www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Težave z agregatom (Hofer)
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
spužva
Član
Član

Pridružen-a: Sob 14 Jul 2007 10:03
Aktiv.: 0.25

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 14, 2011 7:36 am    Naslov sporočila:  Težave z agregatom (Hofer) Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Pregledal sem forum, ampak podobnega problema nisem našel, zato vas prosim za kakšen nasvet.
V roke mi je prišel agregat King Craft KC30AE, moči 2,5 kW. Problem je v tem, da mu nabija napetost od 0 do cca 180V, tako v praznem teku, kot pod obremenitvijo, tako da se ga ne da uporabljati. Servis je menda v Avstriji.

Hvala za odgovore!

Blaž
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
žrepko
Član
Član

Pridružen-a: Tor 23 Mar 2010 20:12
Aktiv.: 3.77
Kraj: Ptuj-Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 14, 2011 8:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če je še v garanciji, nesi nazaj, saj imajo garancijo lepo porihtano.
Nazaj na vrh
spužva
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 14, 2011 8:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne, garancija je potekla.
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.63
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 14, 2011 8:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Servis je v Sloveniji, o servisu pa raje nebi.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.92
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 14, 2011 8:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Servis je v Sloveniji, o servisu pa raje nebi.
- zakaj ne ? To je tako, kot da bi napisal, da ne boš nič napisal.
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 14, 2011 9:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No bom pa napisal. Serviser je trdil, da je z agregatom vse vredu, čeprav je bencin pri odprti pipici, pri nedelujočem ali delujočem agregatu iztekal skozi zračni filter uplinjača. Ko smo mu omenili še nastavitev napetosti pa je začel, da če hočem kolikor toliko dobro napetost, da naj ne kupujem takih agregatov itd. In na koncu, ko je agregat poslal nazaj, da bi ga vrnil v trgovino, je prišel brez navodil in kopije računa, ki sem ju priložil.

Ko smo jim v trgovini omenili servis, in da je agregat nazaj prišel brez računa in navodil, ki sem ju priložil, so se takoj začeli drugače pogovarjati. Iskali so celo drug nov agregat in ga menda celo našli, ampak jaz sem ga vrnil in vzel denar.

Potem sem naročil drug generator v trgovini Inter Diskont. Stvar je kmalu prišla na dom in glej ga zlomka lužica olja že na dnu škatle. Nič si rečem, to so samo kaj polili. Nalijem bencin, olje in vžgem agregat. Med delovanjem se je zelo zaganjal. Ko sem gledal nivo olja sem potem videl, da je kapa svečke počena in seveda vzrok zaganjanja je bil znan. Naslednji dan pa še lužica olja pod njim. Se dogovorim po emailu nesem na pošto in stvar gre na servis na njihove stroške. Stvar sicer pridejo uslužbenci PŠ iskat tudi do hiše, vendar jih nisem hotel čakati. Agregat pride iz servisa, menjan je bil kabel svečke, olje pa češ, da ne izteka. Stestiram in seveda olje izteka. Pošljem email v katerem napišem, da se iztekanja olja ne da videti v 5min testiranja in da naj stvar ustrezni popravijo ali zamenjajo. In čez nekaj dni dobim nov agregat, ki dobro deluje. Spet pa se je pojavila težava in sicer kurjenje varovalk pri polnjenju akumulatorja. Spet pošljem nazaj in serviser me pokliče, da pri njemu na akumulatorju deluje normalno, še spregovoriva nekaj besed o izmerjenih napetostih in čez nekaj dni ga imam doma. In kriv je bil moj "zaspan" akumulator.

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
lostid
Član
Član

Pridružen-a: Tor 30 Sep 2008 17:23
Aktiv.: 1.15
Kraj: Ljubljana-rudnik

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 14, 2011 10:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PZUFIC je napisal/a:
No bom pa napisal. Serviser je trdil, da je z agregatom vse vredu, čeprav je bencin pri odprti pipici, pri nedelujočem ali delujočem agregatu iztekal skozi zračni filter uplinjača. .

Lahko je imel kakšno smet tam pri igli ki je pritrjena na plovec v fergazerju in se zato ni zapiral pravilno (samo spucati je potrebno) ali pa je plovec puščal.
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 14, 2011 11:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

lostid je napisal/a:
Lahko je imel kakšno smet tam pri igli ki je pritrjena na plovec v fergazerju in se zato ni zapiral pravilno (samo spucati je potrebno) ali pa je plovec puščal.

Možno, sicer se pa ne spoznam ravno na uplinjače. Sepravi fergazer potem ni membranski, ampak ima namesto membrane kroglico? Sicer bi pa že z odstranitvijo fergezerja imel kar nekaj dela. Rajši stvari, ki so v garanciji ne popravljam sam. Sem se takoj ko sem zagledal tiste vzemti še bolj prepričal, da je bolje, da gre na servis. Sem mislil, da so samo na agregatih zaradi regulacije vrtljajev. Samo sem potem videl, da jih imajo tudi motokultivatorji s subaru motorjem. Sicer pa zakj bi se trudil s stvarjo, ki je v garanciji.

Nazadnje urejal/a PZUFIC Sob Apr 16, 2011 1:20 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
spužva
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 15, 2011 8:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Problem ni v regulaciji vrtljajev , ampak v napetostnem regulatorju, kar so mi povedali v bivšem servisu. Rezervni del bom poskusil od dobavitelja dobiti prek Hoferja, če ne bo predrago seveda. Potem mi ostane še e-bay, al pa kontejner.

LP
Nazaj na vrh
lostid
Član
Član

Pridružen-a: Tor 30 Sep 2008 17:23
Aktiv.: 1.15
Kraj: Ljubljana-rudnik

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 16, 2011 12:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hmm praviš, da ima membranski fergazer, tak kot v motorki? Torej ne klasičnega kjer je spodaj šalca z bencinom, notri pa plovec in igla, pri takih je pomagalo če si z kladivom udaril po šalci in je igla zaprla dotok bencina
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 16, 2011 1:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne spoznam se na motorje. Sem domneval, da je mebranski. Ampak bo očitno tak kot ti praviš, glede nato, da ima spodaj posodico s čepom.
bonny
Član
Član

Pridružen-a: Tor 09 Jan 2007 19:43
Aktiv.: 1.19
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 01, 2011 10:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Crkuje elektronika za vzbujanje. In to ne obcasno temvec po tekocem traku. Seveda je lepo zalita v plastiko tako da ji zlepa ne pride do zivega.

Vem za kar nekaj takih 'mrlicev'. Bo treba neko kavbojsko elektroniko narest da bo delal.
Nazaj na vrh
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.21
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 01, 2011 12:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče ni treba ravno kavbojev klicat. Poglej naslednjo temo:

http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=9941
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bonny
Član
Član

Pridružen-a: Tor 09 Jan 2007 19:43
Aktiv.: 1.19
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 01, 2011 3:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala...

Veliko koristnega. Mi vsaj ne bo treba razbijat plastike..
A ce sem prav razumel se nihce ni naredil "delujoce" elektronike in to objavil. (Razen onega linka na hrvasko stran ki pa uporablja nedobavljive tranzistorje)

Torej nekaj se se vedno da narest...
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 01, 2011 3:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam še eno elektroniko, katero sem se lotil odpirati, vendar mi ni uspelo, sem sicer nekaj elementov uničil pa vendar.

Če so še kakšne ideje odstranjevanja smole pa kar na plano.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni