www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Še to spijemo pa gremo
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.65
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 15, 2011 8:40 pm    Naslov sporočila: icon_idea Še to spijemo pa gremo Odgovori s citatom

Zanimiv video za pogledat in se zamislit, preden se naslednjič usedemo v avto. Kot voznik ali kot sovoznik od kolega, sošolca,...

klik

Ne ga srat po cesti, lepo prosim.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
bosto91
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Dec 2008 17:42
Aktiv.: 0.27
Kraj: ribnica

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 15, 2011 8:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se je za zamislit...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 20:12
Aktiv.: 5.61

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 15, 2011 9:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tukaj se je močno za zamislit, alkoholiziranim voznikom bi jaz taprvo vzel izpit....

Če smo pe že pri "sranju" na cesti, lahko pa komentiram da je 3/4 voznikov nestrpnih in to močno nestrpnih

Lahko začnem kar pri TEM Če bi šoferji limali kaj počnejo nekateri avtomobilisti (jih ni malo) Bi se you tube server v dveh dneh sesul.
Nazaj na vrh
damo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45
Aktiv.: 8.46
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 15, 2011 9:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V četrtek sem imel slučaj, ko mi je voznik pristal na dvorišču. Sem mislil, da je raketni napad. Najprej je podrl znak, potem svetilko javne razsvetljave, drsel 50m po travniku, razbil vodnjak (betonska cev fi 100cm), potem pa še drsel ene 15m. Hvalabogu, da je bil tam vodnjak, če ne bi mi pristal v bajti.

Ko sem šel ven, sem videl, da je moj sosed. Hvala bogu mu ni bilo nič. Če bi se takrat tam igral moj otrok, bi njega odpeljali pogrebci, in ne policaji.

To mu je že 3. ali 4. alko+hitrost=totalka.

Ne razumem države, kako mu še pustijo na cesto. Jaz mu kaj hitrejšega od bicikla ne bi pustil vozit vsaj 15 let.

BluPhenix
Član
Član

Pridružen-a: Pet 05 Mar 2004 12:54
Aktiv.: 4.29
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 15, 2011 9:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nimajo samo odličnih reklam za alkohol, ampak tudi za hitrost:

http://www.youtube.com/watch?v=5Z23CzSONiU&feature=channel

http://www.youtube.com/watch?v=BpZRxo3EWAc&feature=related

Citiram:

Ne razumem države, kako mu še pustijo na cesto. Jaz mu kaj hitrejšega od bicikla ne bi pustil vozit vsaj 15 let.

A si siguren, da ima sploh še izpit?
Zadnjič sem poslušal po radiju o nekom, ki se mu je to zgodilo že 15x, v prvih dveh slučajih je imel izpit, potem pa še tega ne.

Problem je samo kako to rešiti. Če bi bilo več policajev po cesti, ki bi ustavljali in kontrolirali vsepovprek, bi pa začeli govori o policijski državi.

Če je tvoj sosed mu lahko prpbaš kej sam rečt, ampak dvomim, da bo pomagalo. Upam, da ti bo plačal odškodnino, mogoče ga bo umirilo za nekaj časa.

Tistio na videu za tovornjakom pa naj se zamisli malo nad vzgojo hčerke ... vozi par m za tovornjakom. Ni šanse, da normalno ustavi, samo podenj bi se zapeljal.

TA SUHI ŠKAFEC PUŠČA. Saj ni tako težko, no!
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 23.97

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 15, 2011 10:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni gredo ti videi precej na jetra, ker dramatizirajo. In to preveč.

(In poutvarjajo dejstva, kratkorečeno, lažejo)

Nazadnje urejal/a Pyr0Beast Tor Feb 15, 2011 10:28 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.65
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 15, 2011 10:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dramatizirajo, ja. Ampak se folka tudi to ne prime. Sploh.. Brick wall
Pyr0Beast
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 15, 2011 10:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

aly je napisal/a:
Dramatizirajo, ja. Ampak se folka tudi to ne prime. Sploh.. Brick wall

Ja. Potem delajo popolnoma narobe, če te zadeve sploh ne obrodijo rezultatov.

