www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

ISKRA MI7006

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.77
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 31, 2011 9:25 am    Naslov sporočila:  ISKRA MI7006 Odgovori s citatom

Dobil in delno popravil sem omenjeni instrument. Manjka mu še upor R104 - nekak žični upor naj bi to bil za neko tokovno območje. Ima mogoče kdo shemo tega instrumenta ? Bi prišla prav tudi zaradi umerjanja, ker ima zadeva malo mojre trimerjev notri, med drugim tudi dva trimer kondenzatorja (zakaj že?).
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
PPG78
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Aktiv.: 9.88
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 31, 2011 11:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Shema primerna za skeniranje se še išče, R104 pa naj bi bil 1ohm. Trimer kondenzatorji pa so za frekvenčno kompenzacijo, saj naj bi meril do 2kHz.

LP, Peter
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 31, 2011 12:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Super. zaenkrat si mi zelo pomagal. (ta upor je par watov kajne?).Če pa uspeš najti shemo in jo pripneš, ti bom sploh hvaležen. Instrument je tako star da je pametno imeti shemo pri roki...
Zankrat hvala!
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.22
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 31, 2011 1:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na filemanagerju pod

Home / Razni načrti elektronskih naprav / merilni instrumenti / Iskra / Kazalcni multimetri / Unimer6.pdf

se nahaja shema za Unimer 6 (mogoče je podoben MI7006), vendar žal brez kosovnice.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 31, 2011 1:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bom pogledal, čeprav dvomim - namreč tale ima notri tri (3!) PCB-je eno nad drugo, operacijski, par 40xx čipov...ni da ni. Je kar zajeten (v smislu debeline). Svoje čase je moral biti kar stroj...
Nazaj na vrh
PPG78
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Aktiv.: 9.88
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 31, 2011 1:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Unimer 6 ter MI7006 je enako, spreminjala se je le oznaka.

LP, Peter
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
kastaneda
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 11:18
Aktiv.: 2.41

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 31, 2011 1:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa še ena datoteka... Very Happy

SHEMA 0703400.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  SHEMA 0703400.pdf
 Velikost datoteke:  265.54 KB
 Downloadano:  58 krat

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 31, 2011 1:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hm...noče prenesti - ali stran ni dosegljiva ali pa vrže ven miljon napak... Think
EDIT: uspelo s pošiljanjem na mail....
kvaliteta je bolj tako-tako, marsikatera oznaka se ne vidi, pa kosovnica bi res prav prišla., tako da če imaš možnost ponovnega skeniranja, se priporočam.
Je pa tole še vedno dosti bolje kot nič.
EDIT2:
no, med pisanjem se je pojavil nov post....tale shema je pa že super. Najlepša hvala!

Brick wall zdaj se mi pa že meša...vidim da sta shemi isti, samo meni iz neznanega razloga pdf viewer včasih malo čudno kaže...v glavnem, dobil, da se razbrati kaj je kaj. Hvala!
-->ppg78 - če ti uspe dobiti lep načrt, se kljub vsemu priporočam za kakšno kvalitetno kopijo...
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni