www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

ERSŠG Poročilo-končni izdelek
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Naloge, izpiti, seminarske
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.65
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 11, 2011 3:12 pm    Naslov sporočila:  ERSŠG Poročilo-končni izdelek Odgovori s citatom

Počasi moram začeti izdelovati poročilo za moj končni izdelek. Dobili smo sicer neka navodila, vendar so za moje mnenje zelo skromna in neprimerna. Najbolj je seveda poudarjeno kolikšna pisava, razmak med vrsticami..., namesto, da bi napisali katere elektrotehniške točke moramo vključiti v besedilo in podobno. Sicer bom v šoli prosil za kakšna bolj uporabna navodila oziroma kakšen primer poročila. Sam bi sicer v jedro ustavil naprimer: program in opis programa, sheme in opise shem, potek izdelave tiskanih vezij, potek vgradnje v ohišje, rezultati, testiranja, navodila za uporabo,... Samo nebi rad naredil kajl narobe.

Zato prosim, v kolikor je kdo obiskoval ERSŠG program elektrotehnik elektronik, da pripne svoje poročilo. Ne zahtevam vsebine. Dovolj bi mi bilo že kazalo.

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
mkosmac
Član
Član

Pridružen-a: Čet 26 Mar 2009 22:18
Aktiv.: 1.52
Kraj: Limbarska Gora

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 11, 2011 3:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz ti lahko dam svojega za vpogled. Ni ravno perfekten, dalo bi se ga še izboljšati z dodatnimi opisi...
Nastal pa je prejšnji teden na projektnem tednu.

Če rabiš ga lahko dobiš samo ne danes, ker je USB ostal v uč.110 Confused
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 11, 2011 3:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mkosmac je napisal/a:
Jaz ti lahko dam svojega za vpogled. Ni ravno perfekten, dalo bi se ga še izboljšati z dodatnimi opisi...
Nastal pa je prejšnji teden na projektnem tednu.

Če rabiš ga lahko dobiš samo ne danes, ker je USB ostal v uč.110 Confused

No prosim, ko boš lahko. Kako pa to, da na projektnem tednu, saj 4 letniki v le tega niso bili vključeni?

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
mkosmac
Član
Član

Pridružen-a: Čet 26 Mar 2009 22:18
Aktiv.: 1.52
Kraj: Limbarska Gora

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 11, 2011 3:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aha.
Če pa rabiš kakšno poročilo, ki je iz 4. letnika ti pa ne morem pomagat.
Sprašuješ vsaj leto prekmalu Mr. Green
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 11, 2011 3:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vseeno hvala. Gre za malo bolj obširno poročilo oziroma seminarsko nalogo kot običajno.
RUros
Član
Član

Pridružen-a: Čet 09 Mar 2006 22:26
Aktiv.: 4.39

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 11, 2011 3:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če želiš ti lahko pošljem mojo nalogo, izpred dveh let, končna ocena izdelka je bila 5 (odlično) le e-mail mi posreduj. Je pa komisija, ki sem jo imel jaz, gledala poročilo bolj malo, bolj so me spraševali in poslušali, kar je dobro, če izdelek narediš sam in razumeš za kaj si ga naredil, potem ne bo problem odgovarjati in vzpostaviti pogovor s komisijo.
V poročilo pa vnesi čim več izkušenj, ki si jih imel pri izdelavi. Najbolj so zanimive težave oz. problemi, ki se pojavijo, ter način kako si jih rešil.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 11, 2011 3:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Izdelek sem v celoti izdelal sam, seveda brez uporabe elektronik.si spet ni šlo. Laughing
Program je moj, zasnova je moja, sheme so moje. Skratka vse. Tako, da odgovarjati na vprašanja mi ne bo problem.

