www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Orodje za "fino" elektroniko
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mcride
Član
Član

Pridružen-a: Tor 27 Okt 2009 22:36
Aktiv.: 4.14
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 08, 2010 9:07 pm    Naslov sporočila:  Orodje za "fino" elektroniko Odgovori s citatom

Zanima me, katere "znamke" orodja kot so klešče(koničaste, kombinirane,stranske, ščipalne...) za "fino" elektroniko mi priporočate. Zaenkrat imam še starejše UNIORJEVE, ki bi jih rad v kratkem zamenjal. Gledam tudi UNIORJEV-e modele, vendar nisem ravno prepričan v trenutno zelo dobro kvaliteto, ali se motim?

lp
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Majster
Član
Član

Pridružen-a: Sob 14 Nov 2009 1:05
Aktiv.: 1.81
Kraj: Majšperk

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 08, 2010 9:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hm, ščipalke(cvike) imam neke poceni iz Č!pa pa so odlične, če sem prav prebral firmo so P!ergincomi, kombinirke so Un!iorjeve, mislim, da se reče telefonske klešče(špicange z tistim delom za cvikanje) so tudi Un!orjeve, lupilke so Str!pmaster, za stiskanje konektorjev in krajšanje vijakov imam tudi Un!or, pincete so neke x - važno je samo da so. Mislim, da je to vse. Smile

Ja pa Un!or so kvalitetne zadeve ja, saj so tudi malo dražje.

LP Wink

mcride
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 08, 2010 9:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja starejši "model" katere imam, še rumene barve, so res vrhunske, ne vem kako je pa s sedanjimi rdečimi in modrimi, niti ne vem kaj je razlika med njimi. Sicer pa kitajskega orodja ne nameravam kupiti, ker sem se že parkrat "opekel".... mogoče kaka nemška znamka?

lp
Nazaj na vrh
David2204
Član
Član

Pridružen-a: Pon 03 Nov 2008 0:01
Aktiv.: 4.93
Kraj: Ljubljana - Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 08, 2010 9:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem pred nekaj leti v Pordenonu nabavil kotne ščipalke od Piergiacomi. Neuničljive so. Sem ničkolikokrat že ščipal žice večjih premerov, kot naj bi bilo dovoljeno, pa še zmeraj niso nič razmajane. Smile
Nazaj na vrh
elson2k
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09
Aktiv.: 8.72
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 08, 2010 9:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam izvijače vseh vrst in oblik od proizvajalca Wiha - nabavljeno pri Conradu. Več kot zadovoljen. Klešca imam vsa Uniorjeva (brez pripomb, odlična kvaliteta), ščipalke pa neke noname Mr. Green
Rafter
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Jan 2009 0:20
Aktiv.: 2.22
Kraj: Southern District of Maribor JN76UL

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 08, 2010 9:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

David2204 je napisal/a:
Jaz sem pred nekaj leti v Pordenonu nabavil kotne ščipalke od Piergiacomi. Neuničljive so.
Mi je bilo nekaj znano, ja, pa sem tudi sam pogledal. Piergiaciomi TRE-03-MB, kupljene na nekem HAM buvljaku za 5€, mislim da od Čipa. Prav tako prek-zadovoljen!

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mcride
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 08, 2010 9:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To so predvidevam tele, kaj pa kak nemški proizvajalec?

lp

edit: šele zdaj vidim, da si dodal sliko Smile

92793E_1.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  28.19 KB
 Pogledana:  12 krat

92793E_1.jpg

Nazaj na vrh
Rafter
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Jan 2009 0:20
Aktiv.: 2.22
Kraj: Southern District of Maribor JN76UL

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 08, 2010 9:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Te, ja. Mnogo močnejše kot pa za rezanje 1,3mm bakra, kot piše na njih. Wink

Če bo možnost nabave spet na kakšnem buvljaku, bom z veseljem vzel tudi drugo orodje od njih.

LP, U.
Nazaj na vrh
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.89
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 08, 2010 10:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

S temi jaz cvikam vse kar gre vanje Smile 6mm*2 trdo žico, do kablov 3×1.5mm*2.

Prednost njih je, da so tako tanke in zlahka precvikajo marsikaj.

Včasih se le malo tesno premikajo, takrat jih malo fizično za ročaje zvijem in spet lepo delajo.

Vsega skupaj jih imam enih 5kos. Za fina posla imam določene locirane, da se ne uničijo preveč na kakšnem kablu Smile

Majster
Član
Član

Pridružen-a: Sob 14 Nov 2009 1:05
Aktiv.: 1.81
Kraj: Majšperk

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 08, 2010 10:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hm, če se gremo že o rekordih cvikanja, se tele prebijejo tudi skozi M3 in ob malo več vloženega dela tudi skozi M4. Je pa res da to ponavadi že pusti pečat na njih, zato imam več takih klešč-vsake z svojo namembnostjo Smile
Dorijan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Aktiv.: 12.41
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 08, 2010 10:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam dvoje te, ene so malo luknjaste, ker sem rezal jekleno vzmet z njimi, tako da mejo imajo, te imam za trše stvari, "ta dobre" pa za normalno rabo.
Nazaj na vrh
mcride
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 08, 2010 10:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Okej, glede ščipalk vidim da imate večinoma vsi Piergiaciomi... Mr. Green

pozna mogoče kdo kako vrhunsko nemško ali drugo znamko glede klešč in elektronike...?

lp
Nazaj na vrh
Dexboy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46
Aktiv.: 5.46
Kraj: Horjul

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 08, 2010 10:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bernstein? Drago in dobro Smile
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
kosmit
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Maj 2005 13:27
Aktiv.: 0.44
Kraj: N.G.

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 08, 2010 11:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Beltzer
Nazaj na vrh
LinuxFuter
Član
Član

Pridružen-a: Pon 18 Jun 2007 14:40
Aktiv.: 1.78
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 08, 2010 11:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mcride je napisal/a:
vrhunsko nemško ali drugo znamko

Offtopic: upam da ne pričakuješ da če je nekaj nemško, da je to edino odlično Wink
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 488 dni