www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

pomoč pri vezavi luči

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
iwantwings
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 21 Jan 2011 23:33
Aktiv.: 0.03
Kraj: Pivka

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 21, 2011 11:35 pm    Naslov sporočila:  pomoč pri vezavi luči Odgovori s citatom

Lep pozdrav! To je moj prvi post tukaj in že v naprej povem da se bolj slabo spoznam na karkoli v povezavi z elektriko, tako da prosim ne me linčat Smile

Torej, s prijateljem izdelujeva razvijalno enoto za sitotisk, ne vem če kdo od vas ve kako to zgleda ampak ubistvu to niti ni pomembno, stvar je zelo preprosta, imava pa en problem, in sicer razvijalna enota je najbolj učinkovita če so v njej UV luči, in glede na velikost najine sva se odločila da nabaviva šest takšnih žarnic: http://www.internetnatrgovina.com/product_info.php?products_id=607 te naj bi bile najbolj idealne za takšen mali D.I.Y. projekt. Ker pa imava sedaj samo žarnice in jih ne moreva priklopit kar na zrak vas prosim če bi mi lahko nekdo povedal kaj vse potrebujem da zvežem in kako da bo delalo. Večino stvari potrebnih za vezavo je najverjetneje na tej strani kjer sem tudi žarnice naročil tako da če se komu da tudi malo tam pobrskat in prilimat par linkov bom zelo hvaležen.

Upam da sem razumljivo napisal kakšen je moj problem, in se že v naprej zahvaljujem za pomoč.

Nazadnje urejal/a iwantwings Pet Jan 21, 2011 11:41 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 16.02

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 21, 2011 11:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Popravi povezavo do sijalk. Pa pike in vejico daj stran.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
iwantwings
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 21, 2011 11:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pardon, popravljeno.
Nazaj na vrh
igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 16.02

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 21, 2011 11:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hja,...
1. možnost: vsaka bo rabila svoj starter in dušilko ustrezne moči.
2. možnost: 3 elektronske dušilke z izhodom za dve sijalki.

Vezalna shema je enaka kot za fluorescenčne sijalke.
Kontaktiraj Sylux za ustrezne dušilke. 20W je rahlo nerodna vrednost. Če že, se uporabi manjše (18W) dušilke, ne pa večjih (21W).
Elektronske so lahko kar brez možnosti zasenčevanja (dimmer), da so cenejše. V njihovih navodilih je tudi priključna shema. Če ti kaj ne bo šlo, pa še vprašaj.

Rabiš še navadno stikalo z lučko, naprimer http://www.ic-elect.si/b2c/stikala-1/stikalo-250v-10a-panel-tp10k-lth-zelen.html Jih dobiš povsod.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
iwantwings
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 24, 2011 5:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

torej če dam na 18w dušilko ni panike?
Nazaj na vrh
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.25
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 24, 2011 8:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sploh ne, 18W dušilke so grajene tako, da brez težav poganjajo 20W žarnice. Pogosto so na takih dušilkah podatki za uporabo obeh vrst žarnic.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
iwantwings
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 24, 2011 9:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najlepša hvala!
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.68
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 24, 2011 10:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Počakaj z dušilkami bom jutri pogledal kakšne so, ker se mi valjajo.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
iwantwings
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 24, 2011 10:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem v baumaxu našel že komplet luč 2x18w ki ji bom samo menjal svetilke, ni najboljša kvaliteta ampak za kolikor bom potreboval bo vredu, tako da ne potrebujem dušilk. Hvala vseeno Angel
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 486 dni