|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
damo Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45 Prispevkov: 2008 Aktiv.: 8.47 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Tor Feb 15, 2011 5:15 pm Naslov sporočila: optični enkoder - problem |
|
|
Ojla,
imam problem z optičnim enkoderjem. Na izhodu ima 2 fototranzistorja, ki dajeta "quasi-sine" signala. Problem je, da amplituda teh signalov niha s kotom. Torej če enkoder vrtim, dobim amplitudno moduliran signal, katerega ovojnica je frekvenca vrtenja enkoderja, osnovna frekvenca pa je dosti višja (koliko je pač občutljivost enkoderja).
Zanima me, ali je to pogost pojav pri enkoderjih? Originalni ojačevalec lahko nastavim, da mi v najboljšem primeru da izhod, ki variira 2-6Vpp.
Kje bi na hitro lahko nabavil enkoder MOE 18 360BZ ali podoben?
Podatki: fi18mm, 360 impulzov, 2 kanala (sin, cos) _________________ Dobrga štromarja samo slab šnops strese! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.68 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Tor Feb 15, 2011 8:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
A je enkoder kdaj doživel nepričakovan šok? Vibracije? Visoko temperaturo?
Izgleda kot da je steklo na osi zamaknjeno iz osi.
Rabiš na izhodu pravi sin/cos napetostna signala 1Vpp za nadaljno interpolacijo ali je 360 CPR končna ločljivost enkoderja? _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damo Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45 Prispevkov: 2008 Aktiv.: 8.47 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Tor Feb 15, 2011 9:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, tudi jaz mislim, da je tista blenda zamaknjena. Bom ga seciral, potem ko nabavim novega.
Šoka mislim da ni doživel, razen normalnega prenašanja. Sicer je to del naprave v merilnem laboratoriju.
Rabim pa 360 kvazi sinus (+cos), saj greta signala na predojačevalec, nato pa na ojačevalec in nek custom čip.
Sicer sem že kontaktiral proizvajalca (Megatron), me pa zanima, če bi lahko zadevo kupil kje pri nas. _________________ Dobrga štromarja samo slab šnops strese! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni