|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
bbf Član

Pridružen-a: Sre 16 Jan 2008 14:34 Prispevkov: 296 Aktiv.: 1.40 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Apr 09, 2011 9:56 pm Naslov sporočila: Elektrostatika na kazalčnem inštrumentu |
|
|
Torej, pesti me težava, očistil sem inštrument in sedaj se ne morem znebiti statike na plastiki. kazalec leti po svoje, ustavlja se kjer mu paše, meritev je: ?hm?...
Nekje sem prebral za antistaični premaz. kaj bi bilo to?
Kako se pa drugače znebiti statike? ga postavim ven na dež (ko bo)?
Hvala!
lp! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 16.01
|
Objavljeno: Sob Apr 09, 2011 10:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kakšen sprej za avtomobilsko armaturo ali za pohištvo bi znal pomagati.
Potem pa uporabljaj manj agresivna čistila, ali po čiščenju spet posprejaj.
Načeloma bi morala tista plastika nad zaslonom vsebovati antistatičen dodatek plastiki že pri izdelavi . _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robika Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 20:55 Prispevkov: 281 Aktiv.: 1.19 Kraj: ajdovščina
|
Objavljeno: Ned Apr 10, 2011 7:43 am Naslov sporočila: |
|
|
Mi smo bili naučeni, da dahneš v "steklo" potem pa se ga dotakneš s prstom in pride do izenačitve, takrat pa kazalec pade na izhodišče. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 20.02
|
Objavljeno: Ned Apr 10, 2011 9:03 am Naslov sporočila: |
|
|
igo je napisal/a: |
Načeloma bi morala tista plastika nad zaslonom vsebovati antistatičen dodatek plastiki že pri izdelavi . |
Saj ga je, pa je bil preveč temeljito očiščen.... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
6dan8 Član

Pridružen-a: Tor 18 Jan 2011 10:53 Prispevkov: 1053 Aktiv.: 6.00 Kraj: Goriška
|
Objavljeno: Pon Apr 11, 2011 12:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Je to enosmerni instrument z vrtljivo tuljavico? Saj kazalec ne drsa po skali, kajne? Če si instrument pred čiščenjem razstavljal, bi težava znala biti tudi mehanska, še posebej, če ima instrument vijak za nastavljanje ničle (palčka na vijaku tišči na nepravo mesto in ....). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 20.02
|
Objavljeno: Pon Apr 11, 2011 1:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne ne, statika je problem.
Tovarniško je iz notranje strani poseben premaz.
Če ga ni, se dogajajo čudne stvari  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bojans Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52 Prispevkov: 1196 Aktiv.: 5.59 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Apr 11, 2011 4:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sodelavec je pri popravilih kazalčnih instrumentov uporabljal Plexiclar, tekočino za čiščenje pleksi stekel. Kje jo je dobil pa ne vem.
Poizkusi takole: Čistilo za steklo vlij na steklo skale, naj se lepo razleze po celi površini. Ostanek odlij. Ko se bo posušilo zmontiraj skupaj.
Moralo bi delovati.
če boš poizkusil, poročaj. _________________ Razlike med mrličem in butlom ni. Nobeden od niju se ne zaveda. Trpi pa okolica. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.05 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pon Apr 11, 2011 6:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz plastiko za 2 minuti omočim v izrabljen fiksir. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni