www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Rfm01/Rfm02 in Bascom

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Osnove programiranja AVR-jev
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
lbozo
Član
Član

Pridružen-a: Pet 18 Jan 2008 23:51
Aktiv.: 0.33
Kraj: Vodice

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 14, 2011 8:45 pm    Naslov sporočila:  Rfm01/Rfm02 in Bascom Odgovori s citatom

Živjo!
Nameravam delati z Atmega8 in rfm01 in Rfm02 modulom.
Programiram v Bascomu. Prosil bi, če ima kdo kakšen program v Bascomu za ta modula, saj me kar zvije ko pregledujem Datasheet. Najbolj me bega sama konfiguracija na začetku komunikacije.
A kdo ve kakšne so tovarniške nastavitve, da bi lahko iz tega ugotovil ali lahko module uporabljam brez da jih konfiguiram ali ne?

Vlado
Član
Član

Pridružen-a: Sre 03 Mar 2004 21:35
Aktiv.: 2.38
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 15, 2011 12:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Božo, nekaj primerov je na nemškem forumu
http://www.bascom-forum.de/

Za konfiguracijo je zelo dober kalkulator (RFM01_EVA in RFM02_EVA), tam postaviš parametre in ti prikaže vrednosti ki jih moraš vpisati v RFM.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lbozo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 15, 2011 5:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala!
arksi
Član
Član

Pridružen-a: Sre 03 Sep 2008 10:19
Aktiv.: 3.66
Kraj: Dolenjska

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 16, 2011 7:55 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Božo: če ti bo uspelo v skonfigurirati RF modul bi te prosil, če bi lahko tukaj na forumu objavil kako se to stori, tudi kakšna priključitvena shema in razpored priključkov modula bi bila dobrodošla (seveda, razumljiva navadnim smrtnikom).

Sam imam RF modula ( http://trgovina.svet-el.si/productdetail.php?prodid=17092 ), vendar ne vem kako bi ga sprogramiral, da bi delovala na ustrezni frekvenci. Sicer sem nekaj brskal po spletu, vendar, do sedaj tavam v temi.
LP

Nazadnje urejal/a arksi Čet Mar 17, 2011 7:22 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lbozo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 16, 2011 10:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če mi bo uspelo bom z veseljem vse opisal.
lbozo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 17, 2011 11:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Arksi!
Opazil sem, da imaš ti drugačne module kot jaz. Našel pa sem primer v Bascomu za tvoj modul, mogoče ti kaj pomaga:
http://www.technofun.org/blog/2008/07/22/rmf12b-interfaced-to-an-atmel-avr-atmega88-running-bascom-code/

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Osnove programiranja AVR-jev Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni