|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.94 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pon Okt 06, 2003 8:51 am Naslov sporočila: Shranitev gesla W2000 /XP Outlook ? |
|
|
Par uporabnikov v podjetju je dobilo prenosnike. Naloženi so XP-ji. Tudi če v outlook-u "pokljukam" tisto, da se geslo shrane naslednjič ni shranjeno
v čem je problem ?
lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6732 Aktiv.: 28.42 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Pon Okt 06, 2003 9:37 am Naslov sporočila: |
|
|
Imaš uporabnike definirane kot običajne ali kot "Powerusers"? Sam opažam da so običajni uporabniki precej limitirani pri pravicah. Verjetno nimaš dovoljenja za pisanje na direktorij kamor je outlook instaliran. Ena od grobih možnosti je lahko ta, da uporabnika daš v omenjeno grupo.
Lp, Frenki |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.94 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pon Okt 06, 2003 9:56 am Naslov sporočila: |
|
|
Na prenosnikih so bili že naloženi XP -ji mislim, da se uporabnik prijavlja kot adminiostrator. Enak problem pa se je pojavil še na dveh stacionalnih PC-jih z W2000. Uporabnika sta namreč dobila email. Sam sem ju nastavil v outlook Oba se prijavljata kot "administrator" Tudi, če pokljukam "shrani geslo" geslo ne ostane ko outlook "restartam".
lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mhd Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2003 20:51 Prispevkov: 127 Aktiv.: 0.54 Kraj: M. Sobota
|
Objavljeno: Pon Okt 06, 2003 1:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj če geslo vpišeš že v nastavitvah računa? Tudi tam je ta kljukica ...
Kot drugo se mi zdi, da je to nekako povezano s prijavo v domeno oziroma workgrupo ... oziroma v povezavi z imenom uporabnika prijavljenega v okna in tistega v email.
Sicer pa jaz tako prakso (kljukica 'pomni geslo') vsem odsvetujem.
lpm |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
infrared Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 14:54 Prispevkov: 179 Aktiv.: 0.76
|
Objavljeno: Pon Okt 06, 2003 2:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mhd, zakaj kljukico "pomni geslo " odsvetuješ ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Pon Okt 06, 2003 2:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Kaj če geslo vpišeš že v nastavitvah računa? Tudi tam je ta kljukica ... |
MHD vse probal ....
TOLE povezavo sem ravno dobil na Mobisuxu- moram preštudirat...
lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Pon Okt 06, 2003 4:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem ravno probal na W2000 stvar deluje. Obrisat je bilo potrebno ključ pod
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Protected Storage System Provider
Dol padeš ... Windowsi
lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mhd Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2003 20:51 Prispevkov: 127 Aktiv.: 0.54 Kraj: M. Sobota
|
Objavljeno: Pon Okt 06, 2003 6:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Silvo hvala, tale ključ bom zapisal v 'beležko' za v bodoče
Infrared, zakaj odsvetujem pomnjenje gesel:
Kot prvo mi potem uporabniki redno pozabljajo gesla, kot drugo občasno prihaja do zlorab, kot tretje pa včasih s tem, da nimaš že vnaprej vpisanega gesla lahko odpade kaka nerodnost, da kaki mail pobegne ali bog nedaj to izkoristijo kaki virusi ...
Jaz konkretno mail geslo vtipkam samo enkrat na dan. ( če se windowsi ne obesijo ... no saj se mi redko a ravno danes )
Seveda pa so tudi aplikacije in primeri, kjer je to zelo koristna funkcija.
lpm |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni