|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
panasonic Član

Pridružen-a: Sre 12 Apr 2006 11:13 Prispevkov: 389 Aktiv.: 1.66 Kraj: med Notranjsko in Primorsko
|
Objavljeno: Pet Nov 18, 2011 7:52 am Naslov sporočila: Predelava TV antene |
|
|
Doma mi leži par starih logaritmičnih širokopasovnih TV anten, pa me zanima, a je možno s krajšanjem dipolov poboljšati sprejem recimo na 45. kanalu (666Mhz). Nekaj sem računal, da naj bi bila dolžina dipola za to frekvenco cca 21,5 cm. Se bi splačalo ostale predolge odrezati, ker nižjih frekvenc itak ne potrebujem. Ali pa vsaj predelati na UHF. _________________ LP Panasonic |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
baresi Član

Pridružen-a: Tor 28 Jun 2005 19:14 Prispevkov: 667 Aktiv.: 2.81 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pet Nov 18, 2011 12:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri elradovih to gre, za iskro ne vem. _________________ lp
baresi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Radioaktiven Član

Pridružen-a: Ned 13 Nov 2011 13:29 Prispevkov: 15 Aktiv.: 0.09 Kraj: Brezovica
|
Objavljeno: Čet Nov 24, 2011 11:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Živjo !
žal, ne gre tako enostavno. Na resonančno frekvenco sporejema (oddaje) antene, vpliva tudi medseboja razdalja elementov. Ker je to prav tako pomemben faktor, samo krajšanje "palčk" ne bo pomagalo. Potegni si kakšen brezpalčen programček za log antene, pa si jo izračunaj. Videl boš, da je razlika.
To enako velja za Elrad, kakor za Iskro. _________________ vsi ljudje - vse vedo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 502 dni