www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

windows 7 in trdi disk

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  

Kateri os uporabljate
windows 7
58%
 58%  [ 33 ]
windows vista
7%
 7%  [ 4 ]
windows xp
26%
 26%  [ 15 ]
ostalo
7%
 7%  [ 4 ]
Skupaj glasov : 56

Avtor Sporočilo
compaq1994
Član
Član

Pridružen-a: Sob 05 Feb 2011 19:38
Aktiv.: 0.23
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 24, 2011 9:37 pm    Naslov sporočila:  windows 7 in trdi disk Odgovori s citatom

Zdravo, imam sledeč problem in se obračam na vas:

-lastim si hp compaq presario cq71 laptop
-Računalnik sem za božič dobil pred enim letom in mi je do sedaj dobro služil bil je že dostikrat formatiran zaradi mojih neumnosti, na njem sem dobil win 7 home premium x64 in ga kmalu zatem zamenjal za win xp pro x86, kasneje je prišel še win 7 pro pa ultimate in za slabo urco vista(le zaradi preizkušnje, če je res slaba pa sploh ni) potem sem spet naložil windows 7 home premium x64 in nevem ali prej nisem opazil samo tista lučka ki prikazuje kdaj disk bere/piše itd, mi nonstop utripa, na začetku računalnik kar dolgo rabi da se zažene itd.
lastnosti računalnika so naslednje:

intel pentium dual core 2,1 ghz
32o hdd 5400 rpm
nvidia geforce g103m
3 gb ddr2 ram
windows 7 home premium x64

antivirusni je bil najprej avast free pred nekaj urami pa sem naložil aviro free

-na računalniku je vse legalno tudi office, pregledan je z malwarebytesom in aviro pa je čist

torej kaj mi disk melje

L.p

ps: razmišljam da bi si kupil originalni win xp mislite da bo potem bolje, pa še eno anketico prilagam da vidim katere windowse pa vi uporabljate
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.79
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 24, 2011 9:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

zaženi

http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb963902

autoruns in poglej katere programe imaš omogočene in koliko pojejo

mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.42
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 25, 2011 9:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Odstrani x64 in naloži 32 bitni sistem. 3GB memorije je za 64 bitov občutno premalo in obstaja možnost da ti sistem swapira po disku.
Nazaj na vrh
compaq1994
Član
Član

Pridružen-a: Sob 05 Feb 2011 19:38
Aktiv.: 0.23
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 28, 2011 6:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se opravičujem za tako pozen odgovor, res sem si namestil windows 7 ultimate 32 bitni pa je glede diska res mirno preke prej, prej sem pozabil omeniti da sem tisti windows 7 home premium(sliko) našel na internetu ker zraven računalnika nisem dobil nič, aja ker pa sem bolj poštene narave sem si najprej prenesel windows 7 enterprise 32 bitno 90 dnevno preizkusno različico vendar sem jo izbrisal ker je pisalo 2 dni do samodejnega aktiviranja(za dva dni je brez veze dajati gor sistem, ane) pa me zanima zakaj nekaj obljubljajo če potem ni res?

-no glavno da je sedaj moje mletje po disku prenehalo, razen malo me skrbi uporaba Pinnacle studia 14 saj "baje" bolje deluje na 64 bitni sistemih, Pinnacleta pa uporabljam kar dosti, kaj menite?

L.p
Nazaj na vrh
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 16.98
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 28, 2011 7:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Windows 7 in vista na začetku obratovanja kar precej brskata po disku. Če drugega ne dela indeksiranje. V prostem času tudi defragmentacija, backup in podobne "neumnosti". Če ti ne brska ko ti delaš na računalniku se jaz nebi sekiral. Vsekakor pa ima smisel pustiti PC prižgan dalj časa (recimo čez noč), da odmelje kar hoče pa potem glej če še brska.
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.42
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 01, 2011 10:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

compaq1994 je napisal/a:
-no glavno da je sedaj moje mletje po disku prenehalo, razen malo me skrbi uporaba Pinnacle studia 14 saj "baje" bolje deluje na 64 bitni sistemih, Pinnacleta pa uporabljam kar dosti, kaj menite?

Logično da "baje" deluje bolje, saj tudi potrebuje zajetno količino rama. Ampak pod 4GB bo studio bolje deloval na 32 bitih.
Nazaj na vrh
Luka666
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Jan 2011 0:13
Aktiv.: 0.39
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 01, 2011 3:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko pa izklopiš indexiranje in bo po večini nehal brskati. Je pa res, da v tem primeru search počasneje deluje.
Nazaj na vrh
padly95
Član
Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2011 18:42
Aktiv.: 0.07
Kraj: Bistrica ob Dravi

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 07, 2011 6:47 pm    Naslov sporočila:  win Odgovori s citatom

windows 7 Wink
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 08, 2011 8:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sedmica ima npr. tudi privzeto vključen urnik za defragmentiranje diska, ki deluje takrat ko nič ne delaš.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni