www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

I2C na PIC12F675

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
bungee
Član
Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49
Aktiv.: 6.24
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 10, 2005 10:22 pm    Naslov sporočila:  I2C na PIC12F675 Odgovori s citatom

In to v SLAVE načinu ... a je kdo to že počel????

S tem malčkom imam namreč realiziran ultrazvočni merilnik razdalje. Zadeva mi bo služila pri robotku, ki ga razvijam. Ustavilo se mi je pri komunikaciji. Zelo lepo bi bilo če bi lahko delal v I2C načinu zaradi kasnejše uporabnosti tudi drugje.

Hvala za pomoč!!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.95
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 10, 2005 10:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

bungee,

O samem I2C protokolu se je na forumu kar precej pisalo. Uporabi iskanje. Spomnim se, da sem priložil kar nekaj primerov aplikacij tudi z 12F675 kjer sem uporabil omenjen protokol. (pisano v assemblerju) Nisem pa ravno prepričan, da je bila priložen tudi kak primer kot "slave" mode, kajti v večini sem z mikrokontrolerjem upravljal "butasto" periferijo. (sicer pa tako proceduro ni večji problem napisati, če bom imel kaj časa čez vikend spišem en tak primer)

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bungee
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 10, 2005 10:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Primere sem pregledal in res vse deluje kot master ... jaz pa moram tu simulirat "bučasto" periferijo.

Hvaležen bom za kakršnokoli pomoč Very Happy

Bom pa objavil vezje in ugotovitve, ko bom imel stvari vsaj malček bolj delujoče. Cool
Nazaj na vrh
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 17.03
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 21, 2005 1:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Si tole že ogledal?

http://ww1.microchip.com/downloads/en/AppNotes/00982a.pdf

bungee
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 21, 2005 2:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za povezavo, ampak je na žalost tu PIC spet uporabljen kot master, jaz bi ga pa potreboval kot slave.

Trenutno delam na povsem drugem projektu, tako da tale malček stoji. Sem se pa potem tudi že odločil, da bom uporabil kar rs232 in dal napravam naslove in tako bo en master vse ostalo bo pa slave in se bo oglasilo le v primeru kadar bo naslovljeno.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni