www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

sesalna METLA

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Srecko
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29
Aktiv.: 4.28
Kraj: Okolica Cerkna

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 23, 2005 9:52 pm    Naslov sporočila:  sesalna METLA Odgovori s citatom

Pri zgoraj omenjeni metli ali baterijskem sesalcu je pregorel transformator v stojalu polnilca in sicer primar ne vem mogoče strela.
Sedaj je pa problem ker ni nikjer nobenega podatka ne o tipu te metle ne opolnilcu in ne vem kakšen transformator naj dam notri,da bo prav polnilo.
V navodilih piše,da je prvo potrebno polniti 14 ur potem pa .da se po vsaki uporabi da metlo na polnilec in ,da se polnjenje konča samodejno. jaz temu ne verjamem najbolj saj je v polnilcu samo ta omenjeni transformator ter 4 diode za usmernik ter v vsaki veji +ter-po en upor cca2,7 om izmerjeno z instrumentom saj sta že malo črna tako ,da se barv ne vidi več ter moči pol wata.
No jaz sem to metlo tudi odprl in notri je paket 5 tih baterij na katerem je napisano 6V ter2500mA .Ima notri tudi ploščico na kateri je stikalo ter ena led dioda ter upor 1kom za indikacijo polnjenja ter še dve navadni 1N diodi za zašito
in nič drugega.
Sedaj pa vprašam ali naj dam 6V transformator ali kaj,da je mogoče mišljeno tako,da ko se napolni do 6V ali nekaj čez in se potem konča polnjenje.

LP Srečko

PS Metla ni moja kupljena je pa bil prek neke predstavitve na domu

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.12
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 24, 2005 10:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nasa mati je prav tako kupila eno metlo na predstavitvi na domu. Nasa se dela Very Happy No ce sta enaki lahko preverim kaj za en trafo je v njej. Lahko naredis kaksno sliko?
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.62
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 24, 2005 11:20 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem za eno tako metlo uporabil kar neki_ polnilec od telefona .... in deluje, sicer polni z manjšim tokom, ker je ta polnilec šibkejši, kar pa pomeni, da je lahko vključeno par dni ali še več brez škode.
Metla pa dela za en "drek" nekako tako kot navadno omelo, le da zelo lahek prah posesa, kamenčki pa seveda ostanejo na tleh.
Metlo pa ima mama, pa še to, se mi zdi, da je postavljena nekje ...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Srecko
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29
Aktiv.: 4.28
Kraj: Okolica Cerkna

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 24, 2005 5:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ker nimam fotoaparata bom poskeniral in poizkusil pripeti sliko ,če bom znal.

The Extension 'bmp' was deactivated by an board admin, therefore this Attachment is not displayed.

The Extension 'bmp' was deactivated by an board admin, therefore this Attachment is not displayed.

andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.94
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 24, 2005 6:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče pa lahko uporabiš polnilec od ak sesalec kuhinjski B&d.Je 6,4V.
Lp
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni