www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Število prispevkov na 1 strani

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Forum in Filemanager
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
program_er
Član
Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47
Aktiv.: 10.33
Kraj: Maribor (Pohorje)

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 27, 2011 4:35 pm    Naslov sporočila:  Število prispevkov na 1 strani Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

En predlog administratorjem foruma:

Večkrat se mi je že zgodilo, da sem ob "preletavanju" določene teme (recimo ob iskanju kakega posta, priponke, ali pa če je treba zgolj na hitro "osvežiti spomin" o stvareh v tisti temi, ali pa če iščemo nekaj, ampak ne vemo točno kaj (in posledično ne vemo iskalnih gesel), potem pa to opazimo v temi in - hop, to je to) moral preiskati več strani, da sem našel določen prispevek.

Preklapljanje med stranmi pa zna biit včasih mudno/moteče, sploh pri temah z velikim številom strani.

Ali bi se dalo dodati kakšen gumb oz. "drop-down okence", kjer bi lahko uporabnik izbral, koliko prispevkov hoče videti na eni strani? Kot imajo to trgovine, koliko izdelkov na stran se naj prikazuje - 20, 30, 50, 80, 100, 150, 200...

Upam, da razumete, kaj sem hotel povedati. Bi bilo to možno?

Lep pozdrav
Bojan Potočnik
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
damo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45
Aktiv.: 8.47
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 27, 2011 5:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Fajn bi bilo tudi, če bi bila rdeča črta med prebranimi in novimi prispevki.
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.87
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 27, 2011 8:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mene pa moti, da pri iskanju v forumu iskalnih ne izvrže najbližjih tem, ki se navezujejo na ključno besedo.

Vtipkal sem že natančno isti naslov teme in je prej pokazalo zadnje prispevke, iskanega pa šele na tretji ali pa četrti strani.

Ali pa ne znam uporabljati iskalnika? Kako vi iščete?

Jule
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48
Aktiv.: 11.79
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 27, 2011 9:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz iščem z googlom:

site:elektronik.si dam spredaj.

program_er
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 27, 2011 9:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jule je napisal/a:
Jaz iščem z googlom:

site:elektronik.si dam spredaj.

Jaz enako, s tem da dam tole zadaj Laughing

iskalni niz site:elektronik.si

Po mojih izkušnjah so rezultati boljši od vdelanega iskalnika Wink
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
program_er
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 01, 2011 12:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče odgovor kakšnega moderatorja/administratorja, če je tole izvedljivo oz. če lahko to opcijo pričakujemo v bližnji prihodnosti ali je zaradi _ razloga(-ov) ne bo? Think
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.41
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 01, 2011 3:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ti bom jaz poskusil odgovorit na postavljeno vprašanje.

Opcija izbire števila prikazanih prispevkov na strani je izvedljiva. Drugo vprašanje je, ali se bo v tej verziji forumskega SW pojavila.

Naslednje vprašanje se nanaša na iskanje po forumskih prispevkih. Na forumu obstajata dve opciji iskanja. Ena, namenjena hitremu iskanju na desni strani začetne strani foruma in druga nekoliko bolj prilagodljiva dostopna preko linka v glavi foruma. Iskalnik sam po mojih izkušnjah deluje predvidljivo glede na postavljene ključe. Vprašanje pa je, ali vgrajeni iskalnik lahko konkurira googlovim algoritmom razporejanja relevantnosti zadetkov. Osebno sem skeptičen, da bo temu drugače tudi v naslednjih verzijah programske opreme foruma ... razen če ... bi se lotil integracije googla v neki obliki.

Še par besed glede trenutnega stanja in bodočih načrtov. Upgrade foruma je bil predviden že v preteklem letu, vendar se ga drži malo smola. Lansko leto mi je sredi poletja zakuhal testni strežnik in je šlo polje s pripravljeno nadgradnjo rakom žvižgat. Proti jeseni sem se lotil restavracije testnega okolja, vendar je prišlo precej burno obdobje na drugih področjih, zato je moralo tole na listo nekoliko nižjih prioritet. Nadgradnja je planirana v tem letu, kakih bolj natančnih terminov pa zaenkrat še ne bi upal vleči na plano.

Kar nekaj pogrešanih funkcionalnosti bi se moralo z omenjeno nadgradnjo pojaviti, zato nekih večjih popravkov obstoječe verzije z izjemo rednega vzdrževanja ne planiram.

Program_er je napisano zadovoljiv odgovor na postavljena vprašanja?

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
program_er
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 01, 2011 4:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najprej hvala za odgovor in ja, vsekakor je odgovorilo na vse in še več, kar me je zanimalo (v zvezi s tem).

Predvsem me je zanimalo to, če je sploh izvedljivo. Sicer pa se ne mudi, če sem 3 leta "zdržal" brez tega, bom še dlje Wink Podal sem pač predlog dodatne funkcije foruma Wink

Glede iskanja mene osebno nič ne moti in niti ne vidim potrebe, da bi se kaj spreminjalo. Če ne najdem preko Googla grem iskati z vgrajenim ali obratno, oboje vzame približno enako časa. Za druge uporabnike sicer ne vem, vendar po mojem mnenju si ne rabite svojega že 100% zasedenega urnika zapolnjevati še z "raziskovanjem Googlovih algoritmov iskanja".
Sicer pa kolikor vem, ima vsaka forumska stran v sebi tudi "google scripto" (ali kaj je že tisto, da lahko Google išče po tej strani), tako da bi nam integracija Googla v forum prihranila le odprtje novega zavihka, ker lahko itak že zdaj vse najdemo preko njega.

Lep pozdrav
Bojan
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Forum in Filemanager Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni