|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
donkey Neznanec

Pridružen-a: Pon 11 Jul 2005 17:43 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Pon Jul 11, 2005 6:15 pm Naslov sporočila: ATmega8 in DS1820 problem |
|
|
Lep pozdrav,
Delam na malem projektu in sem naletel na težavo. ATmega8 mi ne prepozna nobenega senzorja na 1wire portu.
Ima kdo kakšen namig čemu bi to bilo tako??
Napisal sem si kratek programček za štetje 1wire senzorjev:
Koda: |
$regfile = "m8def.dat" 'ATmega8
$crystal = 4000000
Config 1wire = Portc.5
Dim T As Word
While T < 5
1wreset
T = 1wirecount()
Upperline
Lcd "st. senzorjev"
Lowerline
Lcd " T =" ; T
wend
|
LCD dela brez problemov, medtem ko je število 1wire senzorjev vedno 0. Priklopljen imam en DS1820 senzor na portu C.5, z pul up uporom 4k7 na vcc=5V.
Senzor deluje, ker sem ga sprobal z dtreg17 programčkom za serijski port. Tam lepo pokaže tempraturo.
Je še kdo naletel na podoben primer??
Mogoče mi lahko kdo napiše kratek delujoči programček in opiše točno shemo priklopa senzorja?
Hvala. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6732 Aktiv.: 28.42 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Pon Jul 11, 2005 7:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tukaj imaš delujoč primer sicer za 2051, vendar mislim da ga lahko lepo popraviš za tvoj kontroler. Forum ti tri dni ne bo dovolil ogleda pripon, če potrebuješ prej mi napiši svoj e-mail na privat, da ti pošljem.
Lp, Frenki |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 491 dni