Vnaprej hvala za poročilo. Lahko mi ga pošlješ na ZS, sicer je pa email v mojem profilu pravi in sicer pzufic@mail.com.

fluffy111
Član
Član

Pridružen-a: Sob 13 Dec 2008 21:44
Aktiv.: 1.75
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 11, 2011 4:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem seminarske naloge delal po takšnem sistemu:

1. Osnovna ideja sistema v prostoru (laičen opis delovanja sistema v neki okolici)
2. Idejna shema
3. Blokovna shema+opisi sestavin(npr.: AD pretvorba, iitd.)+grobi opis elementov (npr.: kaj je to mikrokrmilnik, kaj je to LED, itd.)
4. Strojna oprema:
- električna shema+opisi komponent+opis delovanje vsakega sklopa
- mehanski deli sistema (če so prisotni)
5. Programska oprema:
- grafični načrt
- program+opis programa
6. Zaključek (ali razprava)

Seveda, takrat ko smo pisali o komunikaciji in računalniških aplikacijah je zadeva malo drugačna. Še vedno pa so na prvem mestu osnovna idejna shema v neki okolici, idejna shema in blokovna shema.
Nekako še mi po tem sistemu ni uspelo narediti seminarske za manj kot 4. Tako je pri nas. Kako pa imate na vaši šoli zrihtano pa ne vem. Nekih velikih razlik pa pomojem ni.

Lp
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Sibica
Član
Član

Pridružen-a: Sob 02 Maj 2009 15:24
Aktiv.: 5.59
Kraj: Vremska Dolina

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 11, 2011 5:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

RUros

A bi lahko tudi meni poslal?
Prav tako zaključujem 4 letnik, izdelek imam že narejen. Tako da bi potreboval nek osnutek, da se vsaj približno držim strukture.

mail: alen.novak@gmail.com

kdenik
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Okt 2009 18:00
Aktiv.: 0.08
Kraj: Loška dolina

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 05, 2012 9:35 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Potreboval bi kakšen primer seminarske naloge. Izdelek mi deluje in sedaj moram napisati še seminarsko nalogo. Navodila, ki smo jih dobili, so skoraj neuporabna, ker nič ne piše o vsebini naloge. Vsaka pomoč je dobrodošla.

LP
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 05, 2012 9:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če bom našel ti pošljem oziroma objavim tu.
start
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59
Aktiv.: 11.71
Kraj: Eindhoven, Nizozemska

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 05, 2012 10:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poglej, ko sem se lotil delati zakljucni izdelek, je bila prva stvar, ki sem jo naredil ta, da sem v wordu napisal naslov svojega izdelka, ter kar zelim doseci. Tako kot sem napredoval pri izdelku, tako sem update-al se porocilo.

Na koncu sem imel kar nekaj strani besedila, ki so mi pomagala pri pisanju same naloge.

Kar se tice same vsebine naloge, ne bos nasel nikjer nicesar!
Saj ti nihce ne more predpisat kaj moras vse nabasat v nalogo.

Noter napisi vse kar se ti zdi prav in vredno da bralec izve, ko bo bral tvoj seminar.

Ko sem pisal seminarsko (lahko jo preberes v zadnji stevilki elektronik.si revije, 16. revija), sem bi osredotocen na to, da bodo seminarsko brali ljudje, ki si bodo z njo bodisi zeleli pomagat pri svojem izdelku ali pa celo, kot navodilo, po katerem bodo naredili se sebi eno kopijo izdelka.

Torej seminar ne pises da ti bo dal "prfoks" kljukico ali oceno, temvec da bos bralcu dokazal, da ti dejansko razumes to kar si naredil.

Se enkrat, ce rabis vzorec seminarja, si poglej zadnjo revijo.

Aljaž T.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.72
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 05, 2012 3:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za zgled si lahko dol potegnete kakšno diplomo.
Tudi moja diploma je pripeta tu na forumu.

Poglavja, ki jih lahko izpustiš, so:
- angleški povzetek (slo povzetek ne škodi če je napisan)
- izjava o avtorstvu
- zahvala

Ni dosti več dela, če se držiš tega okvira, izdelek (poročilo) pa neprimerno bolj profesionalno izgleda. Wink

PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 05, 2012 4:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Semnirska naloga končnega izdelka na ERSŠG mora vsebovati angleški povzetek.
kdenik
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Okt 2009 18:00
Aktiv.: 0.08
Kraj: Loška dolina

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 06, 2012 7:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ja, povzetek v angleščini je nujno potrben na vegovi. bom pa pogledal primer diplome in upam, da mi bo v pomoč.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Naloge, izpiti, seminarske Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni