www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

DVD ne deluje

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
blinky
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Ned 02 Nov 2008 11:35
Aktiv.: 0.02
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 02, 2008 11:43 am    Naslov sporočila:  DVD ne deluje Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

imam dvd gorenje ht 3000x, ki pa ne deluje in sicer je v stanju stand by.Ko ga prižgem se za kakšno sekundo vklopi in nato sam od sebe ugasne. kaj bi lahko bilo narobe?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.80

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 02, 2008 11:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Možna napaka je napajalnik. Vizuelno preveri kondenzatorje na njem. (če slučajno ni kakžen napihnjen ali celo odprt)
blinky
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 02, 2008 10:12 pm    Naslov sporočila:  DVD ne deluje Odgovori s citatom

sedaj mi je uspelo da se nekako vklopi še sam nevem kaj mu je bilo, ostane vklopljen, vidim tisto sliko pač katero majo dvd-ji, lahko se sprehajam po menujih, ko pa začne brati dvd, se niti ne zažene na polno. in že je dvd predvajalnik v stand by..
Nazaj na vrh
blinky
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 03, 2008 7:29 pm    Naslov sporočila:  DVD ne deluje Odgovori s citatom

spet nekaj napredka Very Happy sedaj dvd zažene, ko ga začne brat ne vrže v stand by.. no, ko ga prebira se sliši neko škrebetanje v zadevi ki je podobna motorčku.. vendar ga ne more nikakor prebrat, audio cd-je pa normalno predvaja. bi bilo mogoče kaj narobe z lečo ali pa z to zadevo katera spušča nadležne zvoke?..
Nazaj na vrh
jjakob
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12
Aktiv.: 5.68

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 03, 2008 7:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Morda lahko prilepiš kakšno sliko notranjosti?
Poglej napajalnik, če daje ven prave napetosti pod obremenitvijo. Kondenzatorje si menjal?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
blinky
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 03, 2008 8:23 pm    Naslov sporočila:  DVD ne deluje Odgovori s citatom

kondenzatorje nisem menjaval..
Nazaj na vrh
podboj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48
Aktiv.: 5.27
Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 03, 2008 8:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Problemi ki sem jih imel do zdaj z dvema DVD playerjema so bili zaradi izrabljenih krtačk v motorčku ki vrti CD. Krtačke nekako pridejo v stik in ga ne zavrti, ali pa vrti nekaj časa dokler se krmilni čip ne pregreje in ga zaščita ugasne. Enega sem "popravil" tako, da sem ga za par sekund priključil na usmernik 12V 20A. Od takrat deluje, čeprav mi ni jasno zakaj, izgleda da je odkurilo delček krtačke ki je delal stik. Je pa res da omenjen DVD ni dosti v uporabi.
Nazaj na vrh
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.92
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 13, 2008 8:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

želim prekopirati en DVD (turistično razglednico Nove Zelandije) velikosti 5,9GB. Kakšen DVD moram kupiti ? Tisti, ki jih jaz poznam, imajo 4,7GB .

Nazaj na vrh
jjakob
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12
Aktiv.: 5.68

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 13, 2008 8:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dvoslojni oz. DVD R DL. Na njega gre 8.5GB, rabiš pa primeren pekač, ki jih podpira.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.92
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 13, 2008 9:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hvala; mislim, da ustreza tale , čeprav ni najnovejši.
Nazaj na vrh
[g0ran24]
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2005 11:27
Aktiv.: 2.12
Kraj: Brežice

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 14, 2008 2:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na internetu dobi samo program DVD shrink. Vsi orginalni dvd-ji prikazujejo več zasedenost kot je njegova kapacitivnost.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
oscvg14
Član
Član

Pridružen-a: Ned 13 Feb 2011 19:39
Aktiv.: 0.15
Kraj: Šmartno na Pohorju

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 13, 2011 7:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni je delal isto, s tem da je še nekaj piskalo noter. Vzel sem ga narazen, ter sta bila napihnjena dva kondenzatorja na napajalnem delu. Kondenzatorja sta zelene barve, ter 680 uF 10V. Sem zamenjal in dela normalno!
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni