www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kako se imenuje ta cilinder

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
hudamravljica
Član
Član

Pridružen-a: Tor 30 Nov 2010 23:22
Aktiv.: 4.91
Kraj: LUCIJA

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 29, 2011 12:23 am    Naslov sporočila:  Kako se imenuje ta cilinder Odgovori s citatom

Pozdravljeni.

Zanima me kako se imenuje ta cilinder po slovensko in po angleško. Rad bi ga prodal in ne vem kje najti ceno za iste ali podobne cilindre. Na original spleti strani pa nimajo cenika http://www.moxmec.com/cilindri.htm

Hvala in lep pozdrav

cilinder.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  161.28 KB
 Pogledana:  6 krat

cilinder.jpg

cilinder 2.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  124.73 KB
 Pogledana:  2 krat

cilinder 2.jpg

Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Vajdo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06
Aktiv.: 4.58
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 29, 2011 12:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Išči pod aktuator oz. linearni aktuator. So pa cene kar par 100€, seveda spet odvisno od tehničnih podatkov.
hudamravljica
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 29, 2011 1:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Verjetno ta aktuator ni uporaben brez pripadajoče elektronike in programa, ki to krmili? Anxious
Zakaj se ga lahko uporabi??
Prevedem še tehnične podatke iz domače strani za tiste, ki ne razumejo italijansko:
Hod: 50-300mm
Potisk: 100N
Max hitrost. 400mm/s
Ponovljivost(ne vem, če sem prav prevedel): ±0,1mm
Navoj na batnici: M10
Sposobnost spomina: 16 gibov, vsak s hitrostjo, pospeškom, položajem in drugo
Napetost: DC24V±10%, 3A max
Trajanje: 10.000km uporabe če je uporabljen po tehničnih specifikacijah
Zaščita: IP-40
Teža: 1-1,2kg
Funkcije: nastavitev, regulacija začetne točke, pospešeno premikanje, končno stikalo na koncu hoda, signal nahajanja, signal dosežene pozicije, način povečanja moči, regulacija servo prilagoditve
Upam, da sem prav prevedel Rolling Eyes

L.p.
Nazaj na vrh
silvo22
Član
Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 18:25
Aktiv.: 2.81
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 29, 2011 11:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kje si sunil cilinder? Pejt nazaj in suni še to:

tastiera.gif
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.83 KB
 Pogledana:  11088 krat

tastiera.gif

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.61
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 29, 2011 12:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo,

to je električni linerani aktuator.
Zadaj je koračni motor, notri pa špindel in matica. Dokaj pogost izdelek.
Tale ima očitno notri integriran še kontroler in inkrementalni enkoder.
Brez kakšnih detajlnih specifikacij in datasheeta nimaš tega kaj porabit.

Cena? Jaz ga vzamem za detajlno analizo in seciranje Wink

hudamravljica
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 29, 2011 1:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

silvo22 je napisal/a:
Kje si sunil cilinder? Pejt nazaj in suni še to:

Hotel sem naredit avtomatično odpiranje strešnega okna na topli gredi in sem vprašal prijatelja, če imajo na firmi kakšen električni cilinder (240V), katerega bi priklopil s pomočjo končnih stikal na termostat. Ker je prijatelj še večji laik kot jaz, dela pa v pisarni in nima skoraj nič veze s proizvodnjo, mi je nabavil to. Dobila sva se na pijači in takrat nisem posvetil preveč pozornosti cilindru. Doma sem si ga malo bolje ogledal in videl koračni motor. Jasno mi je bilo, da to ne bo tako lahko kot sem si predstavljal. Hotel sem mu ga vrnit in je rekel, da mu ga je nekdo šenkal v proizvodnji in, da drugačnih nimajo. Lahko pa ga obdržim.
Verjetno bi se dalo zamenjat koračni motor z navadnim 240V in manjšimi obrati. Se mi pa zdi škoda, ker bi mogoče prišel komu prav. Mogoče pa ga zamenjam za takega, ki bi meni prišel prav.

Aly
Če ti kaj pomeni lahko odprem pokrov, poslikam in objavim slike??

L.p.
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.61
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 29, 2011 2:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za tega rabiš samo še 24V napajalnik ustrezne moči in nek mikrokontroler, ki mu bo dajal ukaze.
Več pa piše v podatkovnem listu.
Poskusi ga dobiti ali po tvoji poti ali preko maila od firme.

Fotka žal ne pomaga nič..

hudamravljica
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 29, 2011 4:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

aly je napisal/a:
Za tega rabiš samo še 24V napajalnik ustrezne moči in nek mikrokontroler, ki mu bo dajal ukaze.
Več pa piše v podatkovnem listu.
Poskusi ga dobiti ali po tvoji poti ali preko maila od firme.

Fotka žal ne pomaga nič..

Verjetno pa je ceneje, če tega prodam in kupim kaj takega:
http://viewitem.eim.ebay.eu/2-Linear-Actuator-225lb-Adjustable-Stroke-12Volt-DC/130437730202/item
12V napajalnik 8A že imam in ne potrebujem mikrokontrolerja.

ŠE ceneje bi bilo, če bi bil 240V aktuator. S tem mi odpade napajalnik.
Termostat pa že imam 240V, takega kjer naštimaš temperaturo vklopa in izklopa.
Je pa vprašanje, če kdo kupi mojega in koliko je vreden??
Nazaj na vrh
Slowfly
Član
Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07
Aktiv.: 17.19
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 29, 2011 4:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Evo, jaz ga vzamem po dvakratni nabavni ceni! Cool

lp
Nazaj na vrh
hudamravljica
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 29, 2011 9:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Slowfly je napisal/a:
Evo, jaz ga vzamem po dvakratni nabavni ceni! Cool

lp

Mislim, da ne bo poceni. Morem izračunat koliko so stale vse pijače do danes in približno koliko me bojo stale bodoče, ki se bojo spile na račun cilindra, krat 2.
Ti javim ob priliki!!

Sem hotel dodat slikice odprte škatlice elektronike pa mi nekaj ne dovoli. Bom poskusil jutri.

L.p.
Nazaj na vrh
silvo22
Član
Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 18:25
Aktiv.: 2.81
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 29, 2011 10:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sej to je čisto preprosto. Drobovje vržeš stran, kupiš drajver za koračni motor (prodam jest)...kupiš enega poceni Logota ali drugi krmilnik, nanj priklopiš senzorje za temperaturo, vlago, veter,...itd, sprogramiraš intervale itd,...pa lahko posadiš

PS.. zakaj ne gre slike pripopat?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
hudamravljica
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 29, 2011 11:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

silvo22 je napisal/a:
Sej to je čisto preprosto. Drobovje vržeš stran, kupiš drajver za koračni motor (prodam jest)...kupiš enega poceni Logota ali drugi krmilnik, nanj priklopiš senzorje za temperaturo, vlago, veter,...itd, sprogramiraš intervale itd,...pa lahko posadiš

PS.. zakaj ne gre slike pripopat?

meni se to ne zdi preprosto. Lažje je tega prodat in za isto ali podobno ceno nabavit takega, ki sem omenil na zgornjem linku, po možnosti 240V. Nobenega drajverja za koračni motor, nobenega programiranja, manj možnosti za kasnejše probleme in z mojo opcijo sam popravljam. Z drajverji, logoti, krmilniki pa spet rabim strokovnjaka, če kaj crkne.
V topli gredi pa so taščine rože in moji kaktusi. Zračenje pa bi prišlo v poštev, ker v sončnih dneh zna temperatura narast preko 20°C. Rstlinam pa ne odgovarja da temperatura niha skoraj vsak dan 15°gor in dol. V hladnih dneh pa mi toplo gredo greje 2KW pečka preko termostata.
Tako, da nič .

Glede slik pa ne vem...ko kliknem na "dodaj priponko" in kasneje na "prebrskaj" mi ne odpre možnosti brskanja v mojem računalniku.

L.p.
Nazaj na vrh
hudamravljica
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 30, 2011 12:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Evo slikice:

aktuator 002.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  2.8 MB
 Pogledana:  4 krat

aktuator 002.jpg

aktuator 001.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  3.23 MB
 Pogledana:  6 krat

aktuator 001.jpg

aktuator 003.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  3.1 MB
 Pogledana:  7 krat

aktuator 003.jpg

Nazaj na vrh
tibi
Član
Član

Pridružen-a: Tor 16 Dec 2003 11:08
Aktiv.: 1.07
Kraj: bukovje

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 04, 2011 11:42 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz iščem nekaj podobnega. Zanimiv mi je tale model:

http://cgi.ebay.de/DUFF-NORTON-24V-4INCH-STROKE-LINEAR-ACTUATOR-250LBS-/150545449182?pt=UK_BOI_Industrial_Automation_Control_ET&hash=item230d3540de

Videti je kar robusten, bi pa moral podvajati napetost, ker imam napajalno 12V.(služil bi za odpiranje lopute trosilca umetnega gnojila).

Če ima kdo doma "viška" kak podoben model z 12V napajanjem se priporočam za odkup. Dolžina hoda naj bi bila 10-20cm.

L.P.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni