www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

ADSL brez ISDN-ja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Novice
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.79

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 18, 2005 1:07 pm    Naslov sporočila:  ADSL brez ISDN-ja Odgovori s citatom

O tem je sicer bilo že veliko govora. Na voljino ponudbo pa me je opozoril Lojz, tako, da sem stvar tudi telefonsko preveril.
Doma namreč ADSL za enkrat baje zaradi "neustrezne" centrale do sedaj ni bil možen , če tudi bi imel ISDN.
Od operaterja na Volji sem dobi vspodbuden odgovor. Telekom baje intenzivno nadgrajuje svojo opremo tako, da naj bi do konca leta bila 95% pokritost. Z vključevanjem pa naj bi začel 5. septembra. Sam sem izpolnil prijavo na Volji. Kako se bo odvijalo v prihodnosti pa bom poročal.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
satelitko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27
Aktiv.: 7.48
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 18, 2005 9:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo, I completely agree with your arguments! Shocked

P.S.

Zdaj pa zares: Želim si (ti), da bi tvoja beseda meso postala. Če bojo res imeli jajca in porihtali stvari za voljo bolj kot "sami sebi", bom recimo vsaj ZEEEELOOOO presenečen!

Srečno!
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 19, 2005 6:42 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Od vseh ponudb, ki sem jih zasledil je tale voljina najugodnejša. Sicer sem od doma od začetka "volje" do zadnje podražitve uporabljal voljin klicni dostop. Od začetka so bile težave glede zasedenosti. Zadnje leto teh težav ni bilo več. Le redko je bil potreben več kot en klic. Samo delovanje je bilo sigurno. Moram reči, da je delalo celo sigurneje kot siolov klicni dostop, katerega smo kar nekaj časa - preden smo dobili ADSL imeli na firmi.
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.79
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 19, 2005 9:29 am    Naslov sporočila:  vprašanje Odgovori s citatom

Torej če imam sedaj čisto navaden priključek se preko modema poveča hitrost prenosa s večjo pasovno širino ?

Telefon ostane navaden ? prav tako številka?

LP

Telefoni mi niso najbolj blizu Confused

Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 19, 2005 9:46 am    Naslov sporočila:  Re: vprašanje Odgovori s citatom

lucca brassi je napisal/a:
Torej če imam sedaj čisto navaden priključek se preko modema poveča hitrost prenosa s večjo pasovno širino ?

Telefon ostane navaden ? prav tako številka?

LP

Telefoni mi niso najbolj blizu Confused

Telefonski priključek ti ostane tak kot je. Dobiš ADSL. ADSL praktično nima nobene veze s telefonijo. Potrebuješ le telefonski priključek (žico) Telefonija dela neodvisno.

andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.90
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 19, 2005 1:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tako je,tudi jaz imam ISDN in pozneje ADSL,Priključen imam navadni telefon ali faks preko modem.Tako da ni zaseden,če dela računalnik.
Lp
Nazaj na vrh
Lojz
Član
Član

Pridružen-a: Pet 11 Apr 2003 8:31
Aktiv.: 2.81
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 19, 2005 2:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za ADSL načeloma sploh ne bi rabil telefonske naročnine. Za ADSL samo uporabljaš obstoječo telefonsko infrastrukturo Laughing
Pri Telekomu so dobro iztržili za ISDN kot podlago za ADSL Evil or Very Mad

Djurodrljaca
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Dec 2003 16:31
Aktiv.: 1.65
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 19, 2005 2:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali je možno pridobiti ADSL tudi če nimaš telefonskega priključka (kabli so napeljani, samo ni priključeno na omrežje - živim v bloku).
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
audio
Član
Član

Pridružen-a: Čet 19 Maj 2005 8:30
Aktiv.: 0.61
Kraj: kp

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 20, 2005 2:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kdaj bojo naši operaterji začeli ponujati ADSL brez naročnine. Podobno kot mobi sistem tako, da bi kupil cca 500 Mb prenosa in ko porabiš spet kupiš novo količino prenosa. Zato ker mesačna naročnina ubija. Cca 6000 sit x 12 =72000 sit na leto to je en lep kos plače. Mislim da vsi ne pobiramo dolgih filejov. Mislim da tudi prebiranje pošte in vključevanje na forum ni potrebne velike količine Mb. Zanimiva pa je hitrost ADSL ja ker odpiraš hitro in prenašaš hitro.
Nazaj na vrh
egomez
Član
Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49
Aktiv.: 2.18
Kraj: Ljubljana/Sežana

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 20, 2005 8:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To bi bila vsekakor zanimiva opcija. Verjetno pa se jim ne splača, zato je tudi ne ponudijo.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Novice Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni