|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Mihec Član

Pridružen-a: Pet 24 Mar 2006 20:10 Prispevkov: 415 Aktiv.: 1.77 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Ned Mar 27, 2011 5:54 pm Naslov sporočila: Klasično ali Objektno? |
|
|
Podajam se v področja programiranja mikrokontrolerjev. Do sedaj sem se naučil osnove C jezika, tako da znam napisati program za preprosto napravo. Ker me to delo veseli se poglabljam v te vode.
Ravnokar prebiram temo o Objektnem programiranju. Zanima me kako je z objektnim programiranjem pri pisanju programov za mikrokrmilnik? Ali se tukaj, kjer je le nekaj kilobajtov (seveda lahko tudi do precej kb) programa sploh uporablja objektno programiranje ali je bolje ostati pri klasični zasnovi. Kakšne so prednosti objektnega programiranja mikrokontrolerjev? Ali priporočate še nadalnjo uporabo klasike?
Hvala za kakršni koli komentar na to temo! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
chaos Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12 Prispevkov: 1063 Aktiv.: 4.66 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Ned Mar 27, 2011 10:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Objektno programiranje lahko naredi program precej bolj pregleden, še vedno pa velja, da se da vsaka stvar sprogramirati tudi v proceduralnem jeziku. Pri objektnem jeziku, npr. C++, potrebuješ precej izkušenj, da veš, katere elemente jezika je smiselno uporabit in katere ne. Objektno namreč lahko ravno tako "varčno" programiraš kot s proceduralnim jezikom, lahko pa z enim samim ukazom pokuriš ves pomnilnik na mlinčku.
Jaz bi rekel, da če C++ ne poznaš res dobro, za mikrokrmilnike raje uporabljaj C, C++ se pa tačas uči na PC-ju - je namreč precej kompleksen jezik.
Mimogrede, ravno v petek so potrdili nov C++ standard (C++0x), ki naredi jezik še bolj ... zabaven .
LP! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni