|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
dgrude Član

Pridružen-a: Sob 15 Nov 2008 13:44 Prispevkov: 203 Aktiv.: 1.01 Kraj: Velike Lašče
|
Objavljeno: Tor Jan 25, 2011 11:52 am Naslov sporočila: Krmiljenje ogrevalnega sistema |
|
|
Za maturitetni izdelek sem dobil naslov krmiljenje ogrevalnega sistema in me zanimajo vaši predlogi in mnenja, kako bi ta stvar izgledala.
Sem že gledal po internetu in ne dobim nobene pametne ideje.
Zato sprašujem, če ste že kdaj kaj delali na to temo, ali da mogoče kaj veste o tem kako narediti
Hvala za vaše odgovore
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.47 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Tor Jan 25, 2011 12:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kakšno krniljenje? On/Off, vremenska zvezna regulacija, ... ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
eagle Član

Pridružen-a: Ned 12 Apr 2009 18:38 Prispevkov: 40 Aktiv.: 0.20 Kraj: Dolenjska
|
Objavljeno: Tor Jan 25, 2011 12:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poizkusi z kakšnim krmilnikom naprimer SIEMENS Logo!, ki je zelo pogost krmilnik.
Imaš tudi aplikacijo LOGO!Soft Comfort, kjer si narediš program in ga lahko tudi simuliraš.
LP, Eagle |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dgrude Član

Pridružen-a: Sob 15 Nov 2008 13:44 Prispevkov: 203 Aktiv.: 1.01 Kraj: Velike Lašče
|
Objavljeno: Tor Jan 25, 2011 11:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kolikor sem vprašal v šoli profesorje in kolikor sem jih razumel, moram narediti krmilnik, ki bo preklapljal med sončnimi celicami in centralno napravo (temperaturno stikalo), tako da bo prišla "energija" enkrat iz sončnih celic, drugič ko bo preklopilo pa iz centralne naprave v radiator ali kaj podobnega
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.66 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Tor Jan 25, 2011 11:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
dgrude je napisal/a: |
Kolikor sem vprašal v šoli profesorje in kolikor sem jih razumel, moram narediti krmilnik, ki bo preklapljal med sončnimi celicami in centralno napravo (temperaturno stikalo), tako da bo prišla "energija" enkrat iz sončnih celic, drugič ko bo preklopilo pa iz centralne naprave v radiator ali kaj podobnega
lp |
Če so ti sami določili temo potem jih prisili, da ti točno povejo kaj moraš narediti. Jaz bi na primer s kakšno Alfo ali čem podobnim naredil naprimer krmilje za ogrevanje na drva, nafto...
Seveda pa moraš najprej vedeti kako ti sistemi delujejo, kar pa je najlažje izvedeti iz prakse. Sicer pa upam, da veš čemu služi kakšen termostat kdaj se vklopi kakšna črpalka in pdobno. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 489 dni