www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Dvd snemalnik in dvb-c

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
elsak
Član
Član

Pridružen-a: Čet 30 Sep 2010 22:55
Aktiv.: 3.18
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 22, 2011 9:28 pm    Naslov sporočila:  Dvd snemalnik in dvb-c Odgovori s citatom

Imam namen kupt nov dvd snenmalnik, ker mi star že počasi umira. Imam pa od siola optiko. Niso mi znal novembra 2010 povedat, da bo treba na analogni tudi menjat in met dvb-c sprejemnik. Pred nakupom tv, sem jih lepo vprašal, če bo moral met dvb-c ali ne in so rokel da ne bo treba, ker že tk modem pretvarja signal iz digital v analgno.

Mislu sem kupt snemalnik z podporo digitalnega sprejema zemelski in kabelski signal. ker snemalnik ne bo za leto ali dve. Sem vprašal v eni trgovini z tv-avdio in so mi rekl, d ase ga ne da dobit in da ga mora ponudit ponudnik kabelske.
Ne mislm pa ga kupt od siola, pol ga bom pa lahko mel na nočni omarci za okras.

Pomoje, da ne bi naredu napako, če bi vzel snemalnik z obema kanalnikoma.

Hvala za pomoč.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
cerovac_i
Član
Član

Pridružen-a: Sre 21 Apr 2010 10:34
Aktiv.: 3.02
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 23, 2011 10:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri meni se pojavlja podoben problem, samo da imam doma IPTV. Zaenkrat se rešujem tako da gledam en TV program na televizorju preko operaterjevega IPTV vmesnika in snemam drugi TV program na računalniku s programom VLC. Vendar VLC nima možnosti programiranega snemanja (timerja), zato med snemanjem moram biti doma in snemanje sam ročno vklopiti in izklopiti.
So pa tudi druge možnosti. Operater ponuja nekaj prostora na svojem strežniku za programirano snemanje in kasnejši ogled izbranega TV programa. Že po prvem poskusu sem izločil to možnost, ker se je posnetek pri ogledu pogosto ustavljal (štekal) in je bilo gledanje živa muka.
Še vedno se da povezati analogne izhode operaterjevega sprejemnika na vhode starega dobrega DVD ali HD snemalnika. Tako se da uporabiti tudi timer, samo je treba na sprejemniku v naprej izbrati TV program. Kvaliteta je teoretično nekoliko slabša zaradi dodatne DA-AD pretvorbe, vendar to navadno ne moti.
Kako bo s HDTV mi še ni jasno.

protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 23, 2011 10:42 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če že kupuješ DVD snemalnik, potem bi jaz nabavil takega, ki je sposoben sprejemati tudi DVB-T in DVB-C. Zdaj imaš že to, kar imaš, ampak kaj ti govori da boš imel isto čez nekaj let? In če boš takrat imel recimo dvb-t, bo DVD snemalnik za okras. Res pa je da še nisem videl veliko DVD snemalnikov, ki imajo vgrajen digitalni tuner.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.06
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 23, 2011 11:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem pred nekaj dnevi nabavil DVB-C sprejemnik Edision Argus Piccollo. Po prvih vtisih sem zelo zadovoljen. Preklop med programi je veliko hitrejši kot pri moji Sony LCD TV. Snemanje na zunanji USB trdi disk je enostavno in v HD kvaliteti.

LP

qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.24
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 23, 2011 12:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Odkar imam time shift me sploh ne zanimajo več razni snemalniki. Prva prednost je, da ne potrebuješ dodatne investicije v snemalnik in druga, da ti ni treba skrbeti za zamujene vsebine, ker se vse avtomatsko snema.
Nazaj na vrh
Prisoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
elsak
Član
Član

Pridružen-a: Čet 30 Sep 2010 22:55
Aktiv.: 3.18
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 23, 2011 3:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj sem napisal, da bi vzel takega, ki ima dvb-T/C, oba kanalnika. Kaj mi pa bo samo dvb-t. Snemalnik imam tudi za druge vire snemanja, kamera, vhs, pc. Pa tudi nimam sedaj hdmi output, samo scart. Snemam tud prek tv tunerja Hybride, samo vseeno mam še snemalnik, zarad časovnega timrja in boljše kvalitete slike. Veliko modelov ni, ki podpira tudi digitalni kabelski sprejemnik. Samo je pa cena v razliki navaden dvd snemalnik z diskom za 100€ razlika in bi raje onega vzel in imam pol nekaj časa mir.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni