|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
damo Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45 Prispevkov: 2008 Aktiv.: 8.47 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Pon Feb 14, 2011 10:18 am Naslov sporočila: popravilo LCD displaya |
|
|
Ojla,
na enem instrumentu mi je začel nagajat LCD (horizontalne črte, kot na sliki). Predvidevam, da je slab stik na foliji, ki povezuje pcb in stekleni del displaya.
Novi originalni stane več kot je instrument vreden. Ker vidim, da mojstri na ebayu ponujajo servis, se mi zdi, da samo malo pogrejejo folijo (za 135$ ne pride skozi z novim displayem + delom).
Imam spajkalnik na vroč zrak, vendar pa ne vem, s kolikšno temperaturo bi zadevo pogrel, da je ne uničim?
_________________ Dobrga štromarja samo slab šnops strese! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.76 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Pon Feb 14, 2011 11:07 am Naslov sporočila: |
|
|
Upam da premoreš še kakšen odveč koš tiste folije in potem enostavno narediš test na testnem kosu
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damo Član

|
Objavljeno: Pon Feb 14, 2011 11:41 am Naslov sporočila: |
|
|
Sicer je drug display, gre se pa za takole folijo:
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.70 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Pon Feb 14, 2011 12:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tisti kvader z oznako L0-023 je čip - kontroler. Lahko da ima ta slab stik ali pa folija na LCD. Ko je zadeva odprta, malo pritiskaj in poglej če se slika popravi.
_________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damo Član

|
Objavljeno: Pon Feb 14, 2011 12:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče sem malce nerodno napisal. Gre se za Fluke 196 osciloskop, katerega cena displaya je okoli 1000eur. To sliko sem dal samo za primer, kako je s to folijo pritrjen steklen del na PCB.
Zgleda da je to generična napaka lcdjev na flukih, saj na ebayu ponujajo servis za 135$ (za ta denar lahko samo razdrejo pa malo pogrejejo, ni šans da zamenjajo lcd).
Jaz bi malo popihal z vročim zrakom, pa pritisnil. Je pa lcd narejen s to folijo + ima še "zebro". Le to sem očistil, pa ni nič bolje. Narejeno je tako, da ne morem "online" pritiskan na folijo, da bi videl, če je tu napaka (no saj drugje skoraj ne more biti)
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.92 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pon Feb 14, 2011 4:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Malo nazaj sem popravljal en grafični displej s podobno težavo. Pri meni je bil sicer slab stik na delu, kjer je folija prilepljena na tiskanino. Na folijo, kjer se stika s tiskanino sem položil sljudo (izolacijo transistorja v TO-3 ohišju) ter po njej podrsal s konico spajkalnika - normalna temperatura tam 350°C. Zadeva dela.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
121.46 KB |
Pogledana: |
8 krat |

|
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damo Član

|
Objavljeno: Pon Feb 14, 2011 8:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala Silvo, jutri sprobam in javim rezultat!
EDIT: Poskusil, stanje nespremenjeno
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni