www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

nokia N82 - problem
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
sedlarc1987
Član
Član

Pridružen-a: Čet 22 Okt 2009 10:27
Aktiv.: 0.16
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 24, 2010 1:57 pm    Naslov sporočila:  nokia N82 - problem Odgovori s citatom

Zdravo! imam en problem, in sicer:

hotel sem menjati ohišje telefona, to sem naredil. sestavim nazaj in mi ne dela več kamera (zadnja 5M pixel) prednja dela normalno!

pogledal sem konektroje, stike in zgleda vse v redu.

ali ve mogoče kaj bi lahko bilo narobe??

sedaj garancija verjetno ne velja več ali??
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 23.92

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 24, 2010 2:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoce se je snel flat kabel. Je pa zadeva res obcutljiva na statiko.
Nazaj na vrh
sedlarc1987
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 24, 2010 2:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hmm, skoraj nemogoče da bi se snel ker sem ga imel najmanj 4 razstavljenga, probal tudi pri odprtem telefonu in ne dela.
Nazaj na vrh
Pyr0Beast
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 24, 2010 3:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Potem je preprosto crknila regulacija kamere. Tudi meni je naredilo enako, samo ne na nokii. Na sony ericssonu k750i
Nazaj na vrh
sedlarc1987
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 24, 2010 3:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hm, kakšna regulacija kamere, a se da to zamenjat??
Nazaj na vrh
LukC
Član
Član

Pridružen-a: Sob 10 Maj 2008 16:29
Aktiv.: 0.22
Kraj: Borovnica

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 24, 2010 10:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

te telefoni majo iTak! težave sami s sabo... skoraj vsi.. Very Happy

moja N78 je ostala "brez" antene... kar na lepem nima več signala, čitalec kartic je pa tudi rakom žvižgal.. pa sploh ni bilo nobene mehanske nasilnosti nad telefonom.. kar na lepem je umrlo vse skupaj.. jaz mislim, da ima tukaj vezo software za garancijo.. se pravi, ko garancija preteče, ti sam od sebe izklopi neka, tako da plačaš servis.. Wink xD

Ščitim se z pregovorom "videz vara."
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
matejl
Član
Član

Pridružen-a: Tor 03 Nov 2009 22:12
Aktiv.: 0.63
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 24, 2010 11:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Si poizkusil bralnik črtnih kod ?
Meni na N95 ni delala kamera, bralnik pa Twisted Evil Twisted Evil
Nazaj na vrh
sedlarc1987
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 26, 2010 3:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo! sem rešil problem:

problem je bil v pokrovu kamere, v kateri se skriva majhen magnetek. no tega megneteka v novem ohišju(ponaredek) ni bilo. sedaj sem prestavil ta megnetek na novo ohišje in zadeva špila.

kar pa se tiče samega telefona, je telefon super, nikdar mi še ni zmrznil, edino kar je me malo moti oblika.
Nazaj na vrh
Pyr0Beast
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 26, 2010 4:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj takega. No, važno da špila.
Nazaj na vrh
tonko
Član
Član

Pridružen-a: Sob 25 Jun 2005 13:45
Aktiv.: 2.28
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 26, 2010 5:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz imam N82 in je ohišje že precej zdrsano in potrebno zamenjave.
A je ta ponaredek solidno izdelan ? Kje si ga nabavil ?
Nazaj na vrh
sedlarc1987
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 29, 2010 1:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo!

ohišje je super za to ceno 16€ (jaz sem ga sicer malo znucal ob robu, ker sem telefon odprl in zaprl najmanj 10 x zaradi zgoraj omenjenih težav (razen pokvora kamere-LOL)) ti pa priporočam da zraven kupiš še tipkovnico (3 €) jaz je nisem ker niso beli srebrne barve (dobijo jo v 14 dneh).

preden greš opirat poglej na youtube kako se odpre telefon (predvsem display, tipkovnica), če ga še nisi odpiral.

Trgovina: http://www.mobiplanet.si/Ohisje-za-Nokia-N82.html?pop=0
Nazaj na vrh
sebastjan.kamensek
Član
Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04
Aktiv.: 4.99

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 29, 2010 2:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No za tiste ki tem filmom ne zaupate pa sem bil tako dober, da sem izbrskal servis manual kjer je vse do zadnjega vijaka obrazloženo v besedi in sliki.

l.p.

N82_servicemanual_level_1and2.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  N82_servicemanual_level_1and2.pdf
 Velikost datoteke:  3.21 MB
 Downloadano:  42 krat

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
stromarjack
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sob 15 Dec 2007 22:09
Aktiv.: 0.02
Kraj: Krško , maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 19, 2010 12:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

zanim me kje točno je ta magnet skrit ? ??
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Yahoo Messenger - naslov MSN Messenger - naslov
sebastjan.kamensek
Član
Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04
Aktiv.: 4.99

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 19, 2010 12:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pod gumbom, kjer kativiraš kamero. na zadnji strani telefona. Če bi pregledal service manual, ki sem ga pripel zgoraj, bi to vedel...

l.p.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
stromarjack
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sob 15 Dec 2007 22:09
Aktiv.: 0.02
Kraj: Krško , maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 19, 2010 5:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hvala , sem imel še eno ohišje tega telefona pa [slovenščina je zame španska vas] dal narazen in ugotovil kje se skriva = ) , , , [slovenščina je zame švedska vas] da zdaj že funkcionira = )

Kaj pa pravila ?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Yahoo Messenger - naslov MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni