|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
madzi Član

Pridružen-a: Sre 24 Sep 2003 10:46 Prispevkov: 315 Aktiv.: 1.33 Kraj: Pragersko, Dragonja vas, Maribor
|
Objavljeno: Tor Okt 09, 2007 10:11 pm Naslov sporočila: AVR UI na LCD |
|
|
Lep pozdrav!
Sem že marsikatero stran pregooglal da bi našel kakšen primer ali izsek kode ki jo potrebujem.
In sicer z Atmel Mega 16 in 2x16 lcd-jem bi rad naredil uporabniški vmesnik. Predvsem bi prikazoval vrednosti registrov, jih spreminjal ter izvedel kak podprogram.
Hardware že imam narejen z 6-imi tipkami (gor, dol, levo, desno, enter in nazaj). Vsaj ideja je takšna.
Ima kdo že kaj narejenega na to temo? Kakšen izsek kode ali pa kak napotek kako se tega lotit bi mi prišel zelo prav. Ker pač z 2x16 ne moreš nekaj preveč čarat bi meniji zgledali kot pri kakšnem starejšem telefonu.
Hvala in Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5529 Aktiv.: 24.06 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Tor Okt 09, 2007 10:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Programski jezik? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
madzi Član

Pridružen-a: Sre 24 Sep 2003 10:46 Prispevkov: 315 Aktiv.: 1.33 Kraj: Pragersko, Dragonja vas, Maribor
|
Objavljeno: Tor Okt 09, 2007 10:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Aja to pa sem čisto pozabil.
Programski jezik je C. Uporabljam pa CodeVisionAVR. Ni pa važno da je ravno za CVAVR samo da je C.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni