www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Problem: Računalnik se ne zažene

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
MCAT
Član
Član

Pridružen-a: Ned 18 Nov 2007 22:06
Aktiv.: 1.43
Kraj: Moravče (JN76JD)

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 13, 2011 4:09 pm    Naslov sporočila:  Problem: Računalnik se ne zažene Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Problem je sledeč: imam računalnik, ki pa se ob pritisku na ON gumb ne zažene - ne da nobenega znaka življenja.
Ta problem nastane, ko računalnik za nekaj časa izklopiš iz napajanja (tudi par sekund).
To se mi je že zgodilo, vendar je prvič kar samodejno zaželo delovati - pojavila se je napetost, drugič pa sem resetiral bios - vzel ven baterijo in čez nekaj zopet nazaj in priključil 220V.
Sedaj pa ne pade na nobeno "finto".
Zanimivo je to, da LED na matični plošči gori, priključki za diske, cd,... pa nimajo napetosti.
Prejšnja opažanja: Po normalnem izklopu računalnika iz Win, je računalnik za cca. 5 min ugasnil napajanje na USB portih, nato pa ga spet prižgal.
Ugotovil sem, da računalnik lahko zaženem, le če se pojavi napetost na USB.
Vsi ti simptomi se po moje pojavljalo od takrat, ko sem naložil novo različico biosa.

Računalnik:
-Windows XP prof.
-Matična: Asus P5K (Intel chipset)
-Procesor: Intel Core2 Quad Processor
-Grafična: GeForce 8800GT
-Napajalnik: Power PFC LC6550 Ver. 2 ATX12V Max550W

Ne vem, ali je kaj narobe z napajalnikom, ali je kriv bios.

Hvala za pomoč.

LP,
Grega

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Tomazp
Član
Član

Pridružen-a: Sob 02 Feb 2008 13:24
Aktiv.: 2.64
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 13, 2011 4:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poizkusi z drugim napajalnikom. Sem prepričan v 90% da je kriv. To da sveti ledica nič ne pomeni, saj je izvorov napajanja več.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.76
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 13, 2011 10:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Postopno odklapljal vse komponente dokler nimaš več nobene komponenete priklopljene na matično(priklopljen je samo procesor in hladilnik). Jaz sem na tak način ugotovil, da je matična tovarnisko okvarjena, vendar šele izven garancije. RAMa preložil v druga dva slot in deluje kot urca.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
teey
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Sep 2008 20:51
Aktiv.: 0.10
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 13, 2011 11:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tomazp je napisal/a:
Poizkusi z drugim napajalnikom. Sem prepričan v 90% da je kriv. To da sveti ledica nič ne pomeni, saj je izvorov napajanja več.

Se strinjam. Sem že imel podobne izkušnje da na oko vleče k drugim okvaram, predvsem matični, ampak ni bilo tako. Menjal napajalnik in je spet med živahnimi. Skušaj se ognit slabim noname napajačem, povzročajo marsikatero preglavico, ki ni vredna časa.
Nazaj na vrh
MCAT
Član
Član

Pridružen-a: Ned 18 Nov 2007 22:06
Aktiv.: 1.43
Kraj: Moravče (JN76JD)

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 14, 2011 6:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hoj!
Hvala za nasvete. Moj PC je vstal od mrtvih Very Happy. Zamenjal sem mu srce - napajalnik, tako, da teče kot urca, oziroma še bolje kot prej.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni