|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
frank1111 Neznanec

Pridružen-a: Sob 28 Nov 2009 13:15 Prispevkov: 7 Aktiv.: 0.04 Kraj: Logatec
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Saran Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2009 16:26 Prispevkov: 729 Aktiv.: 3.67 Kraj: Zasavje
|
Objavljeno: Ned Mar 20, 2011 11:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Eto, tole sem tudi sam gledal!
Dopade se mi, ker so zadeve zelo majhne, pa imaš gor linux. Lahko npr. na usb priklopiš trdi disk in [slovenščina je zame španska vas]š torrente 24/7 z minimalno porabo energije. Lahko priklopiš gor Webcam, pa imaš video nadzor. Skratka veliko možnosti obstaja. Res pa je, da podobne funkcije omogočajo tudi nekateri routerji u USB vhodom, vendar pa niso mišljeni kot računalniki in imajo tudi dosti manj prostora za flash.
SheevaPlug je samo ena varjanta. Zraven obstajajo še druge, kot so GuruPlug, OpenRD in pa najnovejši model DreamPlug. Meni se zadeve zelo dopadejo in sem tudi razmišljal o nakupu, vendar bom še malo počakal. Tako da izkušenj še nimam, slišal sem pa, da se GuruPlug zelo rad pregreva kadar imamo gor priklopljeno 1000MBit ethernet. SheevaPlug ima samo ethernet, en USB in pa SD prikjluške, GuruPlug oz. DreamPlug pa imata zraven še Bluetooth in WiFi. OpenRD pa je že pravi mali računalnik! Ima celo VGA izhod oz. en pci express slot.
Našel sem jih pa sicer na tej spletni strani: http://newit.co.uk/shop/categories.php |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 487 dni