|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
start Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59 Prispevkov: 2392 Aktiv.: 11.71 Kraj: Eindhoven, Nizozemska
|
Objavljeno: Sre Mar 30, 2011 8:34 pm Naslov sporočila: Napajalnik z omejitvijo toka |
|
|
Pozdravljeni!
Moj zakljucni izdelek potrebuje napajanje in tukaj se pojavi nekaksen problem.
Vezje bi "potegnilo" toliko toka, koliko mu ponudimo oz. ima na voljo. To zadevo moram omejiti in s tem zascititi vezje in napajalnik.
Sedaj me pa zanima sledece:
Glede na to da porabnik potrebuje 10V in 3A, se bojim da nebom mogel uporabiti cip LM338, saj pride do sesedanja. Ker pa naj bi se zacela stvar sesedat ce je razlika vecja kot 10V, je tu tezava, ker sem jaz tocno na tej meji...
Sedaj nocem kupiti materjal in toroid, sestaviti in se kasneje v primeru sesedanja tepsti po glavi...
Ali lahko kdo iz prakse pove ali lahko LM338 zdrzi omejevati tok pri 10V na 3A, brez sesedanja.
Hlajenje bo kot je treba, tako da tukaj ne bo tezav.
Ali naj vzamem kaksen napajalnik 10V 3A in tako od njega zahtevam da deluje na maksimalni zmoglivosti?
Hvala! _________________ Lep pozdrav!
Aljaž T. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 24.01
|
Objavljeno: Čet Mar 31, 2011 5:40 am Naslov sporočila: |
|
|
Operacijc + referenca + shunt, vse skupaj pa zvezano v način 'latch on overcurrent' |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni