www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Atmel 89c2051 Blowit programator
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
frimd
Član
Član

Pridružen-a: Čet 15 Okt 2009 21:01
Aktiv.: 0.74
Kraj: Slov. Konjice

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 06, 2011 1:47 pm    Naslov sporočila:  Atmel 89c2051 Blowit programator Odgovori s citatom

Odločil sem se da bom izdelal omenjeni programator.

http://www.lecad.fs.uni-lj.si/~leon/electronics/bi2051/blowit.pdf

zanima me če ga je ze kdo izdelal in če deluje, namreč bilo je nekaj govora o tem da ta programator na deluje ??
Deluje na sistemu win xp?

zanima ke kako je z programatorjem pg302 ?
cip pg302 je navadn cip, ali ga je potrebno sprogramirati ?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.78
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 06, 2011 2:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uporabi navaden LPT z nekaj osnovnimi komponentami in ne rabiš nobenega čipa. Malo se z iskalnikom sprehodi med kakšnimi LPT programatorji pa boš sigurno našel lažje rešitve. Ko boš to naredil, pa lahko s tem sprogramiraš čip za programiranje Atmelov preko USBja kateri lahko podpira skoraj vse najpogostejše operacijske sisteme(mac OS, Linux, Window$). Za več informacij bo Google kar pravšnja rešitev.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
frimd
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 06, 2011 2:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ne razumem popolnoma odgovora. sepravi da naredim prvi predlog blowit programer ki je na lpt port??
Deluje na win xp?
Nazaj na vrh
RGorazd
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57
Aktiv.: 7.24
Kraj: Ig

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 06, 2011 2:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem imel ta programator in je delal, sicer ne vem zakaj je po enih 50-60 vpisov v isti čip nehal delati (čip namreč), vendar je stvar delovala. Zanima pa me, a si se to zavestno odločil, da boš programiral omenjeno družino mikrokontrolerjev, oz. to družino dobro poznaš in bi rad delal z njo, ali bi rad začel programirati mikrokontrolerje, pa se ti je zdel ta čip interesanten, ker je za njega veliko napisanega? Če ti je v tem stadiju nekako vseeno, potem raje izberi AVR družino, programiraš jih lahko direktno v vezju (ISP), glede na to, da sprašuješ za programator ki je vezan na LPT, sklepam, da to ne bo problem. Za programiranje AVRjev preko LPTja je zadosti že nekaj žic in par uporov (najbolj osnoven programator). Imaš pa potem še cel kup opcij. Premisli.

LP G

._|
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
frimd
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 06, 2011 2:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ja nekako iscem najlazjo resitev. ta druzina in ukazi za tega 2051 so mi ze malo poznani iz sole, saj smo se učili osnove

da ti je deloval programator blowit si moral narediti kaj posebnega na računalniku razen iz epp spremeniti v ssp (ali obratno).

s katerim programom potem zapises program na čip ?
Nazaj na vrh
RGorazd
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57
Aktiv.: 7.24
Kraj: Ig

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 06, 2011 4:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tega je že kar nekaj časa nazaj, ene 7-8 let. Mislim, da ga je Bascom 8051 podpiral že po defaultu. Drugače imaš tole
stran, kjer si snameš program za programiranje. Jaz pa bi na tvojem mestu vseeno stvari pretehtal in se opogumil za AVR družino, če že hočeš ostati zvest Atmelu Wink

LP G

._|
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
frimd
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 07, 2011 8:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

je kje na internetu kaksen slovenski vodič kako zaceti z avr druzino??
pa da so v njej opisani osnovni ukazi
Nazaj na vrh
elson2k
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09
Aktiv.: 8.72
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 07, 2011 8:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ena od možnosti je tale knjiga/zbirka (ni sicer na internetu, je pa zato slovenska in zelo nazorna in praktično spisana);
http://trgovina.svet-el.si/productdetail.php?prodid=17409

VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.10
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 07, 2011 12:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

frimd je napisal/a:
je kje na internetu kaksen slovenski vodič kako zaceti z avr druzino??
pa da so v njej opisani osnovni ukazi

http://lemurboards.net/
Tu je kar nekaj tega.

frimd
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 10, 2011 9:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ima mogoce kdo pcb za tiskano vezje od blowit programatorja?
Nazaj na vrh
milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.10
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 10, 2011 11:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poskusi s tem

LP

pcb proto.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  51.04 KB
 Pogledana:  2 krat

pcb proto.jpg

frimd
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 11, 2011 12:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

narobe sem se izrazil, mislil sem ce ima kdo oz. Ce ve kje bi lahko nasel ze narisano vezje, da bi samo sprintal pa z jedkal

vceraj sem sam narisal, zdaj [slovenščina je zame španska vas] pa zjedkat pa stestirat.

Ce ma kdo, oz najde naj useen prilima
Nazaj na vrh
Vlado
Član
Član

Pridružen-a: Sre 03 Mar 2004 21:35
Aktiv.: 2.38
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 11, 2011 4:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz sem pred davnimi leti uporabljal ta programator, in kot je že nekdo omenil, programator je delal in vsake toliko časa uničil procesor ki ga je programiral.
Tiskanino za ta programator res ne rabiš, košček preizkusne ploščice in si ga narediš v nekaj minut.
Če ga slučajno najdem ti ga podarim, vendar mislim da ni vreden truda, posebaj če si začetnik ker nikoli ne boš vedel ali je kje je prišlo do napake, pri programu ali programatorju.

Vlado
Nazaj na vrh
frimd
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 11, 2011 5:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vlado je napisal/a:
Tudi jaz sem pred davnimi leti uporabljal ta programator, in kot je že nekdo omenil, programator je delal in vsake toliko časa uničil procesor ki ga je programiral.
Tiskanino za ta programator res ne rabiš, košček preizkusne ploščice in si ga narediš v nekaj minut.
Če ga slučajno najdem ti ga podarim, vendar mislim da ni vreden truda, posebaj če si začetnik ker nikoli ne boš vedel ali je kje je prišlo do napake, pri programu ali programatorju.

Vlado

predlagas kaksen drug programator ki ga lahko naredim doma in da podpira atmel 2051

zasledim sem programator pg302, zanima me če se čip pg302 kupi sprogramiran ali ga mors sam ??
Nazaj na vrh
Vlado
Član
Član

Pridružen-a: Sre 03 Mar 2004 21:35
Aktiv.: 2.38
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 11, 2011 6:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za PG302 dobiš KIT komplet, procesor za njega pa moraš kupiti če se odločiš da ga boš izdelal na svoji tiskanini.

Če si omisliš PG302 boš z njim lahko programiral tudi AVR-e če boš slučajno šel na to družino procesorjev.

Blowit programatorja ne najdem sem pa našel en drug ki sem ga delal (in verjetno nisem bil zadovoljen), to pa je programator od PETER AWERILL.

http://www.dontronics.com/pa_pgm.html

Tega pa lahko dobiš če ga prideš iskat.
Jaz za 2051 uporabljam MCS Flash programmer.
Vsi ti programatorji so še iz časa Win 3.11!
Vlado
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 488 dni