Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
karkoli Član

Pridružen-a: Sre 08 Sep 2010 20:53 Prispevkov: 94 Aktiv.: 0.52 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sre Apr 06, 2011 9:11 am Naslov sporočila: Tiskalnik canon i250 ne tiska |
|
|
Tiskalnik canon i250 ne tiska oziroma se dela, da tiska skozi pride samo prazen papir. Kartuše so v redu oziroma so bile zamenjane.
Tiskalnik je že malo v letih, mislim, da dobrih pet let.
V računalniku je označen kot nedejaven. Že nekajkrat sem brisal in na novo nalagal pa še vedno ni učinka.
Nek moj znanec ima enak problem tudi z canon tiskalnikom.
Mogoče gdo pozna problem?
Lep pozdrav. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Peter123 Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2009 15:34 Prispevkov: 1441 Aktiv.: 7.21 Kraj: Lj.
|
Objavljeno: Sre Apr 06, 2011 9:39 am Naslov sporočila: |
|
|
Možnih je več zadev.
Če se med "printanjem" premika glava na papirju pa ni nič je lahko zamašena šoba v glavi. Najpogostejši vzrok pri starejših ink-jet tiskalnikih.
Lahko pa probaš na kakem drugem PCju printat, če je kaka SW zadeva. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
karkoli Član

|
Objavljeno: Sre Apr 06, 2011 12:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi na drugem računalniku ne dela. Kartuše so bile zamenjane in glava očiščena ampak ker nič ne natisne v bistvu ne vem koliko je bilo vse učinkovito. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.96 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Sre Apr 06, 2011 12:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne vem kako se reče.Tisto ohišje kjer se da kartušo ki ima spodaj piezo šobe .Mogoče je prebit oziroma pregorela.To sem opazil pri Canon ki sem ga dobil.Sprva ni hotel delovatiin sem dal novo kartušo pa tudi ni šlo.Pa tudi sem opral z mlačno vodo.Nazadnje sem ugotovil napako. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
karkoli Član

|
Objavljeno: Sre Apr 06, 2011 12:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri tem me zanima katera čistila so priporočljiva, oziroma če kdo ve na kakšni osnovi so barve v kartušah. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.80 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Sre Apr 06, 2011 12:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
"glava je bila očiščena" je relativno. Sam sem imel zamašeno glavo na MP980-ki (modro barvo). Sem jo očistil miljonkrat z vsem mogočim, pa ni prineslo rezultata. na koncu sem kupil drugo glavo. Ampak ker je nov MP980 ranga 300-400 evrov se je splačalo, tebi itak da se ne...
Hočem reči: tudi če je bila glava ČIŠČENA, definitvno ni nujno da je OČIŠČENA. Poskusiš lahko tako da jo vzameš ven in na šobo, kjer pride črnilo (luknjica v glavi - na tem modelu sta gotovo dve, pri boljših jih je več ker je več brav) nastaviš injekcijo (vse skupaj povežeš z gumi cevko od ventilčka za kolo) in špricneš vodo skozi. Če gre, je OK; če ne gre, je zamašena. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Peter123 Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2009 15:34 Prispevkov: 1441 Aktiv.: 7.21 Kraj: Lj.
|
Objavljeno: Sre Apr 06, 2011 1:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Metoda na inekcijo sicer deluje vendar ni najboljša.
Sam sem v majhni posodi zavrel vodo.
Vodo odstavil z ognja ter nad vodo držal šobe, tako da je barvo odtopila para, ki se je dvigala od vode.
Držiš kake 3-5min nato nežno obrišeš z papirnato brisačo (NEŽNO!).
Če ne deluje prvič ponovi vajo. Sam sem moral zadevo ponoviti cca 5-8x.
Pa vmes sem vedno pogrel vodo. Nad vodo ki vre pa raje nisem držal. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Sre Apr 06, 2011 1:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Te stvari je izredno težko očistiti, ko je enkrat črnilo zasušeno notri. Kanali so namreč izredno majhni. Jaz sem med drugim imel čez noč potopljeno v alkoholu, pa ni pomagalo. Nisem pa preizkušal nad paro, kot praviš. Poskusiti ni greh.
Metoda z injekcijo itak ne pomaga kaj dosti pri čiščenju, uporabna je samo za preverjanje če so kanali že prosti. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.77 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Sre Apr 06, 2011 1:55 pm Naslov sporočila: Re: Tiskalnik canon i250 ne tiska |
|
|
karkoli je napisal/a: |
Tiskalnik canon i250 ne tiska oziroma se dela, da tiska skozi pride samo prazen papir. Kartuše so v redu oziroma so bile zamenjane.
Tiskalnik je že malo v letih, mislim, da dobrih pet let.
V računalniku je označen kot nedejaven. Že nekajkrat sem brisal in na novo nalagal pa še vedno ni učinka.
Nek moj znanec ima enak problem tudi z canon tiskalnikom.
Mogoče gdo pozna problem?
Lep pozdrav. |
Sem imel isti printer in sem ga zakantal v smeti ter nabavil HPja ker takrat Canon še ni prakticiral kartuš z integriranimi tiskalnimi glavami. Upam da si problem rešil, čene naredi tako kot sem jaz in boš prihranil veliko živcev. BTW kartuše od HPja polnem sam in tiskalne glave še držijo ter lepo printajo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boriskozjan Član

Pridružen-a: Pet 14 Nov 2008 23:23 Prispevkov: 956 Aktiv.: 4.74 Kraj: Šmarje pri Jelšah
|
Objavljeno: Sre Apr 06, 2011 2:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
nekje sem zasledil da lahko šobe očistiš z ultrazvočnim čistilcem. največji problem pri teh šobah je, če delajo na suho, sam se pregrejejo in uničijo.
Sam imam 60"(1,5m) encada, ki ima kartuše skoraj identične HPjevim iz namiznih tiskalnikov (npr. kartuša 48), ki naj bi zdržala kakšen liter barve skozi šobe, kar pa ob ponovnem polnjenju po 20ml ne moreš kat tako dosečt. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jvolk Član

Pridružen-a: Ned 05 Mar 2006 1:14 Prispevkov: 737 Aktiv.: 3.14 Kraj: okolica Divače
|
Objavljeno: Sre Apr 06, 2011 2:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Krpa, prepognjena ene 4x, tako da rata debela cca 5mm, namočena v alkoholu. Glavo nanjo, na glavo nekaj da jo stiska dol, pustiš cca 1 uro, daš v printer, narediš parkrat njegovo čiščenje glave in preveriš kako uspešen si bil (nozzle check). Opisano ponoviš dokler ne odmašiš glave, je pa zelo mogoče da gre cela kartuša na tak način čiščenja  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
karkoli Član

|
Objavljeno: Čet Apr 07, 2011 9:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala lepa za vse odgovore. Prav nič ne morem več narediti. Samo zelena lučka za vklop še utripa. Tiskalnik po odprtju prednje stranice noče več postaviti kartuš v položaj za zamenjavo, tako, da mi niso dostopne. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
karkoli Član

|
Objavljeno: Čet Apr 07, 2011 9:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pregledal sem kartuše in šobe. Ni videti, da bi bilo krkoli zamačeno. Že ko prislonim papir na šobe dobim lep odtis na črni in na barvni kartuši vse tri barve enakomerno.
Pri poiskusu tiska računalnik ne zazna tiskalnika. Drug usb kabel ni pomagal.
Obstajajo kakšne nastavitve glede komunikacije med tiskalnikom in računalnikom? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
6dan8 Član

Pridružen-a: Tor 18 Jan 2011 10:53 Prispevkov: 1053 Aktiv.: 6.00 Kraj: Goriška
|
Objavljeno: Pet Apr 08, 2011 1:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Je tiskalnik vključen? Je izbran kot privzeti ali pa je nastavljen na "offline"? Dela na kakem drugem USB portu? Ga kak drug računalnik prepozna? Glede vprašanja o nastavitvah pa: če je že treba kaj "kvačkati", to običajno stori že tiskalnikov gonilnik. In da, v BIOS-u se običajno lahko izklopi USB porte (toliko o nastavitvah). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Pet Apr 08, 2011 6:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Z obzirom na oznako (i serijo (i550) sem jaz imel ohoho let nazaj...za tem sem imel ip4000, pa je tudi ta že pokojni.) bi rekel da ima tale printer kar častitljivo starost, torej je zelo verjetna možnost da je preprosto umrl. Mislim da bo treba misliti na novega. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|