|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14679 Aktiv.: 61.79
|
Objavljeno: Čet Avg 18, 2005 1:07 pm Naslov sporočila: ADSL brez ISDN-ja |
|
|
O tem je sicer bilo že veliko govora. Na voljino ponudbo pa me je opozoril Lojz, tako, da sem stvar tudi telefonsko preveril.
Doma namreč ADSL za enkrat baje zaradi "neustrezne" centrale do sedaj ni bil možen , če tudi bi imel ISDN.
Od operaterja na Volji sem dobi vspodbuden odgovor. Telekom baje intenzivno nadgrajuje svojo opremo tako, da naj bi do konca leta bila 95% pokritost. Z vključevanjem pa naj bi začel 5. septembra. Sam sem izpolnil prijavo na Volji. Kako se bo odvijalo v prihodnosti pa bom poročal. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
satelitko Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27 Prispevkov: 1777 Aktiv.: 7.48 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Čet Avg 18, 2005 9:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Silvo, I completely agree with your arguments!
P.S.
Zdaj pa zares: Želim si (ti), da bi tvoja beseda meso postala. Če bojo res imeli jajca in porihtali stvari za voljo bolj kot "sami sebi", bom recimo vsaj ZEEEELOOOO presenečen!
Srečno! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Pet Avg 19, 2005 6:42 am Naslov sporočila: |
|
|
Od vseh ponudb, ki sem jih zasledil je tale voljina najugodnejša. Sicer sem od doma od začetka "volje" do zadnje podražitve uporabljal voljin klicni dostop. Od začetka so bile težave glede zasedenosti. Zadnje leto teh težav ni bilo več. Le redko je bil potreben več kot en klic. Samo delovanje je bilo sigurno. Moram reči, da je delalo celo sigurneje kot siolov klicni dostop, katerega smo kar nekaj časa - preden smo dobili ADSL imeli na firmi. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4226 Aktiv.: 17.79 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Pet Avg 19, 2005 9:29 am Naslov sporočila: vprašanje |
|
|
Torej če imam sedaj čisto navaden priključek se preko modema poveča hitrost prenosa s večjo pasovno širino ?
Telefon ostane navaden ? prav tako številka?
LP
Telefoni mi niso najbolj blizu  _________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Pet Avg 19, 2005 9:46 am Naslov sporočila: Re: vprašanje |
|
|
lucca brassi je napisal/a: |
Torej če imam sedaj čisto navaden priključek se preko modema poveča hitrost prenosa s večjo pasovno širino ?
Telefon ostane navaden ? prav tako številka?
LP
Telefoni mi niso najbolj blizu  |
Telefonski priključek ti ostane tak kot je. Dobiš ADSL. ADSL praktično nima nobene veze s telefonijo. Potrebuješ le telefonski priključek (žico) Telefonija dela neodvisno. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.90 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Pet Avg 19, 2005 1:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tako je,tudi jaz imam ISDN in pozneje ADSL,Priključen imam navadni telefon ali faks preko modem.Tako da ni zaseden,če dela računalnik.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Lojz Član

Pridružen-a: Pet 11 Apr 2003 8:31 Prispevkov: 668 Aktiv.: 2.81 Kraj: Koroška
|
Objavljeno: Pet Avg 19, 2005 2:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za ADSL načeloma sploh ne bi rabil telefonske naročnine. Za ADSL samo uporabljaš obstoječo telefonsko infrastrukturo
Pri Telekomu so dobro iztržili za ISDN kot podlago za ADSL  _________________ LP
Lojz |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Djurodrljaca Član

Pridružen-a: Pet 19 Dec 2003 16:31 Prispevkov: 393 Aktiv.: 1.65 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Pet Avg 19, 2005 2:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ali je možno pridobiti ADSL tudi če nimaš telefonskega priključka (kabli so napeljani, samo ni priključeno na omrežje - živim v bloku). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
audio Član

Pridružen-a: Čet 19 Maj 2005 8:30 Prispevkov: 145 Aktiv.: 0.61 Kraj: kp
|
Objavljeno: Sob Avg 20, 2005 2:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kdaj bojo naši operaterji začeli ponujati ADSL brez naročnine. Podobno kot mobi sistem tako, da bi kupil cca 500 Mb prenosa in ko porabiš spet kupiš novo količino prenosa. Zato ker mesačna naročnina ubija. Cca 6000 sit x 12 =72000 sit na leto to je en lep kos plače. Mislim da vsi ne pobiramo dolgih filejov. Mislim da tudi prebiranje pošte in vključevanje na forum ni potrebne velike količine Mb. Zanimiva pa je hitrost ADSL ja ker odpiraš hitro in prenašaš hitro. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
egomez Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49 Prispevkov: 517 Aktiv.: 2.18 Kraj: Ljubljana/Sežana
|
Objavljeno: Sob Avg 20, 2005 8:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
To bi bila vsekakor zanimiva opcija. Verjetno pa se jim ne splača, zato je tudi ne ponudijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni