|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Srecko Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29 Prispevkov: 1014 Aktiv.: 4.28 Kraj: Okolica Cerkna
|
Objavljeno: Sob Jul 23, 2005 9:52 pm Naslov sporočila: sesalna METLA |
|
|
Pri zgoraj omenjeni metli ali baterijskem sesalcu je pregorel transformator v stojalu polnilca in sicer primar ne vem mogoče strela.
Sedaj je pa problem ker ni nikjer nobenega podatka ne o tipu te metle ne opolnilcu in ne vem kakšen transformator naj dam notri,da bo prav polnilo.
V navodilih piše,da je prvo potrebno polniti 14 ur potem pa .da se po vsaki uporabi da metlo na polnilec in ,da se polnjenje konča samodejno. jaz temu ne verjamem najbolj saj je v polnilcu samo ta omenjeni transformator ter 4 diode za usmernik ter v vsaki veji +ter-po en upor cca2,7 om izmerjeno z instrumentom saj sta že malo črna tako ,da se barv ne vidi več ter moči pol wata.
No jaz sem to metlo tudi odprl in notri je paket 5 tih baterij na katerem je napisano 6V ter2500mA .Ima notri tudi ploščico na kateri je stikalo ter ena led dioda ter upor 1kom za indikacijo polnjenja ter še dve navadni 1N diodi za zašito
in nič drugega.
Sedaj pa vprašam ali naj dam 6V transformator ali kaj,da je mogoče mišljeno tako,da ko se napolni do 6V ali nekaj čez in se potem konča polnjenje.
LP Srečko
PS Metla ni moja kupljena je pa bil prek neke predstavitve na domu
_________________ Samouk
Tukaj sem doma |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4769 Aktiv.: 20.12 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Ned Jul 24, 2005 10:48 am Naslov sporočila: |
|
|
Nasa mati je prav tako kupila eno metlo na predstavitvi na domu. Nasa se dela No ce sta enaki lahko preverim kaj za en trafo je v njej. Lahko naredis kaksno sliko?
_________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.62 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Ned Jul 24, 2005 11:20 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem za eno tako metlo uporabil kar neki_ polnilec od telefona .... in deluje, sicer polni z manjšim tokom, ker je ta polnilec šibkejši, kar pa pomeni, da je lahko vključeno par dni ali še več brez škode.
Metla pa dela za en "drek" nekako tako kot navadno omelo, le da zelo lahek prah posesa, kamenčki pa seveda ostanejo na tleh.
Metlo pa ima mama, pa še to, se mi zdi, da je postavljena nekje ...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Srecko Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29 Prispevkov: 1014 Aktiv.: 4.28 Kraj: Okolica Cerkna
|
Objavljeno: Ned Jul 24, 2005 5:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ker nimam fotoaparata bom poskeniral in poizkusil pripeti sliko ,če bom znal.
_________________ Samouk
Tukaj sem doma |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.94 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Ned Jul 24, 2005 6:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče pa lahko uporabiš polnilec od ak sesalec kuhinjski B&d.Je 6,4V.
Lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni