|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4769 Aktiv.: 20.12 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Pet Jan 28, 2011 11:49 am Naslov sporočila: Meja dobrega okusa (TV reklame) |
|
|
Sam sicer izredno malo gledam TV. V povprečju kakšne pol ure na dan, ampak včeraj mi je moja rekla, da se mi splača pogledati eno nanizanko, ki je bila na sporedi bolj pozno zvečer. Ej, saj ne moreš verjeti. Film se začne čez 10. min. je že bilo 5. min. reklam. Potem zopet 10 min. filma in zopet reklame.
Enostavno sem ugasil TV in šel spat. Pa kaj je to človeško, da te vsakih 10 min. posiljujejo z reklamami in to enimi in istimi??????? Pa kje je tu meja dobrega okusa??
Ime nanizanke ter TV hiše sem namensko izpustil, ker takšnim res nimam namena delati še reklame  _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
poule Član

Pridružen-a: Čet 11 Jan 2007 19:53 Prispevkov: 813 Aktiv.: 3.62 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Jan 28, 2011 11:57 am Naslov sporočila: |
|
|
Poleg tega je nivo glasnosti reklam višji,...da me kar vrže v luft.Mi pa to pride prav, če že rahlo dremam,...me zbudi, da ne zamudim reklam.
Če se le da, si željeni film, ki ga najdem v TV sporedu snamem z interneta in pogledam v miru. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 23.99
|
Objavljeno: Pet Jan 28, 2011 12:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Saj ni treba gledati.
Ja. Tako gre svet naprej brez regulacije. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.75 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Pet Jan 28, 2011 12:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Saj ni važno katera nanizanka je, fino pa bi bilo vedeti vsaj ali je to komercialka ali nacionalka. Za komercialke moraš vedeti da se morajo od nekje financirati, nacionalki bi pa najraj pol aparatur zakuril, ker jih imajo pospamane z reklamami. Plačaš da gledaš reklame, kam je šel ta svet. Upam da obstaja kaj členov v zakoniku da jih s kontra indikacijo "ubijem". |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.45 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Pet Jan 28, 2011 12:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz gledam več ali manj samo Discovery & NGC. Edino Discovery ima nekaj več reklam, pri ostalih jih pa tudi za obisk WCja vmes ni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.77 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Pet Jan 28, 2011 1:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mislim da so bili itak že oboji kaznovani. Revčki so morali plačati takšno kazen da so morali predvajati stotinko sekunde reklam da so ta denar zaslužili nazaj... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

|
Objavljeno: Pet Jan 28, 2011 2:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
To že drži, da so nekateri plačani iz naročnine, drugi pa izključno iz reklam. Ampak vse mora imeti eno mejo dobrega okusa. Naj jim (kdorkoli že) malo omeji to. Naj imajo določeno maksimalno število reklamnih blokov na oddajo oz. uro. Pač malo daljši blok reklam in potem si lahko v miru ogledaš oddajo/film do konca....
Saj dolgoročno škodijo le sami sebi. Jaz osebno (brez reklame TV ) sploh ne gledam več. Prav zaradi preveč reklam. Očitno se bo v mojo črno listo vpisal še drugi....
Bomo pa z neta filme in oddaje pobirali. Živelo piratstvo  _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.69 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Pet Jan 28, 2011 2:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na netu se dobi vse kar je zanimivega. Discovery mogoče malo težje, ampak se tudi dobi.
Doma imam en sam TV, diagonala 12 cm, črno-bel. Lani je vsaj 3 programe lovil, sedaj pa imam je snega toliko, da grem lahko smučat
Na netu pa Ad-Block program v brskalnik in je tudi svet veliko bolj čist
Pa še prišparal sem 500 eur za nov TV. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.77 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Pet Jan 28, 2011 2:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kot je meni znano omejitve so. Mislim da 20 minut po začetku ne sme biti reklam, potem pa spet vsakih 15 ali 20 minut, pa ne več kot x minut...
Problem je v tem da je kazen za kršitev recimo 5000 evrov, ena reklama 10 sekund pa stane 50.000 evrov. torej jih lahko 10x dobijo pa še vedno niso v minusu.. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

|
Objavljeno: Pet Jan 28, 2011 2:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
no comment  _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 23.99
|
Objavljeno: Pet Jan 28, 2011 3:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tisti ki so pisali zakon, pač nimajo ideje koliko profita od reklam dejansko je.
Saj. Zadeva košta 5k€ na sekundo v najvišji gledanosti.
(Te reklame in posledično tudi televizijo pa plačamo mi z nakupom dražjih izdelkov) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 20:12 Prispevkov: 1035 Aktiv.: 5.62
|
Objavljeno: Pet Jan 28, 2011 7:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ma skoraj 100% sem da program kateri omenja Simon je iz proplusa.
Namreč pri njih je ponavadi tako pri kakšnih serijah (poptv)
Če pa že vem da bo dober film, enostavno odprem računalnik, odprem windows media center in izberem poptv ter dam na pauso. Čez 10 minut pa začnem gledat, ko pa so reklame jih pa enostavno prevrtim, samo se pa večkrat zgodi da je reklam več kot nanizanke.
L.P
Žiga |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3362 Aktiv.: 14.18 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Pet Jan 28, 2011 7:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz se pa čudim, da še niso iznašli elektronike, ki bi avtomatsko znižala jakost, ko gre za reklame.
Sedaj imam digitalno televizijo, torej ko oddajajo vedno enake reklame, prihajajo v tv vedno enaki digitalni telegrami. Kak ekspertni sistem bi lahko na podlagi ponavljanja vedno istega ugotovil, da gre za reklamo, in bi utišal tv. No, ko bi se neka nova reklama pojavila prvič, bi je seveda ne prepoznal za reklamo, ko pa bi prišla desetič, pa že.
Mislim, da bi se tak dodatek za tv dobro prodajal. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
hahalolek Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2010 11:49 Prispevkov: 199 Aktiv.: 1.09 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Pet Jan 28, 2011 7:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mi imamo doma nek nov ojačevalec ki ima možnost tudi avtomatskega reguliranja glasnosti.
Pomeni da kakor da zazna da so filmi ali reklame bolj glasne se avtomatsko malo zniža. (to ne pomeni da so npr. akcijske scene bolj potiho )
Je pa velika razlika med TV in radiem.
Res pa da je bil ojačevalec 700€  _________________ Lp Blaž
Prvi poklic na svetu je bil električar. Še preden je bog rekel naj bo luč, so oni že kable napeljevali. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3406 Aktiv.: 14.92 Kraj: slo
|
Objavljeno: Pet Jan 28, 2011 8:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
saj se zadeva avtomatsko regulira. Komercialna TV živi od gledanosti. Če bo zaradi prepogostih reklam gledanost padla, bodo šle reklame drugam, itd.
Mene bolj moti, da si tehniki Vala 202 že leta in leta ne dajo dopovedati, da je pri njih glasba glasnejša od npr. poročil, radijskega dnevnika, itd. Če hočeš Val 202 nekako normalno poslušati, moraš stalno imeti na dosegu gumb za glasnost.
Ali pa teletekst na SLO TV: sedaj so TV program nametali na več podstrani; npr. drugi program je včasih na 204, 205/1 in 205/2. Potem pa čakaš, čakaš, čakaš... HRT in ostale televizije imajo to pač enostavneje rešeno z več stranmi, npr. 302, 303, 304, ... ali pa opisi vsebine oddaj: na SLO to stlačijo v 10 podstrani, medtem ko vse ostale normalne televizije dajo (skoraj) vsak opis na svojo stran |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni