www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Krmiljenje ogrevalnega sistema

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
dgrude
Član
Član

Pridružen-a: Sob 15 Nov 2008 13:44
Aktiv.: 1.01
Kraj: Velike Lašče

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 25, 2011 11:52 am    Naslov sporočila:  Krmiljenje ogrevalnega sistema Odgovori s citatom

Za maturitetni izdelek sem dobil naslov krmiljenje ogrevalnega sistema in me zanimajo vaši predlogi in mnenja, kako bi ta stvar izgledala.

Sem že gledal po internetu in ne dobim nobene pametne ideje.

Zato sprašujem, če ste že kdaj kaj delali na to temo, ali da mogoče kaj veste o tem kako narediti

Hvala za vaše odgovore

Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.47
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 25, 2011 12:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kakšno krniljenje? On/Off, vremenska zvezna regulacija, ... ?
Nazaj na vrh
eagle
Član
Član

Pridružen-a: Ned 12 Apr 2009 18:38
Aktiv.: 0.20
Kraj: Dolenjska

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 25, 2011 12:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poizkusi z kakšnim krmilnikom naprimer SIEMENS Logo!, ki je zelo pogost krmilnik.
Imaš tudi aplikacijo LOGO!Soft Comfort, kjer si narediš program in ga lahko tudi simuliraš.

LP, Eagle
Nazaj na vrh
dgrude
Član
Član

Pridružen-a: Sob 15 Nov 2008 13:44
Aktiv.: 1.01
Kraj: Velike Lašče

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 25, 2011 11:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kolikor sem vprašal v šoli profesorje in kolikor sem jih razumel, moram narediti krmilnik, ki bo preklapljal med sončnimi celicami in centralno napravo (temperaturno stikalo), tako da bo prišla "energija" enkrat iz sončnih celic, drugič ko bo preklopilo pa iz centralne naprave v radiator ali kaj podobnega

lp
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.66
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 25, 2011 11:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

dgrude je napisal/a:
Kolikor sem vprašal v šoli profesorje in kolikor sem jih razumel, moram narediti krmilnik, ki bo preklapljal med sončnimi celicami in centralno napravo (temperaturno stikalo), tako da bo prišla "energija" enkrat iz sončnih celic, drugič ko bo preklopilo pa iz centralne naprave v radiator ali kaj podobnega

lp

Če so ti sami določili temo potem jih prisili, da ti točno povejo kaj moraš narediti. Jaz bi na primer s kakšno Alfo ali čem podobnim naredil naprimer krmilje za ogrevanje na drva, nafto...

Seveda pa moraš najprej vedeti kako ti sistemi delujejo, kar pa je najlažje izvedeti iz prakse. Sicer pa upam, da veš čemu služi kakšen termostat kdaj se vklopi kakšna črpalka in pdobno.

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 489 dni