www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

ima kdo praktične izkušnje z SheevaPlug mikro računalnikom

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
frank1111
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sob 28 Nov 2009 13:15
Aktiv.: 0.04
Kraj: Logatec

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 20, 2011 10:18 pm    Naslov sporočila:  ima kdo praktične izkušnje z SheevaPlug mikro računalnikom Odgovori s citatom

http://en.wikipedia.org/wiki/SheevaPlug
https://www.globalscaletechnologies.com/p-26-sheevaplug-dev-kit-europe.aspx

za www, email server..
porabi 5W, dela na Linux; prediinstaliran Linux ubintu..
ARM mikroprocesor..
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Saran
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2009 16:26
Aktiv.: 3.67
Kraj: Zasavje

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 20, 2011 11:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Eto, tole sem tudi sam gledal!

Dopade se mi, ker so zadeve zelo majhne, pa imaš gor linux. Lahko npr. na usb priklopiš trdi disk in [slovenščina je zame španska vas]š torrente 24/7 z minimalno porabo energije. Lahko priklopiš gor Webcam, pa imaš video nadzor. Skratka veliko možnosti obstaja. Res pa je, da podobne funkcije omogočajo tudi nekateri routerji u USB vhodom, vendar pa niso mišljeni kot računalniki in imajo tudi dosti manj prostora za flash.

SheevaPlug je samo ena varjanta. Zraven obstajajo še druge, kot so GuruPlug, OpenRD in pa najnovejši model DreamPlug. Meni se zadeve zelo dopadejo in sem tudi razmišljal o nakupu, vendar bom še malo počakal. Tako da izkušenj še nimam, slišal sem pa, da se GuruPlug zelo rad pregreva kadar imamo gor priklopljeno 1000MBit ethernet. SheevaPlug ima samo ethernet, en USB in pa SD prikjluške, GuruPlug oz. DreamPlug pa imata zraven še Bluetooth in WiFi. OpenRD pa je že pravi mali računalnik! Ima celo VGA izhod oz. en pci express slot.

Našel sem jih pa sicer na tej spletni strani: http://newit.co.uk/shop/categories.php
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 487 dni