni
Zanima me ali obstaja in če ostaja, kako se pravilno imenuje neke sorte adapterska cev za vodotesne svetilke, ki so grajene za uporabo 20 W fluroscentnih cevi, premera 38 mm, da se v svetilko lahko vgradi danes lahko dosegljivo fluroscentna cev 18 W, ki ima premer 26 mm in svetilka zaradi tega adapterja še vedno ostane vodotesna?
Fluroscenčne cevi premera 38mm so vedno težje dobavljive, svetilko pa najraje ne bi menjal za današnjo, saj bi moralale biti zunanje mere nove svetilke identične stari, zaradi situacije v prostoru in me zanima ali ostaja nekaj kar bi "obleklo" današnjo fluroscenčno cev, da bodo tesnila na svetilki še vedno v funkciji? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
giovani Neznanec

Pridružen-a: Ned 23 Jan 2011 12:39 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Ned Jan 23, 2011 2:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
če te prav razumem,rabiš vodotesni okov za t8 žarnic,namesto okovov za t12 žarnice.mislim da se da dobiti plastična navojna matica za t8 žarnice katere pašejo na okov za t12! _________________ tintoreto |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.25 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Ned Jan 23, 2011 6:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ta zadeva se imenuje navojna matica ?
Vprašam zato, so mi v vseh elektro trgovinah, kjer sem vprašal trdili, da to ne obstaja in tako sem na koncu kupil novo svetilko.
Čeprav ni bila med najcenejšimi, je proti njej stara svetilka grajena v stilu bojne ladje, vendar so, kot po čudežu, luknje za pritrditev ustrezale starim luknjam v stropu, z ostalimi dimenzijami pa se je tudi izšlo.
Sveti pa zaradi dodatne plastične "šipe" slabše kot stara svetilka za katero pa mi je žal pošla zaloga ustreznih žarnic. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 487 dni