www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Lingva - skupno naročilo
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70843.91

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 05, 2011 11:57 am    Naslov sporočila:  Lingva - skupno naročilo Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
elson2k
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09
Aktiv.: 8.72
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 05, 2011 12:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mare, v katerem programu/formatu morajo biti narisane tiskanine?

Sam se poslužujem Sprint Layouta.

PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.66
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 05, 2011 12:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj Gerber export ima vsak program. Wink
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
elson2k
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09
Aktiv.: 8.72
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 05, 2011 1:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za info, sploh opazil nisem Mr. Green

Mare, jaz ti do srede pošljem par zadev - kaj rabim že vem, edino količina mi še ni jasna.

LP

Dorijan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Aktiv.: 12.40
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 05, 2011 1:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kakšna pride kaj cena na panel(dimenzije?)
sklepam ta dvostranska z metalizacijo?

.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 05, 2011 2:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
sscott
Član
Član

Pridružen-a: Pet 10 Jul 2009 12:11
Aktiv.: 5.84
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 05, 2011 7:14 pm    Naslov sporočila:  Re: Lingva - skupno naročilo Odgovori s citatom

MarE69 je napisal/a:
Ima kdo kakšne potrebe po tiskaninah? Sam bi moral dati izdelati cca. 20 kos manjših tiskanin. Če ima kdo kaj za naročiti, se lahko pridruži. Gerberje bi zmetal skupaj in potem damo izdelat vse naenkrat. Glede na to, da je min. naročilo 80€, se temu primerno strošek na tiskanino zmanjša, če nas je več.

Naročal bi nekje v sredo prihodnji teden.

LP,
Mare
[list=]

tudi jaz bi potreboval par tiskanin, mogoče mi do srede celo uspe narisati

LP Mare
[/list]
Nazaj na vrh
Dorijan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Aktiv.: 12.40
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 06, 2011 2:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

samo malo, da preverim če razumem prav.
5 panelov je cca. 80€ => vsake ploščice dobimo 5kom
gerberje(sklepam) moramo pa pripraviti do srede?

Zaenkrat imam eno 40x40mm in eno 40x85mm napravljeno.

red_mamba
Član
Član

Pridružen-a: Ned 20 Feb 2005 17:56
Aktiv.: 6.27
Kraj: Yogyakarta

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 06, 2011 10:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V Lingvi mislim da imajo manjše panele od A4 Mr. Green
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
urosg
Član
Član

Pridružen-a: Pet 27 Apr 2007 14:30
Aktiv.: 2.56

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 07, 2011 7:52 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če je še kaj prostora, bi se tudi jaz priključil, imam eno enostavno zadevo velikosti 52x84mm, bi pa rabil 10kom.
Nazaj na vrh
igor_k
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Jul 2004 11:44
Aktiv.: 4.27
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 07, 2011 8:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Eno ali dvostranska?
Nazaj na vrh
malci
Član
Član

Pridružen-a: Sob 15 Sep 2007 21:05
Aktiv.: 4.03
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 07, 2011 6:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

tudi meni bi to prišlo kot naročeno. Imel bom dve različni ploščici (ena je že narejena, duga pa bo danes, oz jutri) in sicer : 1. 10x 15 cm, 2. 18x14cm.

Ker bom tako naročal prvič, me zanima, kakšne so minimalne dimenzije vezic, ter kakšno debelino priporočate za cca 30mA.

Je tisk na zgornjo stran možno kot opcija, ali je mogoče vključen v ceno, ali sploh ni mogoč?

lp
uroš

.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 07, 2011 8:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.77
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 07, 2011 9:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po koliko pa računajo za maske? Sam sem gledal za BGA poliamidne in me je vrglo na rit.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
TESKAn
Član
Član

Pridružen-a: Sob 30 Jan 2010 15:15
Aktiv.: 0.30
Kraj: Cerkno

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 07, 2011 9:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Spravite skupaj, kolikor projektov imate, pa date gerberje za vsak projekt posebej v .zip, zraven NE POZABITE dodat še datoteke za vrtanje lukenj. Na koncu imate v eni mapi fajle od vseh projektov, označene lepo projekt1_gerber.zip, projekt1_drill.zip, projekt2_gerber.zip, projekt2_drill.zip in tako naprej. Minimalne dimenzije so 0,2 mm za povezavo in 0,2 mm za razmak, svedri so od 0,5 mm (s takimi merami ni še bilo problemov). Potem se zedinite okrog debeline osnovnega bakra, standard je 35 um (po galvanizaciji ca. 50 - 60 um), imajo pa še osnove 50, 70, 100, če se rabi za večje tokove.

V glavnem, eden naj pošlje vse projekte v lingvo v enem mailu, zraven še en fajl s specifikacijami (material, debelina osnovnega bakra, ...), pa bo. Pri izdelavi PCBjev je najdražja izdelava mask za foto postopek, IMO delajo vse velikosti na isti mašini, sam material je poceni, tako da kar dajte gor vse projekte, 3x3 cm in 16x16 cm, itak nima veze. Bodo pač vzeli večjo osnovno ploščo, bodo že oni tako postavili vezja, da bo najbolje.

Nekaj časa nazaj sem sam dal delat tri vezja, eno 10x10 cm, eno 8x6 cm, eno 2x3 cm. En PCB bi me stal 100€, dva sta bila 120€, tako da kot sem rekel, material je poceni, izdelava filma stane.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 491 dni