|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
zidar Neznanec

Pridružen-a: Pet 27 Mar 2009 17:06 Prispevkov: 4 Aktiv.: 0.02
|
Objavljeno: Čet Mar 03, 2011 5:15 pm Naslov sporočila: FRI-SMS eth0 težave |
|
|
Zdravo,
Doma imam tale FRI-SMS sistem z arm AT91SAM9260 procesorjem, na katerem je postavljen linux.
Naloženo imam jedro 2.6.27, ter rootfs z minimalno stvarmi (ssh in se par pomembnih).
Sedaj pa me zanima, če začnem preko mreže prenašati več podatkov (recimo nad 20MB), dobivam napake:
macb masb: no RX buffers complete, status = 04
in
eth0: TX underrun, resetting buffers
Učasih enih več drugih in obratno. Na faksu sem uprašal kaj naj naredim in edini nasvet je bil da naj v kernelu zakomentiram vrstice ki izpisujejo napako.
To kaj izpisuje me se najmanj moti.
Bolj me zanima ali je to možno da preko lokalne mreže ne more prenašati podatke hitreje kot 350 KB/s ?
Oziroma kakšno hitrost sploh lahko pričakujem na takem sistemu. Če ima kdo s tem kakšne izkušnje.
Lepa hvala za nasvete in informacije, Zidar _________________ ...:::: NOOB ::::..... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rudiP Član

Pridružen-a: Tor 07 Avg 2007 15:30 Prispevkov: 1235 Aktiv.: 5.67 Kraj: KOPER
|
Objavljeno: Čet Mar 03, 2011 7:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Probaj povečati bufferje! _________________ Lep pozdrav iz Kopra Rudi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zidar Neznanec

Pridružen-a: Pet 27 Mar 2009 17:06 Prispevkov: 4 Aktiv.: 0.02
|
Objavljeno: Čet Mar 03, 2011 9:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
rudiP je napisal/a: |
Probaj povečati bufferje! |
Bi lahko malo povedal kako in kje to naredim? Bi bilo super, če mi pomagaš, da probam to zrihtat.
Lepa hvala. _________________ ...:::: NOOB ::::..... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rudiP Član

Pridružen-a: Tor 07 Avg 2007 15:30 Prispevkov: 1235 Aktiv.: 5.67 Kraj: KOPER
|
Objavljeno: Čet Mar 03, 2011 10:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če poznaš linuxe boš verjetno našel odgovor na to vprašanje. Preostane ti študij problema sam ali s pomočjo poznavalcev. Popravi si kraj bivanja pa ti bo lahko kdo v okolici pomagal. _________________ Lep pozdrav iz Kopra Rudi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 6 dni