|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
shmandi Član

Pridružen-a: Čet 09 Maj 2013 9:20 Prispevkov: 637 Aktiv.: 4.30 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Okt 22, 2013 10:51 am Naslov sporočila: Inverterska klima Panasonic CS-E9JKEW-3 prosim pomoč |
|
|
Imam omenjeno klimo, ki je do nedavnega delovala brezhibno. Večinoma smo jo uporabljali za gretje, ampak samo za kratek čas, dokler ni peč začela greti prostorov.
Nekaj dni nazaj pa se je po nekaj minutah (misim,da niti ni grela) kar izklopila in začela je utripati lučka "timer". Po navodilih sem pridobil error code F 99, kar pomeni, da bi naj bilo nekaj narobe z napajanjem kompresorja ali kompresorjem samim. Kompresorja še nisem zmeril, sem pa vzel ven elektroniko in notri je bila ena (harlekinska) pikapolonica prilepljena med pina 16 in 20 IPM (Mitsubishi PS21563-P). Glede na to, da je pin 20 vezan na nulo od 220v, pin 16 pa napajanje krmilnega dela (mislim,da bi naj bilo 15v) bi verjetno bilo to možno krivo za okvaro.
Prosim za kakšno pomoč nekoga, ki se kaj spozna na te klime, kakšen nasvet kaj naj še pogledam. IPM ne vem kako bi ga naj izmeril, da se prepričam,če je res pregorjen. Mogoče ima kdo kakšen rezerven IPM PS21563-P, da mi ga lahko proda. Lahko tudi rabljen, samo da je delujoč. Drugače sem ga našel tudi na eBayu, samo dobava s Kitajske traja.
Hvala za kakršnokoli pomoč. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni