|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70780.70
|
Objavljeno: Sob Feb 05, 2011 1:37 am Naslov sporočila: Mail tretje osebe preko moje domene |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazadnje urejal/a . Pet Feb 27, 2015 12:24 am; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 23.99
|
Objavljeno: Sob Feb 05, 2011 3:11 am Naslov sporočila: |
|
|
Safe harbour ?
Na nek način kakor google odstranjuje te zadeve, sami pa ne fašejo kazni, dokler spoštujejo roke. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2564 Aktiv.: 12.39 Kraj: južnoprimorska
|
Objavljeno: Sob Feb 05, 2011 3:35 am Naslov sporočila: |
|
|
Reči naj ti pošljejo nek dokaz istovetnosti. npr. kopijo prednje strani osebnega dokumenta.
Če bo kdo imel neumnosti delat bo na tej točki odstopu. Če bodo pa kakšni problemi, boš pa imel podatke za predat organom pregona. _________________ Če nekaj deluje, razstavi in ugotovi zakaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3362 Aktiv.: 14.18 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Sob Feb 05, 2011 10:14 am Naslov sporočila: Re: Mail tretje osebe preko moje domene |
|
|
MarE69 je napisal/a: |
Imam registrirano domeno pavlin.si, pa sem že večkrat dobil vprašanje raznih (neznanih) ljudi s priimkom Pavlin, če bi lahko imeli mail ime@pavlin.si. Zanima me, kako je ta stvar po pravni plati? A če jaz enemu odprem pop račun, pa ga potem on kaj "sračka" preko tega maila, grem jaz v arest?
Mare |
Če gre za prijatelja, ki ga poznaš in veš, da je resen človek, ki bo odgovarjal tudi za početje svojih otrok, je to v redu, če ne, pa naj si kupi pavlin.com
(10 E / leto) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.61 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Sob Feb 05, 2011 10:27 am Naslov sporočila: |
|
|
Pridružujem se mnenju, ki ga je napisal Dorijan
Naj ti oseba s priimkom Pavlin, pošlje kopijo osebnega dokumenta, lahko tudi skleneta pogodbo, kjer se ta oseba zavezuje, da odgovarja za vsako nečednost, ki bi bila storjena z njenega maila. V primeru kršitve te pogodbe, lahko organom pregona posreduješ podatke o osebi. Da te nebi "hakljala" kakšna tržna inšpekcija, skleneš pogodbo za brezplačen najem maila in da nimaš nepotrebnega zasedenega prostora na svojem strežniku, mu narediš samo preusmeritev na njegov že obstoječi mail da nimaš odprtega predala zanj, ta mail ti bo pa že sporočil.
Po drugi strani pa, ali je problem, da bi nekdo poslal mail z naslova: ime(afna)pavlin.si čeprav ta mail recimo ne obstaja? kakor to počnejo spammerji ker domena obstaja, naslova tudi filtri verjetno ne bodo zavrnili. _________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
watts Član

Pridružen-a: Sob 06 Nov 2010 17:59 Prispevkov: 422 Aktiv.: 2.37 Kraj: Knežak
|
Objavljeno: Sob Feb 05, 2011 11:53 am Naslov sporočila: |
|
|
Podpis pod dorijanov in rebrov post. Naj se ti podpiše pod pogodbo, da če ga kaj s*rje, da je vsega on kriv. Če se kaj zgodi... ti mu le hostaš mail, za druge ********* je on kriv!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.45 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Pon Feb 07, 2011 9:57 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz takim sploh ne "hostam" emailov. Email samo obstaja in takoj je narejen redirect na nek gmail ali podobno. Drugače pa skleneš pogodbo pa imaš verjetno najmanj sranja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.75 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Pon Feb 07, 2011 10:42 am Naslov sporočila: Re: Mail tretje osebe preko moje domene |
|
|
Imam registrirano domeno pavlin.si, pa sem že večkrat dobil vprašanje raznih (neznanih) ljudi s priimkom Pavlin, če bi lahko imeli mail ime@pavlin.si. Zanima me, kako je ta stvar po pravni plati? A če jaz enemu odprem pop račun, pa ga potem on kaj "sračka" preko tega maila, grem jaz v arest?
Obstaja kakšen vzorec "rukopera" za take primere, oz. ali je dovolj medsebojni pisni dogovor?
LP,
Mare |
Tako na lahko pa ne. V svetu spleta se tudi trži skoraj da vse. Zaračunaj jim pa bodo verjetno kmalu utihnili. Po mojem so le lenobe saj tudi google omogoča orodja s katerimi si lahko sam ustvariš tako domeno emaila (predvsem gmaila) kot ti paše. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.02 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Pon Feb 07, 2011 1:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dodal bi še edino, da če res dobiš nekoga, ki bi ti spam pošiljal, se lahko zgodi, da ti kdo blokira domeno za pošiljanje pošte. Sicer se da te zadeve običajno uredit, samo traja nekaj časa, da naslov izgine iz spamerskih baz... _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 16.00
|
Objavljeno: Pon Feb 07, 2011 1:48 pm Naslov sporočila: Re: Mail tretje osebe preko moje domene |
|
|
kobranka je napisal/a: |
Obstaja kakšen vzorec "rukopera" za take primere, oz. ali je dovolj medsebojni pisni dogovor?
LP,
Mare |
Tako na lahko pa ne. V svetu spleta se tudi trži skoraj da vse. Zaračunaj jim pa bodo verjetno kmalu utihnili. Po mojem so le lenobe saj tudi google omogoča orodja s katerimi si lahko sam ustvariš tako domeno emaila (predvsem gmaila) kot ti paše. |
gmail@chuck.norris.com
Predvsem si najprej napravi seznam imen svojih bližnjih sorodnikov - seznam rezerviranih mail naslovov. Šele potem ponujaj naslove drugim.
Saj lahko od amisa ali siola prekopiraš splošne pogoje uporabe mailov. Še bolje bi bilo od bivšega email.si, ki ni bil komplet ponudnik, ampak je dejansko ponujal samo e-naslove. Drugače pač prevedeš "Privacy Policy" in "Legal Notices" od gmaila. Uvedi tudi da ročno potrdiš registracijo šele po predhodnem telefonskem pogovoru (da že po glasu spoznaš s kakšno osebo imaš opravka). _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Rafter Član

Pridružen-a: Pet 09 Jan 2009 0:20 Prispevkov: 443 Aktiv.: 2.21 Kraj: Southern District of Maribor JN76UL
|
Objavljeno: Tor Feb 08, 2011 1:00 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz imam kar grenko izkušnjo s tem...
Pred (5,6) leti me je znanec spraševal, ali poznam koga, ki bi jim odstopil hosting za f*p za share-anje učnega gradiva med sošolci na enem izmed MB faksov. Seveda sem (dobra duša, nepoučena in slepo verujoča v poštenje) odstopil neomejen prostor in neomejen traffic na svojem zakupljenem hostingu in končalo se je s kazensko ovadbo enega izmed avtorjev skript, ki so bile objavljene med 2GB (!!!) gradiva, ki se je nabralo v enem letu in pol. Seveda sem takoj onemogočil dostop, vsebine potegnil dol in človeku dal DVD ter jih na strežniku pobrisal, organom pregona pa predložil kopije elektronskih sporočil - dogovorov med mano in "uporabnikom". Zame se je stvar sicer končala brez posledic, za "uporabnika" s pogojno kaznijo, sem pa se kar nekaj naučil.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

|
Objavljeno: Tor Feb 08, 2011 1:05 am Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Rafter Član

Pridružen-a: Pet 09 Jan 2009 0:20 Prispevkov: 443 Aktiv.: 2.21 Kraj: Southern District of Maribor JN76UL
|
Objavljeno: Tor Feb 08, 2011 1:10 am Naslov sporočila: |
|
|
Družinski svet je izglasoval prepoved dajanja mail naslovov neznancem. Tako sem rešen težav. Vseeno hvala za koristne napotke.
LP,
Mare |
Me zanima, ja, kdo ma večinski glas doma.
P.S., Mare, ali si takrat dobil tiste glodalce po pošti???  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
watts Član

Pridružen-a: Sob 06 Nov 2010 17:59 Prispevkov: 422 Aktiv.: 2.37 Kraj: Knežak
|
Objavljeno: Tor Feb 08, 2011 12:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Družinski svet je izglasoval prepoved dajanja mail naslovov neznancem. |
Tak se dela! Nej se pod nosom obrišejo, če nečejo d'narja dajat!
Pa ne pozabit: žena še zmerej lahko ima email > |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

|
Objavljeno: Sre Feb 09, 2011 9:42 am Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni