|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
cerovac_i Član

Pridružen-a: Sre 21 Apr 2010 10:34 Prispevkov: 559 Aktiv.: 3.03 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Sob Sep 01, 2012 4:06 pm Naslov sporočila: Magnetofon Saba TK75 |
|
|
Moj bratranec iz Splita, ki sem ga letos ponovno obiskal, še vedno hrani star kolutni magnetofon Saba. Njegov oče ga je pripeljal iz Nemčije leta 1959. Omenil sem ga že lani, ko sem pri njemu poslikal stari radio istega proizvajalca.
Ker obljuba dela dolg, sem letos poslikal tudi magnetofon. Precej dobro je ohranjen, samo gumijaste jermenčke bi bilo treba zamenjati da bi pravilno deloval.
Spomnim se kako smo se še kot otroci igrali s tem magnetofonom. Starši so nas posneli na trak in mi smo potem uživali ob poslušanju svojega lastnega (spremenjenega) glasu na posnetku.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
3.3 MB |
Pogledana: |
2 krat |

|
|
3.32 MB |
4 krat |

|
|
3.33 MB |
1 krat |

|
|
3.26 MB |
4 krat |

|
|
3.32 MB |
1 krat |

|
_________________ Iščem zadovoljne avdiofile. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
KlavdijC Član

Pridružen-a: Sob 15 Avg 2009 16:26 Prispevkov: 1523 Aktiv.: 7.90 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Ned Sep 02, 2012 12:28 am Naslov sporočila: |
|
|
Lepo ohranjen kolutar..Saba,Telefunken itd so v 50-60 borili(potiskali razvoj naprej) v takrat edine naprave za snemanje,predvajanje zvoka zamnožično potrošnjiško proizvodovanje.Med njimi se je malce vmešal takrat v zrelih letih Max Grundig.
Grundig je bil svetovno znan ter publiko med prvimi oborožil z dokaj kvalitetnimi serijskimi magnetofoni..kateri še danes izvrstno delujejo(ebay).Grundig je vglavnem dobil ime med magnetofoni..takrat tekmovanje najkvalitetnejših snemalnikov za vsakogar kar se da kvaliteta s ceno. Niso bili poceni,hi
O.p kompakt kaseta je predstavil konec 60h Philips
Izvzeto za profi firme v omejenih serjiskih količinah za hifi,studio in zahtevne kupce..Tukaj boj do ukinitve kaset ni še končan s trakovi. So Mp3ji potisnili malce v klet to tehnologijo za nedoločen čas..
Slika ..eden od modelov višjega cenovnougodnega(dve..?plači.Morda danes največji Lcd Tv z vsem plus par mark)za fabrikanta.(delavska plača)
Ampak Jimi Hendrix pove svoje..
|
65.27 KB |
29 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.72 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Ned Sep 02, 2012 2:45 am Naslov sporočila: |
|
|
U madonca, podobnega kot je na zadnji sliki smo imeli pa tudi pri nas doma. Rabljenega, nov bi bil predrag. Sem ga šraufal cele dneve
Zraven je bil stereo mikrofon, daljinsko krmiljenje (na žico), stopalka za snemanje, ...
_________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 491 dni