www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

izbira elektromotorja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Sigismund
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 27 Maj 2011 11:41
Aktiv.: 0.02

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 30, 2011 12:48 pm    Naslov sporočila:  izbira elektromotorja Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Zanima me če obstaja elektromotor ki se giba najprej v eno smer nato po določenem času (par sekund) oziroma po določenem številu obratov pa spremeni smer gibanja? zanima me če se da dobiti takšen elektromotor oz. kaj vse bi potreboval da bi čim enostavneje in ceneje prišel skozi, da bi imel gibanje v obe smeri z avtomatskim preklopom?

Hvala za odgovore!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
žrepko
Član
Član

Pridružen-a: Tor 23 Mar 2010 20:12
Aktiv.: 3.77
Kraj: Ptuj-Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 30, 2011 1:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Premalo si povedal.

Kakšna napetost, breme, tok, vrtljaji, enosmerni krtačni ali koračni,...
Nazaj na vrh
Sigismund
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 27 Maj 2011 11:41
Aktiv.: 0.02

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 30, 2011 1:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mene zanima če obstaja tak motor (kakršnega sem opisal prej) in kako se mu reče...ni potrebno točnih številk, ker jih po resnici povedano zaenkrat še ne vem.
Nazaj na vrh
sebaseba
Član
Član

Pridružen-a: Ned 02 Maj 2010 3:26
Aktiv.: 0.37
Kraj: Piran

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 30, 2011 1:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

DC motor pa gor H-bridge.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Obelix
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 13:59
Aktiv.: 9.04
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 30, 2011 1:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sigismund je napisal/a:
mene zanima če obstaja tak motor (kakršnega sem opisal prej) in kako se mu reče...ni potrebno točnih številk, ker jih po resnici povedano zaenkrat še ne vem.

Obstaja.

LpA
Nazaj na vrh
robent
Član
Član

Pridružen-a: Sob 04 Okt 2008 21:08
Aktiv.: 0.18
Kraj: Podvelka

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 30, 2011 2:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Možnosti je več...odvisno kak ga boš reguliral, tak se bo pa vrtel Very Happy
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.90
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 30, 2011 11:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sigismund je napisal/a:

Izvedba je možna praktično z vsakim motorjem. Žal več glede na vprašanje ni možno odgovoriti.
Nekaj mojih primerov:

koračni, servo
enosmerni

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 498 dni