Ameri temu rečejo; Preaching to the already converted

Tisti ki za te zadeve vedo, se tako obnašajo

Kar pa mi moramo doseči je spravit sporočilo do tiste ostalega procenta populacije, ki nas ogroža.

Ali pa jih preprosto - odstraniti.
Nazaj na vrh
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.85
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 15, 2011 11:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

In zdaj si se kar sam izločil?

Vsak naredi kdaj kakšno neumnost. Lahko si utrujen in boš vozil ter naredil prometno nesrečo.

Namen takih video vsebin je, da se vbijejo v človekovo podzavest, saj boš kasneje za vsako malenkost premislil in manj tvegal, ki pa bi npr. brez zavedanja prej kdaj naredil brez pomisleka o posledicah, saj si prepričan v svojo zmogljivost.

NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.60
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 16, 2011 10:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Naj bodo vozniške narejene kot pametne kartice in naj se v vse avte vgradijo blokade na te kartice. Rešil bi več problemov - lahko bi določil, kdo lahko avto vozi, sprotno preverjanje veljavnosti vozniških, ... Potem pa še mandatorno preverjanje alkohola (kakor imajo že eni tovornjakarji) pred vsakim zagonom. Zraven pa še en kodiran transponder, da se lahko stanje naprave preverja na daleč (npr. ob vstopu na avtocesto, na določenih odsekih...). Če pa odstraniš napravo, pa odvzem avta in javno delo + kazen, simpl.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.93
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 16, 2011 10:10 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekje sem čital da v Rusiji napravili poseben radar(podobno kot radar hitrosti) ki lahko ugotovi na daljavo voznikapod vplivom alkohola.Ne vem če je uspelo.
Nazaj na vrh
osmica
Član
Član

Pridružen-a: Sob 22 Maj 2004 21:16
Aktiv.: 1.59
Kraj: savinjska

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 16, 2011 11:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V prometne znake kateri omejujejo hitrost naj vgradijo RF oddajnike kateri vozilu sporočijo hitrostno omejitev. Naprava v vozilu beleži prekoračitve in voznik v časovnem obdobju gre poravnat grehe. Tako bi opravil s prehitrimi vozniki.
Nazaj na vrh
serdzodj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Feb 2007 20:53
Aktiv.: 1.54
Kraj: Lukovica pri Domžalah

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 16, 2011 11:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pyr0Beast je napisal/a:

Kaj dramatizirajo, vse prikazano se lahko zgodi vsakemu izmed nas, prehitro. Tudi so že bile prometne nesreče z gršimi prizori, nebi preveč o dramatiziranju...
Nazaj na vrh
Pyr0Beast
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 16, 2011 12:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

serdzodj je napisal/a:
Pyr0Beast je napisal/a:

Kaj dramatizirajo, vse prikazano se lahko zgodi vsakemu izmed nas, prehitro. Tudi so že bile prometne nesreče z gršimi prizori, nebi preveč o dramatiziranju...

Lahko se pa ne zgodi.

Pa kaj če so bile. Za to še dramatiziranje ni ustrezno.

Meni ni všeč, ko se ljudi straši, da si na cesto več ne upajo.
Nazaj na vrh
mcride
Član
Član

Pridružen-a: Tor 27 Okt 2009 22:36
Aktiv.: 4.13
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 16, 2011 12:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne gre se zato, da se ne upajo na cesto, gre se zato da se vsak pri sebi vsaj malo zamisli; Verjemi, dokler nimaš lastne izkušnje, oz. ne vidiš oseb v kritičnih stanjih, ali pa na rehabilitacijskih centrih, je vsakdo pameten. Ko imaš enkrat neprijetno izkušnjo za sabo, pa samo če je to kdo od sorodnikov, kaj šele kdo od bližnjih, se zamisliš pri vsakem prej čisto normalnim prehitevanjem, oz. vožnjo z malo "pod palcem".

lp

Nazadnje urejal/a mcride Sre Feb 16, 2011 12:41 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Stran 1 od 5

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 503 dni