|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.54 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Sre Feb 23, 2011 7:53 pm Naslov sporočila: Kitajska bliskavica Olympus 590-UZ |
|
|
Ker kar nekajkrat na leto fotografiram v slabih jamskih bogojih sem malo začel oprezati za bliskavicami za moj Olympus 590-UZ, ki nima nastavka za bliskavico, ampak lahko z njim brezžično krmilimo več bliskavic.
Do sedaj sem fotografiral s doma izdelanim svetlobnim prožilnikom, ampak težava je v tem, da je treba zaradi tega nastaviti zaslonko, saj fotoaparat ne ve, da ima poleg še eno bliskavico, to pa vzame kar nekaj časa.
Kompatibilni sta dve bliskavici in sicer FL-36R in FL-50R, vendar originalna v Sloveniji stane praktično toliko kot fotoaprat. Zato sem na e-bayu našel tole , ki naj bi bila nadomestek za zgoraj omenjeni bliskavici, vendar v tabeli mojega fotaparata ni naštetega. Bi to delovalo? Ve kdo za kakšno drugo cenovno ugodno bliskavico, ki je kompatibilna z mojim fotoaparatom?
Razmišljal, sem tudi, da bi kupil samo kabel z vmsenikom na katerega se priklopi klasično bliskavico, vendar je bliskavica, ki jo imam doma že stara in je tudi moč bolj vprašljiva.
Prosim na dan z ugodnimi predlogi in mnenji. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni