|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
madzi Član

Pridružen-a: Sre 24 Sep 2003 10:46 Prispevkov: 315 Aktiv.: 1.33 Kraj: Pragersko, Dragonja vas, Maribor
|
Objavljeno: Sob Jun 25, 2005 7:25 pm Naslov sporočila: Stikalni napajalnik 18V 200A |
|
|
Pozdravljeni!
Imam eno vprašanje. Kako naj izdelam stikalni napajalnik da bi na izhodu dobil od 10 do 18V in od 100 do 200A. Vezje niti ni problem bolj me muči kakšen transformator naj uporabim. Pred kakšne pol leta sem imel nek podoben izvor narazen in me je presenetilo da je bil notri transformator ki ni bil veliko večji od tistega ki je v malo boljših računalniških napajalnikih in je zmogel 20V in 200A. To je 4kW za trafo ki gre v dlan Prosim za kakršenkoli nasvet za trafo.
Lp
Madzi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PPG78 Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09 Prispevkov: 2342 Aktiv.: 9.88 Kraj: Gorenjska
|
Objavljeno: Pon Jun 27, 2005 8:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mislim da je velik faktor pri teh trafotih vrsta oziroma tip uporabljenega jedra - koliko energije lahko shrani in pa sam design. Drugače je na netu kar nekaj člankov o SMPS napajalnikih. Poglej malo na Onsemi in pa Epcos za "aplication note" ali pa "design guide". Mislim da ima ravno Onsemi en dober članek ...
LP, Peter |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.81 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Tor Jun 28, 2005 7:48 am Naslov sporočila: re: |
|
|
Kaj bo to - elektro erozija ? Poznam možaka ki se ukvarja s podobnim - mogoče lahko pomagam. Podobne transformatorčke daja navijat , ki pa niso tako poceni
žal _________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
podboj Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48 Prispevkov: 1251 Aktiv.: 5.28 Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jul 05, 2005 10:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Slišal sem, da mora biti za erozijo prav stikalni napajalnik, ker je menda fora ravno v visokofrekvenčnem toku. Je to res? Nameraval sem narediti eno mikro erozijo za montažo na svoj CNC stroj. Dokler nisem izvedel zgornjega, sem nameraval montirati nekaj greatzov na hladilnik, še nekaj kondenzatorjev in priključit na električni švas aparat. Bi se dalo mogoče na ta način, pa potem razsekati napetost s kakšnimi tranzistorji?
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni