|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
twom Član

Pridružen-a: Ned 26 Okt 2003 0:37 Prispevkov: 986 Aktiv.: 4.16 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jan 11, 2011 8:20 pm Naslov sporočila: usb hdd corrupt transfer |
|
|
Izgleda da se ljudje tega ne zavedajo..., morda bi moderator dal to temo na vrh.
Google zaenkrat še nima rešitve.
Simptomi:
Datoteke se pri kopiranju (USB HDD <-> intenrni HDD) koraptajo.
Velikost je ista, eden ali več bitov je spremenjenih (Total Commander -> Compare by content -> Binary)
Verjetnost napake se veča z velikostjo datoteke. 1 GB velika datoteka je 75% skoraptana. Pri malih (2~3 MB) pa 3% (to je moje povprečje pri slikah)
Instali so seveda neuporabni.
Nekaj dejstev:
ni usb kabel
ni napajanje
ni operacijski sistem (tudi Ubuntu korapta datoteke)
ni hdd
ni hdd ohišje
ni pc
posamezniki opažajo problem pri novejših sistemih
Sam imam problem z dvema operacijskima sistemoma Win 7/64 in Ubuntu 10.10/64, dvema računalnikoma Dell E6500 (core 2 duo) in Toshiba R700 (i5), dvema PATA 2.5 diskoma (80 GB Fujitsu, 250 GB WD), dvema USB to HDD pretvornikoma (Akasa, ST Lab).
Za čekiranje predlagam: Total Commander -> Synhronize Dirs... -> by content + subdirs
Če morda kdo ve za rešitev...?
Lep pozdrav,
Peter |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.55 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Tor Jan 11, 2011 9:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ravnokar testiral dva USB diska. Prenos img datoteke cca. 600MB iz enega USB diska na prenosnik in iz prenosnika na drugi USB disk. V obeh primerih brez napak.
Oprema:
- prenosnik HP Pavilion ZD7020,
- Amitech 1TB,
- ICY BOX 3.5 500GB,
- primerjava z HexCmp. _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 16.00
|
Objavljeno: Tor Jan 11, 2011 10:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ima disk zunanje napajanje ali ga dobi preko USB?
Je 5V dovolj stabilnih? Če lahko, napelji iz konektorja dve žički in pomeri. Pa pazi, da ne napraviš kratkega stika! _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
twom Član

|
Objavljeno: Tor Jan 11, 2011 10:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
V google vpišite naslov teme..., napajanje ni problem.
Probaj še kakšen torrent film (4 GB).
Meni še ni uspelo prenesti nobenega brez napake.
Ti torenti imajo običajno ene 4 ~ 5 datotek velikosti 1 GB, in običajno imam skoraptanih med 1 in vsemi.
Za torrente se ne sekiram.
Družinske slike in razni install programi (nekateri tudi "arhivski", npr Skype za Win98) me skrbijo.
Za datoteko večje od 100 MB je zelo velika verjetnost da bo koraptana.
Dopuščam pa možmost da imata Akasa in TS Lab enak sistemski čip.
Druge možnosti resnično ne vidim.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.69 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Tor Jan 11, 2011 10:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poskusi še s "klasičnim" USB HDD 3,5 ali 2,5 inch, recimo original od Seagate ali podobno.
Lahko tudi z 8 GB flash ključkom.
Jaz sumim, da je problem v napajanju zunanjih diskov ali v USB/PATA pretvornikih.
A diske si napajal z napajalnikom, ki je priložen k USB pretvorniku? Tisto so res huda jajca. Zunanje diske napajaj iz napajalnika, ki je v računalniku. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.02 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Tor Jan 11, 2011 10:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nimam težav ne doma ne v službi....
W7 64, uporabljam veliko Synctoy, za sinhronizacijo ključev in mrežnih diskov... _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.55 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Sre Jan 12, 2011 12:36 am Naslov sporočila: |
|
|
peter_nn je napisal/a: |
Probaj še kakšen torrent film (4 GB).
Meni še ni uspelo prenesti nobenega brez napake.
Ti torenti imajo običajno ene 4 ~ 5 datotek velikosti 1 GB, in običajno imam skoraptanih med 1 in vsemi........ |
In kaj imata skupnega prenos iz Neta in prenos na(iz) USB diska.
Preko Neta sem vlekel dol datoteke večje od 4Gb brez vsakih težav, jih kopiral na USB disk in nato, ko je bil čas, pekel na DVD.
Brez problemov in to na nekaj računalnikih in USB diskih!
Nisem pa tudi zasledil, da bi bilo to, kar trdiš ti vsesplošno oz. sploh zasledil nisem, pa sem redno na kar nekaj HDW forumih. _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Saran Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2009 16:26 Prispevkov: 729 Aktiv.: 3.66 Kraj: Zasavje
|
Objavljeno: Sre Jan 12, 2011 4:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Možnost obstaja, da je več stvari pokvarjenih. Dobi en usb disk, ki dela in ga nato testiraj na vseh računalnikih, ki jih sumiš. Nato dobi en računalnik, ki dela in gor stestiraj vse usb diske, ki jih sumiš. Le tako boš lahko enostavno izoliral napake.
Jaz imam doma zunanje diske na USB z napajanjem in brez napajanja, pa nimam takšnih težav. Edino preko eSATA sem imel nekaj težav, ker je chipset bil za en Y.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
twom Član

|
Objavljeno: Ned Jan 30, 2011 11:43 am Naslov sporočila: |
|
|
Našel vzrok!
Napaka pri prenosu podatkov se pojavlja v primeru USB PATA zunanjih diskov, ko je jumper nastavljen na Cable Select ali Master. Jumper mora biti nastavljen na Slave.
Kupci zunanjih diskov (npr WD MyPassport) na tak problem niso neleteli (ker je v ohišju že pravilno nastavljen jumper, ali, ker (domnevam) SATA diski teh simptomov ne poznajo.
Je pa napaka 100% ponovljiva in ni odvisna od diska, kabla, ohišja, napajanja, računalnika, uporabljenega programa za kopiranje ali operacijskega sistema.
Verjetno imajo vsi, ki uporabljajo stare (PATA) diske iz prenosnikov v zunanjih USB ohišjih koraptane podatke, samo, da tega še ne vedo...
Lep pozdrav,
Peter |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 23.99
|
Objavljeno: Ned Jan 30, 2011 12:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj za vraga ?
Diski in Optični pogoni vgrajeni v USB ohišja so se nastavljali na Master, sicer pa ni imelo pomena, ker ga ob napačni nastavitvi preprosto ni zaznalo.
Verjetno si prerukal kable in ti sedaj dela. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni