|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.64 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Sre Maj 25, 2011 10:25 am Naslov sporočila: Izračun faktorja moči |
|
|
Pri neki nalogi moram iz celotne moči, ki sem jo izračunal in sicer S=(6348+j1058)VA izračunati faktor moči oziroma cos:g_varfi:.
Relani del celotne moči je delovna moč, kar je 6348W.
Potem se mora naprej rešiti po formuli cos:g_varfi:=P/S. Tu se mi pa ustavi, ker mora priti številka realna, celotna moč pa ima seveda tudi imaginarno komponento. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Sre Maj 25, 2011 10:26 am Naslov sporočila: |
|
|
Lepo naprošam moderjatorja, da popravi tiste značke za kot fi, ker sem očitno nekaj narobe prekopiral, urejanje pa ni omogočeno. Potem naj pa tudi to sporočilo zbriše. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Sre Maj 25, 2011 10:34 am Naslov sporočila: |
|
|
Sem že izvedel, da je potrebno iz _S, ki sem jo podal s pomočjo pitagorovega izreka
dobiti S in le tega vstaviti v enačbo. Če bi se spomnil in šel grafično narisati moči, bi že prej to ugotovil. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni