|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
hadik1 Član

Pridružen-a: Pon 16 Nov 2009 23:33 Prispevkov: 40 Aktiv.: 0.21 Kraj: Beltinci
|
Objavljeno: Tor Mar 22, 2011 11:52 am Naslov sporočila: 4x4x4 LED KOCKA |
|
|
Pozdravljeni.
Naredil sem 4x4x4 LED kocko z atmega16.
SHEMA PRILOŽENA SPODAJ
Imam pa sledeči problem:
Ko vklapljam posamezne led diode mi stvar deluje. Ko vklapljam posamezne kolone, vrstite ali ravnine po višini mi še tudi deluje.
Problem mi nastane , ko je potrebno vklapiti posamezne led v različnih ravninah.
V programu imam zapisane binarne vrednosti različnih portov, saj nevem, kako bi izvedel program kot naprimer pri matrični tipkovnici kjer je Row in col. Tukaj bi potreboval še nekaj za 3 raven.
Če je pri tipkovnici Row = x raven, Col = Y raven, bi še sedaj potreboval nekaj za Z raven, vendar nevem kaj in kako.
Moja koda je nekako takole:
Koda: |
....
porta=&B10000000
portc=&B10000000
portd=&B10000000
waitms 100
pa spet naslednji ukaz
..... |
Problem imam ko naprimer hočem vklopit LED-ico na PA0 v ravnini PD4
ter LED-ico na PA1 v ravnini PD5. Takrat mi vklopi PA0 v ravnini PD4, PA0 v ravnini PD4 ter PA0 v ravnini PD5.
Prosim za pomoč, in sicer za del kode, v kateri bi definaral porte za X, Y, Z raven.
Aja še en pomemben podatek. Programiram v bascom AVR.
Končni izdelek bi naj bil nekako takole.
Opis: |
SHEMA povezave LED Kocke z Atmega16 |
|
Velikost datoteke: |
175.78 KB |
Pogledana: |
57 krat |

|
Nazadnje urejal/a hadik1 Tor Mar 22, 2011 1:34 pm; skupaj popravljeno 5 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
start Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59 Prispevkov: 2392 Aktiv.: 11.71 Kraj: Eindhoven, Nizozemska
|
Objavljeno: Tor Mar 22, 2011 12:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ali lahko sliko povezave pripnes na forum, ker ima ta odlicno nalogo shranjevanja slik. Poleg tega je tvoj link neuporaben, saj mi napise error.
_________________ Lep pozdrav!
Aljaž T. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
David2204 Član

Pridružen-a: Pon 03 Nov 2008 0:01 Prispevkov: 997 Aktiv.: 4.93 Kraj: Ljubljana - Nova Gorica
|
Objavljeno: Tor Mar 22, 2011 7:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vsako nadstropje naj bo vklopljeno posebej. Spiši program, ki ti bo nadstropja dovolj hitro preklapljal, da človeško oko ne bo videlo preklopov.
In začni programirat v C-ju.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni