|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mkezmah Član

Pridružen-a: Sre 21 Jan 2009 16:30 Prispevkov: 220 Aktiv.: 1.10 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Čet Okt 17, 2013 9:03 am Naslov sporočila: 28 pin SOIC mikrokontroler |
|
|
Zdravo!
Imam neznan mikrokrmilnik (iz katerega je izbrisana oznaka), ki bi ga želel zamenjati z drugim.
Iščem torej kompatibilni mikrokrmilnik, ki pa mora biti v 28-pinskem SOIC ohišju (XTAL vezan na 9,10).
Takšne mikrokrmilnike ima zagotovo Microchip; sprašujem pa tukaj, če je slučajno kak "maher", ki na pamet ve kje se še oziroma zakaj se/se ne uporabljajo ta ohišja pri drugih proizvajalcih.
Vem, da lahko grem ročno iskat vse proizvajalce, preden se tega lotim pa bom poskusil tukaj, če mi lahko kdo ponudi kakšne smernice (da npr. ne bom zastonj iskal pri proizvajalcih, ki teh pakiranj pri mikrokrmilnikih privzeto ne uporabljajo).
Hvala in lp,
Marko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matjazkariz Član

Pridružen-a: Sre 03 Nov 2004 18:09 Prispevkov: 1026 Aktiv.: 4.32
|
Objavljeno: Čet Okt 17, 2013 10:02 am Naslov sporočila: |
|
|
Če nameravaš zamenjati z drugim, imaš firmware zanj?
Drugače pa lahko analiziraš na sledeči način in počasi ožiš krog kandidatov:
Preveri ali obstaja kakšen header za programiranje mikrokontrolerja na plošči. PICi imajo navadno na RB6 in RB7 funkcijo ICSP (pina 27 in 28), ki bi morala v tem primeru biti vezana na ta header.
Preveri na katerih pinih imaš GND in napajanje.
Je napajanje 3,3 ali 5V?
Kakšne funkcije mora mikrokontroler podpirati? Poglej okoliško periferijo UART, USB, CAN, ethernet... in preveri na katere pine je priključena in ali to ustreza PIC pinoutu.
Ko boš imel izdelan pinout, boš lažje našel pravi mikrokontroler, tudi če ne gre za PIC družino. _________________ LP, Matjaž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mkezmah Član

|
Objavljeno: Čet Okt 17, 2013 10:57 am Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za odgovor!
Firmware ni problem, pine že imam večinoma mapirane, tako da bom točno vedel kaj je vezano kam.
Bom napisal kakšen odgovor bi mi najbolj pomagal, npr.:
S Freescale, Philips in ST se ne trudi, ker nimajo SOIC (28) mikrokrmilnikov, Atmel jih ima v seriji _____....
Tako bi si malo zožal kandidate, ki jih je že na Microchipu malo morje. Vem, da me čaka precej brskanja, če kdo ve stvari bolj na pamet, pa bi si ga rad če je le mogoče najprej malo omejil.
LP
Marko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
xfce Član

Pridružen-a: Čet 28 Jul 2011 8:06 Prispevkov: 521 Aktiv.: 3.07
|
Objavljeno: Čet Okt 17, 2013 11:28 am Naslov sporočila: |
|
|
Kaj ovinkariš, slikaj ploščo da vidimo za kaj se gre  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damjanc Član

Pridružen-a: Sob 31 Jul 2004 18:07 Prispevkov: 24 Aktiv.: 0.10 Kraj: Litija
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BorisK Član

Pridružen-a: Sre 02 Apr 2008 23:43 Prispevkov: 278 Aktiv.: 1.32 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Okt 17, 2013 11:32 am Naslov sporočila: |
|
|
ST ima SO28, jih jaz uporabljam. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matjazkariz Član

Pridružen-a: Sre 03 Nov 2004 18:09 Prispevkov: 1026 Aktiv.: 4.32
|
Objavljeno: Čet Okt 17, 2013 12:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz si pri iskanju pomagam s kakšno spletno trgovino, ki ima vredu porihtano filtriranje. Tule sem ti pofiltriral mikrokontrolerje po SOIC28 ohišjih (vse možne širine - 7,5mm do 10,16mm) in najde preko 1600 zadetkov. Če izmeriš širino tvojega mikrokontrolerja, lahko izbor še zožiš. Vidno je tudi, kateri proizvajalci proizvajajo mikrokontrolerje v tem ohišju.
Od tu naprej lahko dodajaš še dodatne filtre na podlagi periferije, ki jo mora podpirat, števila IO, clocka, napajalne napetosti... _________________ LP, Matjaž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mkezmah Član

|
Objavljeno: Čet Okt 17, 2013 12:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Super, to je to, hvala!
Malo mi je nerodno, ker bi do takšne rešitve moral priti sam, ampak morda bo še komu pomagalo
LP
Marko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni