www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Home media PC
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Amstar
Član
Član

Pridružen-a: Tor 10 Jan 2006 20:27
Aktiv.: 0.38

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 23, 2008 5:21 am    Naslov sporočila:  Home media PC Odgovori s citatom

Pozdravljeni!
Zanima me kako mi predlagate postavitve home media PC-ja, s kakšno strojno opremo ter programsko?
Najverjetneje bi bil na Linuxu ...
Podporal naj bi pa IR daljinec, DVD, 5.1 ozvočenje, TV OUT, satelitsko, siolTV ali T-2 TV,
Snemanje naj bi bilo možno na disk prav tako predvajanje, predvajanje mp3 skladb, prikazovanje slik ...

V mislih sem imel nekaj takega:
http://www.cadsoft.de/vdr/index.htm

Amstar
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
chaos
Član
Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12
Aktiv.: 4.66
Kraj: Zagorje ob Savi

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 23, 2008 3:12 pm    Naslov sporočila:  Re: Home media PC Odgovori s citatom

Ohišje: po želji oz. finančnih zmožnostih

procesor: nekaj srednjega, recimo Athlon64 X2 (katerikoli) so precej poceni

ram: vsaj 512MB, raje 1GB ali 2GB

disk: najbolje en manjši (80GB) za sistem in en večji (500GB?) za vsebine, na tem je pametno imeti kakšen xfs datotečni sistem - veliko bolje dela z ogromnimi datotekami ...

grafična: nekaj z s-video izhodom ali DVI / HDMI, če imaš HDTV. Če boš uporabljal linux, je bolje da ni čisto najnovejša (zaradi gonilnikov). Menda se bolje obnesejo nvidia, čeprav jaz z ati-jevo nisem imel nobenih problemov. Tudi kvaliteta slike je boljša pri ati-ju.

zvočna: lahko kar integrirana, za boljšo kakovost mogoče kakšen Audigy 2ZS.

daljinci: na linuxu delajo vsi možni, na windowsih moraš paziti, ker na MediaCenter edition ne delajo vsi oz. celo redkokateri. Meni je recimo zelo dober Ati-jev Remote Wonder (usb, radijska povezava), ki ga pa, kolikor vem, ne delajo več.

sprejem tv signala: analogna tv + kompozitni + s-video ima recimo Hauppage WinTV-PVR-150, ki ima tudi hardverski mpeg2 enkoder in je podprta pod linuxom. Na to lahko priključiš satelitsko, lahko pa uporabiš kar satelitsko kartico: skystar2. Ne vem, če se še dobijo in če delajo pod linuxom. Verjetno pride v poštev še kakšen IR blaster za kontrolo satelitskega sprejemnika.

iptv: odvisno od tvojega ponudnika, a verjetno boš rabil dodatno mrežno kartico -- eno za iptv, drugo za povezavo na internet.

programska oprema: ja tukaj je pa dilema. Različnih paketov je ogromno. Jaz bi ti priporočal MythTV za linux in MediaPortal za winxp.

LP!
Nazaj na vrh
bolha95
Član
Član

Pridružen-a: Pet 14 Dec 2007 21:33
Aktiv.: 1.39
Kraj: Križe / Tržič

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 29, 2008 12:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Obnavljam temo

Naletel sem na MythTV, pa me zanima kakšne imate kaj izkušnje s tem, prav tako me zanima kaj novega v vezi s strojno opremo - kaj priporočate?

Nazaj na vrh
chaos
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 30, 2008 5:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MythTV je super zadeva, sicer meni ne pride ravno prav, ker je MythTV narejen predvsem z mislijo na snemanje in gledanje televizije, kar pa jaz počnem ravno kakšno uro na mesec.

Imam ga sicer nameščenega, vendar raje uporabljam XBMC, ki je po novem na voljo tudi za linux.

V zvezi s strojno opremo ni nič pretresljivo novega, zdi se mi pa, da je vse cenejše, tako da si lahko za malo denarja privoščiš dvojedrni procesor, 2GB pomnilnika in ogromno diskovje. Za priklop na LCD ali plasma TV lahko uporabiš kar VGA ali DVI izhod - jaz imam sicer eno klasično Grundig TV, ki je pa za mene čisto v redu (velika, raven ekran, 100Hz, odlična slika). Ravno pa izdelujem VGA-na-SCART adapter za malo ostrejšo sliko in boljše barve Wink

Za primerjavo, moja strojna oprema: Athlon64 3200+, 1GB pomnilnika, 4TB diskovja, vgrajena Nvidia grafična, Soundblaster Audigy2 ZS zvočna, Hauppauge WinTV PVR150 TV kartica, Ati Remote Wonder daljinec. Ko/če bom menjal moj glavni računalnik, bom dal notri Athlona 64 X2, 2GB pomnilnika in Ati X1600 grafično, čeprav za to niti ni potrebe.

Aja, po novem ima MyhtTV podporo tudi za IPTV, se pravi da lahko gledaš siolovo ali T-2 televizijo ...

LP!
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70856.75

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 30, 2008 6:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
chaos
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 30, 2008 6:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po moje bi se za snemanje in gledanje televizije standardne ločljivosti čisto dobro obnesel.

Za primerjavo, zahteve in sistemi za MythTV:

http://www.mythtv.org/wiki/index.php/Hardware_Requirements
http://pvrhw.goldfish.org/tiki-pvrhwdb.php

LP!
Nazaj na vrh
Glitch
Član
Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40
Aktiv.: 6.32

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 30, 2008 9:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne, takle mlinček ni dober za multimedijske vsebine, sploh pa danes, ko vse teži k HD. Mogoče kakšna dual/multi core verzija in boljšo grafično.

Sam sem mislil, da bi uporabil podoben sistem (little valley 2, ki je bolj zmogljiv), pa sem razočaran. Še posebaj zato, ker ima nek sisov chipset, ki ni bil (in mislim) še vedno ni podprt v linuxu tako kot bi moral.

Trenutno je zmagovalec nek amdjev proc, kateremu se da spustiti napetost in frekvenco v kombinaciji z low-cost ploščo. Po porabi in ceni je povsem enako pri čemer so performanse na amdjevi strani. O tem so razpravljali na slo-techu in enem tujem forumu. žal nimam linkov. Prednost atoma je v velikosti, dokler pa ne bodo pripravili chipseta, ki bo pokuril vsaj 4x manj, bo vse skupaj bolj čudno.

.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70856.75

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 30, 2008 10:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
mona
Član
Član

Pridružen-a: Tor 09 Dec 2003 19:26
Aktiv.: 0.69
Kraj: okolica Ljubljane

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 30, 2008 10:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

moja konfiguracija je naslednja (HTPC 1 mesec star):

-INTER-TECH-INTER-TECH Arris-A2 pc(IT-A2_BLACK_SP420W_TFX) case 60 EUR

-ASUS osnovna plošča M2A-VM HDMI, AM2, VGA, SB 5.1, GLAN, HDMI - velikost/barva: ASUS osnovna plošča M2A-VM HDMI, AM2, VGA, SB 5.1, GLAN, HDMI 56,90 EUR

-PATRIOT DDR2 ram, 1GB PC2-6400, 800MHZ s hladilnikom 17,57 EUR

-AMD procesor ATHLON 64 x2 40,18 EUR

-SSD disk 4G 60 EUR (sistem).

-daljinec kupil v comtronu za 5 EUR.

filme gledam direktno z NAS streznika.

Zaenkrat zelo zadovoljen.
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.58

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 30, 2008 11:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MarE69 je napisal/a:
A bi bil takle mlinček dovolj za en tak domač "player" ?

http://www.intel.com/products/desktop/motherboards/D945GCLF/D945GCLF-overview.htm

Za predvajanje (kar pocne "player") SD vsebin bi moral biti vrh glave dovolj dober, seveda tudi za glasbo. Zmogljivostno je na ravni povprecnih racunalnikov izpred ~4 let, ki so brez tezav predvajali divxe do DVD locljivosti (2x CD na film).

Tonci
Član
Član

Pridružen-a: Tor 05 Avg 2008 18:14
Aktiv.: 3.07
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 30, 2008 11:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=572

Kaj pa tole? Je kdo probl?
Nazaj na vrh
Glitch
Član
Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40
Aktiv.: 6.32

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 02, 2009 1:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To je pa očitno rešitev za vse težave Smile

Manjka mu samo še podpora za streaming. Več o tem lahko prebereš tudi na slo-techu.

Tudi odprli so ga že: http://maddhat.com/?p=31

R33D3M33R
Član
Član

Pridružen-a: Pon 08 Jun 2009 13:56
Aktiv.: 1.25

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 06, 2011 11:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi sam se zanimam za sestavo HTPCja. Prva težava, ki je nastopila pa je izbira ohišja. Ker bom uporabil običajne komponente, bom potreboval ohišje v katerega gre navadna matična in običajne komponente, idealno pa bi bilo, če bi bilo ohišje debelo 13+/-0.5cm. Kake ideje?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Andrej64
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2008 20:27
Aktiv.: 3.62
Kraj: Ljubljana-Črnuče

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 06, 2011 11:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam imam Antec Fusion Remote Max z i7 že slabi 2 leti. S tem da je na procesorju Schyte Mugen v2 hladilnik, grafična je ATI4870. Dela brez problemov. So me pa takrat v AGT-ju kar malo čudno gledali, kako mi je uspelo sestavit tak High-end (gaming) PC v takem ohišju. Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
R33D3M33R
Član
Član

Pridružen-a: Pon 08 Jun 2009 13:56
Aktiv.: 1.25

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 06, 2011 2:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To ohišje je zame žal ne pride v poštev. Bom imel namreč nameščen Linux, kar pomeni, da je podpora daljincu dvomljiva. Mi je pa škoda dati denar za nekaj kar potem ne bi delalo. Dimenzije bi bile sprejemljive.

P.S: ni mi jasno kako so se v zgornjem postu znašle zvezdice.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 489 dni