www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

HP prenosnik NX5000, random polnenje baterije

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
bbf
Član
Član

Pridružen-a: Sre 16 Jan 2008 14:34
Aktiv.: 1.39
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 15, 2011 10:43 pm    Naslov sporočila:  HP prenosnik NX5000, random polnenje baterije Odgovori s citatom

Torej, dobil sem ta laptop, ga očistil, popravil prekinjanje na MAX1997 čipu, kupil 1G rama, 250G hitrejši disk, 1,8GHz 2MB L2 procesor.. Računalnik ima vse wifije, bluetotthe itd kar rabi sodobni prenosnik, le ena malenkost ga baše: baterija in njeno polnjenje.
V njemu je bila originalna baterija, ni jo hotelo polnit oziroma po zbujanju z lab usmernikom iz mrtve cone (ko je napetost na celicah premajhna za polnenje) jo je napolnilo, po korakih sicer, in držala je nekih 20 minut. Kupil sem novo od kitajca na ebaju, cena ugodna, nekje polovico originalne. Te baterije imajo lastno nadzorno in polnilno vezje, ki preko I2C podobnemu vodilu sporočajo OSu in BIOSu stanje. aha, vozim XPje, tako da problem ni povezan s slabim softwerom v win 7. No, ta nova baterija se ni hotela napolnit. sistem jo najde, kaže svoje procente, ne kaže pa preostalega uporabnega časa - ok, očitno to v njenem kontrolerju ni omogočeno. V navodilih piše "sprazni do 10% in nato napolni". Spraznila se je do 0%, nisem pač nadzoroval in je šla do konca.. Po priklopu polnilca je bila še nad mrtvo cono z napetosto, a jo ni polnilo. kasneje se je izkazalo, da jo včasih fila, včasih ne, vglavnem, prišla je do 100% po korakih, ob moji prisotnosti. čez 14 dni vzamem prenosnika - je prazen, baterija na 3%. Nič, sem mogoče pustil ga v mirovanju, se je spraznil, karkoli.. Priklopil polnilec pa spet ne polni. baterije ven/not, polnilec ven/not ne pomaga. Mogoče pa bo polnilo, mogoče pa vseeno ne..
Na polnilec računalnik lepo dela, brez prekinjanja. Računalnik je letnik 2004, prav tako originalen polnilec, so mogoče slabi kondenzatorji v njemu in ne zmore polnenja? letnik je pravi za to.
Kdo imel kake podobne izkušnje? in celo našel rešitev?
LP!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bbf
Član
Član

Pridružen-a: Sre 16 Jan 2008 14:34
Aktiv.: 1.39
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 16, 2011 9:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Evo, danes zjutra ni več pisalo charging v windowsih, niti ni gorela ledica za polnenje, in ostala je na 3%. za trenutek sem izvlekel baterijo in jo vstavil nazaj, nato še napajanje zadaj, in napolnilo jo je do 10%, sedaj spet stoji. ves čas je pa rdeč križec čez baterijo. tudi ko polni, to je po tanove, prejšnji cikel je bila ok. sedaj je tretji cikel polnenja baterije - to si zapisuje v spomin.
hjah...

update: po ponovnem pretikanju baterije in konektorja zopet polni, je že nad 10% in ni več rdečega križca. očitno ima neke težave s kontakti in logiko. ampak včeraj ni hotlo polnit, pa sem večkrat to ponovil.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 17 Ur